IP: *.server.ntli.net 26.05.05, 23:10
Juz naprawde nie moge sobie poradzic z rosnacymi mi wonsami, rosna i rosna.
Som coraz dluzsze, co je ogole to rano pojawiaja sie jeszcze wieksze. Boje sie
bo na brodzie pokazuje sie juz pierwociny. Co robic drogie kolezanki.
Pomuszcie.
Obserwuj wątek
    • miss_dronio Re: Wasy 26.05.05, 23:44
      Wizyta u endokrynologa pomoże. Takie owłosienie świadczy o zaburzeniach
      hormonalnych.
      Pzdr.
      • Gość: Krystyna z Gorzowa Re: Wasy IP: *.server.ntli.net 27.05.05, 15:50
        Bylam juz u kynologa, ale powiedzial, ze to normalne i zebym nie przesadzala.
        Co robic????
        Boje sie, ze bede miala zarozt jak Papa Smerf.
        • Gość: zuzaba Re: Wasy IP: *.softlab.gda.pl 27.05.05, 15:58
          No, jak kynolog nie pomógł, to zostaje polubić się z tymi wąsami.
          A może jeszcze weterynarz?
    • Gość: lulu Re: Wasy IP: *.shef.ac.uk 27.05.05, 16:48
      to prawda, pojawienie sie ciemnego owlosienia moze swiadczyc o zaburzeniach
      hormonalnych ale niekoniecznie. dosyc duzo czytalam na ten temat w internecie
      bo mam podobny problem: tu i tam zaczely mi sie pojawiac ciemne wlosy - miedzy
      innymi na twarzy.w moim przypadku zaczelo sie wszystko jak odstawilam tabletki
      antykoncepcyjne i nadal sie to u mnie pogarsza.

czytalam ze czasem jest to normale u kobiet (zalezne genetycznie), u ktorych
      wystepuje wieksze wydzielanie meskiego hormonu (przyjrzyj sie kobietom z krajow
      poludniowych - wiele z nich ma ciemne wloski i tam jest to normalne) - niestety
      w naszej kulturze oczekuje sie od kobiet perfekcyjnosci z reklamy.

ja u lekarza jeszcze nie bylam ale na pewno sie wybiore. na twoim miejscu
      poszlabym dla pewnosci do jeszcze jednego specjalisty. Czasem "ma sie po prostu
      tak" ale czasem moze to swiadczyc o zaburzeniach hormonalnych ktore moga nawet
      powodowac bezplodnosc (jednak w tym przypadku sa tez inne objawy jak brak
      miesiaczek).

niektorzy ginekolodzy przepisuja na nadmierne owlosienie (i ciezki tradzik)
      Diane-35 (tabletki antykoncepcyjne), ale ja nie polecam, poniewaz trzeba je
      dlugo brac zeby zauwazyc roznice i powstrzymac nowe ciemne wloski ale czytalam,
      ze jak tylko przerwie sie kuracje wlosy zaczynaja dalej rosnac (wiec moim
      zdaniem jest to troche bezsensowne) zwlaszcza ze tego leku nie wolno podobno
      brac dluzej niz pol roku do roku. ja bralam i zaluje - mialam prawie wszystkie
      skutki uboczne ktore byly wypisane w ulotce.

sprobuj poszukac informacji w internecie na ten temat. nie wiem ile jest po
      polsku ale po angielsku bylo mnostwo.

nie wiem czy slyszalas, ale nadmierne owlosienie mozna usuwac laserem w
      gabinetach kosmetycznych. ja bym jednak najpierw sprawdzila u lekarza co jest
      tego przyczyna.

pozrawiam
    • justysia25 Re: Wasy 30.05.05, 23:29
      Golenie odradzam - za to polecam wizytę u kosmetyczki i depilację woskiem na
      ciepło. Również mam ten problem - depiluję wąsa i trochę na brodzie.
      Lekarz mi na to powiedział "że taka moja uroda" - taką urodę to ja pier...
      no ale nie będę przez lata truć się tabletkami tylko po to aby wyrosły o 3
      włosy mniej. Mam je w różnych niepożądanych miejscach, ale zaakceptowałam fakt
      że tam rosną i depiluję
      Pozdrawiam
      Justyna też z Gorzowa
      • Gość: kamila Re: Wasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 09:29
        Dziewuchy! Przecież ktoś sobie jaja z was robi :)))
        Nie widzicie?
        • Gość: aala Re: Wasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:04
          ja mam delikany wasik,widoczny jak sie ktos przyglada mocno,narazie nie amm
          pieniedzy ale w przyszlosci zamierzam isc na laser, ktos sstosowal depilacje
          laserowa na ta czesc twarzy?jaka lepsza? bo z tego co wiem to sa rozne ?a
          moze "zimny laser"? narazie utleniam go zeby byl jasniejszy,nie chce wyrywac bo
          bedzie jeszcze grubszy
    • krtysia Re: Wasy 31.05.05, 10:07
      Gość portalu: Krystyna z Gorzowa napisał(a):

> Juz naprawde nie moge sobie poradzic z rosnacymi mi wonsami, rosna i rosna.
      > Som coraz dluzsze, co je ogole to rano pojawiaja sie jeszcze wieksze. Boje sie
      > bo na brodzie pokazuje sie juz pierwociny. Co robic drogie kolezanki.
      > Pomuszcie.
      kupic w drogerii wosk,,specjalnie do tego celu,,,,,,a potem za gramatyke;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka