Gość: ola IP: *.crowley.pl 22.05.05, 11:41 czy pasemka sa modne w tym sezonie?? ktos mi powiedzial ze nie. co myslicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdzie Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn 22.05.05, 11:45 postaw na delikatny balejaż albo tzw.'flash'...czyli ciekawe przeblyski w innych kolorach niz twoje wlosy, jednak flash robi sie przewaznie osobom, ktore maja jednolity kolor lub/i nie farbowaly, rozjasnialy nigdy wlosow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaU Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn IP: *.acn.waw.pl 22.05.05, 16:22 wg fryzjerow pasemka = balejaz, chociaz pasemka robia farba (?) a balejaz utleniaczem (nadal nie widze roznicy?..). balejaz = rodzaj cienkich, czasem nieregularnej grubosci pasemek, moga byc w kilku kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
easier_to_fly Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn 22.05.05, 11:55 Raczej odpada. To już chyba trochę przestarzały pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn IP: *.crowley.pl 22.05.05, 11:58 troche mnie zasmucilyscie.. pasemka chce sobie zrobic pani okolo 50-tki ktora nigdy nie miala pasemek i chcialaby sie troche odmienic tego lata.. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn 22.05.05, 12:00 balejaz! zdecydowanie albo odswiez kolor pasemka sa juz zdecydowanie p a s s e Odpowiedz Link Zgłoś
anutka1 Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn 22.05.05, 13:25 tez sie wlasnie nad tym zastanawialam co to teraz w modzie. Balejaz chyba zawsze bedzie modny, macie moze jakies zdjecia, stronki, katalogi on-line, nic nie moge znalesc. dzieki i pozdrawiam anutkaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 22.05.05, 13:31 e tam u fryzjera teraz pasemka nazywaja sie po prostu belejaz i tyle, robia na folijke, biora normalne pasmo i dziela, co fryzjer to inny balejaz/pasemka, czasem robia grube pasma lub cieniutkie, czasem robia wlasciwie jakby kolor calych wlosow a dodaja inny kolor np mikroskopijnie cienkim pasmom wlosow. ja mialam robione pasemka 2 kolorowe, i wygladalo slicznie. zalezy jak kto zrobi. mialam na calej glowie sliczne cienkie pasemka w 2 kolorach blond. i nie zauwazylam ze wygladalam jak piernik :D hehe Odpowiedz Link Zgłoś
liss.ek Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn 22.05.05, 13:44 Hmmm... a jak ma się naturalne? To co, przefarbować część głowy, czy czekać aż wrócą do mody ;) Ja mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivre Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 22.05.05, 16:42 Oh, jejku. Wlosy proste tez podobno sa juz passe. I co ja teraz biedna zrobie? Mam tak proste wlosy, ze inni mysla, ze je prostuje i za nic nie dadza sie zakrecic. O jejku... bede bardzo nie trendy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkodnik Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn IP: 62.93.46.* 22.05.05, 18:16 to nieprawda! teraz w modzie sa naturalne wlosy, np. trwala odpada. ale mozesz sobie je krecic lokowka i uzywac kosmetykkow do pielegnacji podkreslajacych skret fal i lokow (nivea) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivre Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 22.05.05, 18:20 Moje wlosy? :D to se ne da :D Moje wlosy byly, sa i beda proste :D A post byl nieco niepowazny, bo niesamowicie bawi mnie moda 'na glowie'... Gdzies juz pisalam, ze jak byla moda na fryzy z grzywka, to co 2 panna taka miala, tylko, ze... 3/4 z nich wygladalo z grzywka fatalnie :/ Ale co z tego? W koncu modne byly :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytrusowa Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn IP: *.h.pppool.de 22.05.05, 21:39 to ze tak powiem, co sie teraz nosi na glowie??? bo ja jestm naturalny skret, chce w koncu zmienic cos w wygladzie i postanowilam rozprostowac wlosy. i inaczej obciac - ale nie wiem,, ajkie są teraz fryzurowe trendy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn IP: *.crowley.pl 25.05.05, 11:53 mysle ze starsza pani moze zrobic sobie pasemka.. przynajmniej bedzie miala jakas odmiane na głowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka111 Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn 25.05.05, 12:04 Nie wiem jak to w Polsce, ale tu w Niemczech bardzo modne so wlosy farbowane w dwoch kolorach , np: blond i czern albo blond i czerwien, z tym tylko, ze nie sa to pasemka, ale gora glowy jasna, a spod ciemny . To znaczy, ze spod zewnecznej warstwy wlosow wystaja pasma w innym kolorze + np.:grzywka w ten sam sposob + pojedyncze pasmo gdzie niegdzie. Jesli ogladalyscie Eurowizje, to takie fryzury mialy dziewczyny z Vanilla Ninja ze Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.05, 13:57 wiem o czym mowisz(tez mieszkam w Niemczech).te fryzury sa straszne.bardzo mi sie nie podobaja. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa do mieszkających w Niemczech 25.05.05, 14:49 a chodziceie tutaj do fryzjera czy jak jestescie w Polsce? ja tez mieszkam w Niemczech, n o i powinnam juz iscdo fryca. dodatkowo chce rozprostowac wlosy, bo na chwile obecna znudzily mi sie kreciolki. mozecie podzielic sie ze mna wrazeniami odnosnie fryzjera? ps. mnie tez nie podobają sie te dwuwarstowe fryzury. no i w Polsce tez sie pokazaly, tylko moze bardziej radykalne typu: spod w innym kolorze, wierzch w innym. grzywka neutralna, czyli jeden z tych dwoch kolorow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaudia Re: do mieszkających w Niemczech IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.05, 14:53 ja w Niemczech mieszkam od 3 lat.Poniewaz studiuje w Polsce,zawsze tam robiłam odrosty,podcinałam itd.nie wiem czemu,balam sie robic w szwabii,tym bardziej,ze mialam sprawdzona fryzjerke w Polsce.ale przelamalam sie,i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolona:-)odrosty + podcinanie w Niemczech robiłam juz 4 razy.jutro jestem zapisana na nastepna wizyte.chce przyciemnic troszke wloski,na jasny brąz i dodac kilka pasemek o kolorze ciemny blond.no i chce sporo podciąc(ok 15cm). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elastyna Niemodne IP: 217.153.224.* 25.05.05, 14:30 Moja fryzjerka która czesze na pokazach twierdzi ze hitem są brązy i wogóle jednolite naturalne kolory. A co do prostych i kręconych - jedno i drugie jest modne. Ale pasemka sa naprawde niemodne. Dla mnie pasemka wyglądają strasznie tandetnie - no chyba ze sa pierwszorzędnie zrobione i maja naturalne kolory a nie żółty blond i czerń!! Odpowiedz Link Zgłoś
sandra55 Re: P - A - S - E - M - K - A niemodne!!! 25.05.05, 14:39 Oczywiście, że niemodne, sama mam balejage na głowie i nie chcę już tego mieć Mam zamiar pokryć je jakimś szamponem, ale nie wiem jakim, może mi coś doradzicie, najlepiej jakiś fajny czekoladowy brąz. Fryzjerzy również mają dosyć robienia balejaży i pasemek, wolą farbować na jednolity kolor, ponoć takie są światowe trendy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spray Re: P - A - S - E - M - K - A modne czy niemodn IP: *.rev.vline.pl 25.05.05, 16:06 mam w nosie czy są modne czy niemodne, ważne, że JA dobrze się w nich czuję. Farbuję się już tak od kilku lat i nie obchodzi mnie czy to dla kogoś jest passe. Odpowiedz Link Zgłoś