Dodaj do ulubionych

który samoopalacz nie śmierdzi?

19.05.05, 22:14
czy znacie moze samoopalacz który nie ma tego przykrego zapachu?albo taki
który jest w miarę znośny?
Obserwuj wątek
    • kasia19662 Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 19.05.05, 22:21
      nikt nie wie?
      • vanillaice Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 19.05.05, 22:25
        Według mnie wszystkie capią. Używalam i Avonu i Garniera i Yves Rocher, każdy
        śmierdzi. Ciekawe dlaczego?
        • Gość: justy Re: który samoopalacz nie śmierdzi? IP: 213.241.34.* 20.05.05, 11:41
          bo wszystkie zawierają ten sam składnik samoopalający (DHA- dihydroxyaceton),
          który jest źródłem tego zapachu.
    • mimi46 Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 19.05.05, 22:33
      A ja ostatnio nabyłam całkiem przypadkowo coprawda nie samoopalacz ale krem
      brązujący Venita za jakieś śmieszne pieniądze ok 5,7. O dziwo nie śmierdzi. Nic
      a nic. Ma dosyć znośny choć nieco mocny zapach, który nawet zaczął mi się
      podobać. Charakterystyczny dla "słońca w tubce" zapach nie występuje, a ja
      jestem na wszelkie smrodki wyczulona.
      Fakt faktem, że żeby uzyskać mocny efekt-jeden raz nie wystarcza, ale według
      mnie to atut, bo też przy okazji się człowiek nie zaciapra ;).
      Przy stosowaniu co dwa dni efekt według mnie zadowalający. Nie schodzi płatami
      a to się BARDZO chwali.
      Jest i minus: baaardzo ciężko go dostać. Przeszukałam prawie cały Kraków i nie
      znalazłam.
      • Gość: gogo a jaki nadaje kolor ? braz czy pomaranczowy ? IP: *.mt.pl / *.mt.pl 20.05.05, 11:42
        szukam czegos co nie bedzie barwiło na odcien brazu z pomarancza ;-( i taniego
    • kasia19662 Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 19.05.05, 23:26
      a moze ktos stosował samoopalacze od Lancome?
    • sitc Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 20.05.05, 10:53
      Ja używam teraz Dior Bronze, tego "samoopalaczowego" smrodku on nie ma wogóle,
      mnie się nie podoba zapach samej emulsji (pachnie jak mocne perfumy) ale to już
      subiektywna kwestia. Nie śmierdzą też samoopalacze Clarinsa. Lancoma nie
      używałam więc nie wiem.
      • klamczucha3 Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 20.05.05, 11:04
        Samoopalacz Sisley.Drogi jak byk ale w formie zelu.Pieknie sie rozprowadza,nie
        zostawia plam,schodzi rownomiernie i etapami i absolutnie nie smierdzi a jakos
        tak fajnie chlodzi!
        Dla mnie bomba!
        • sitc Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 20.05.05, 11:38
          Oglądałam tego Sisleya ostatnio, ale cena mnie zabiła buu....
          • klamczucha3 Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 20.05.05, 14:28
            Masz racje! Niska nie jest!Niestety....
            Ale jakosc i rezultat rewelacyjny!
      • Gość: justy Re: który samoopalacz nie śmierdzi? IP: 213.241.34.* 20.05.05, 11:42
        clarins jest znośny, ale też ma ten charakterystyczny zapach.
      • mikams75 Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 20.05.05, 16:56
        Clarins tez smierdzi ale stanowczo mniej.
      • Gość: Aneta Re: który samoopalacz nie śmierdzi? IP: *.aster.pl 23.05.05, 03:54
        < Nie śmierdzą też samoopalacze Clarinsa.

Mam ten do twarzy i zapach ma okropny. Może to kwestia indywidualnej wrażliwości
        na zapachy...
    • Gość: ewa Re: który samoopalacz nie śmierdzi? IP: *.com.pl / 213.199.197.* 20.05.05, 11:46
      zdecydowanie Sopot <brązujący balsam>
      • sitc Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 20.05.05, 11:51
        Po Sopocie smród utrzymuje się przez 12 godzin mimo wzięcia prysznica.
        • marvellous Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 23.05.05, 11:04
          A ten Sopot to jaki daje efekt? widać jakąś różnice?
    • Gość: justy Re: który samoopalacz nie śmierdzi? IP: 213.241.34.* 20.05.05, 11:58
      intensywność samoopalaczowego "smrodka" zależy nie tylko od kosmetyku, lecz
      również od indywidualnych właściwości skóry (np. pH)- ten sam samoopalacz u
      jednej osoby bedzie miał przyjemny zapach, a u innej nie.
      • mango-123 Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 20.05.05, 15:50
        No właśnie. Na mnie sopot w ogóle nie śmierdzi, dlatego zdziwiły mnie te opinie. :)
    • kasia_t2 Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 20.05.05, 12:22
      Moim faworytem jest garnier morelowy. Równo barwi, ładnie pachnie i pozostawia
      mięciutką i gładziutka skórę.
    • Gość: wiwianna Re: który samoopalacz nie śmierdzi? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.05, 13:07
      HR w zelu do twarzy i ciała nie śmierdzi (cena ok 140)
      • Gość: gala Re: który samoopalacz nie śmierdzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 23:34
        O dziwo, dla mnie odkryciem stal sie samoopalacz nie znanej mi wczesniej
        polskiej firmy Barwa. Kupilam go w zeszlym roku przez przypadek, zachecona
        opinia sprzedawczyni i stal sie moim ulubionym. Kosztuje jakies grosze, chyba 9
        zl, a nie dosc ze nie smierdzi, to jeszcze daje ladny, nie zolty kolor (a
        zaznaczam, ze uzywalam wielu samoopalaczy).
    • bzzzk Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 23.05.05, 00:30
      miałam tylko jeden samopalacz- Guerlain Terracotta, taki w spray'u,
      przezroczysty, zapach charakterystyczny, ale nie smród- raczej taki kawowy,
      wydaje mi się:)
      pzdr.
      • bambix1 Re: który samoopalacz nie śmierdzi? 23.05.05, 14:33
        to zapach po reakcji chemicznej skory z preparatem brązującym , zapach zalezy
        od uzywanego środka brązującego w samoopalaczu......ale wole to niz odwodniona
        skrore po solarce
        • Gość: Ela Re: który samoopalacz nie śmierdzi? IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 23.05.05, 16:52
          Dla mnie Sisley jest bardzo dobry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka