Dodaj do ulubionych

cellulit a minipugulka?

11.07.02, 10:03
Dzien dobry wszystkim, ten watek "zawiazalam" na zdrowiu, niestety brak bylo
odpowiedzi. Moze tu bedzie lepiej:
a oto i tresc:
Jezeli cellulit jest wynikiem estrogenu w pigulce anty, czy mozna przyjac, ze
minipigulka (bez estrogenu) nie bedzie go wywolywac? Jak sadzicie?
Dzieki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Yennefer28 Re: cellulit a minipugulka? IP: 62.29.137.* 11.07.02, 10:40
      Powstawanie cellulitu zwiazane jest z gospodarka hormonalna, ale estrogen w
      pigulce to tylko jedna z przyczyn powstawania cellulitu...;-(
      Wyeliminowanie estrogenu, niestety nie jest gwarancja, ze cellulit nie bedzie
      sie powiekszal (powoduje go min. miejscowe odkladanie sie tkanki tluszczowej).
      Jesli juz sie pojawil, trzeba wciaz z nim walczyc...
      Ja np. stosuje automasaz (a "pomaga" mi w nim olejek Ziaji)i zimny prysznic.
      • kotmanka Re: cellulit a minipugulka? 11.07.02, 12:06
        no wlasnie, ta gospodarka hormonalna...
        ja na przyklad nigdy nie wiem jak to jest - mam jakis swoj naturalny poziom
        hormonalny w tym estrogenu, zaczynam zazywac pigulke i co wtedy - ten naturalny
        estrogen znika, zastapiony tym z piguly? czy po prostu mam wiecej estro o tyle
        ile jest w pigule?
        w ogole nie wiem, jaki jest taki sredni poziom estrogenu normalnie bezpigulkowo?
        Sorry za przynudzanie i pozdrowienia!
        • Gość: Yennefer28 Re: cellulit a minipugulka? IP: 62.29.137.* 11.07.02, 12:11
          ??? Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie ;)
          Faktem jednak jest, że to (przepraszam za określenie) cholerstwo pojawia się tak
          szybko a walczyć trzeba z nim do końca życia ;((

Pozdrowienia
          i siły w walce z cellulitem ;-)))
          • kotmanka Re: cellulit a minipugulka? 11.07.02, 12:13
            Dzieki raz jeszcze! mysle ze wrzuce ponownie na zdrowie - moze Pani Doktor sie
            zlituje tym razem.
            Cellu mowimy precz! pozdrowienia!
            • Gość: katrina Re: cellulit a minipugulka? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 17:43
              w zesżłym roku w wakacje straciłam okres i od tamtego czasu muszę
              go "wywoływać" luetiną (skład: progesteron zmikronizowany). zdaje mi się że
              zaczyna się u mnie to cholerstwo właśnie. Czy luteina moze być powodem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka