Dodaj do ulubionych

kosmetyki profesjonalne do włosów

IP: *.oho.com.pl 11.07.02, 12:13
Po myciu i stosowaniu odżywek SP Welli przez 2 miesiące wygląd moich włosów
jest gorszy niż przedtem. Wydalam dużo kasy a włosy są w okropnym stanie. Dodam
ze wlosy mam farbowane i właśnie produktów przeznaczonych do tego typu włosów
używałam. A fryzjerka tak je zachwalała :(
Napiszcie o swoich doświadczeniach z seriami profesjonalnymi. może tylko ja mam
pecha :(
Obserwuj wątek
    • Gość: Xena Re: kosmetyki profesjonalne do włosów IP: *.acn.waw.pl 11.07.02, 13:25
      Ja przez ładny roczek też szalałam na punkcie profesjonalnych szamponów i
      odżywek (głównie Kerastase i SP Welli - specyfiki do włosów mieszanych,
      przetłuszcających się tudzież delikatnych) - i uważam, że to zawracanie - nomen
      omen - głowy. Nie zaszkodziły mi, ale też nawet o jotę nie pomogły, a miałam
      chyba prawo sie spodziewać, że szampon 4 razy droższy od zwykłego drogeryjnego
      będzie od niego choćby minimalnie lepszy. Teraz zaopatruję się w spermarkecie w
      rozmaite Elsevy, Shaumy itp. i wychodzi to tylko z pozytkiem dla mojej
      kieszeni. Jedynie warto zainwestować w preparty stylizacyjne z "górnej półki" -
      tu dostrzegam różnice. Zwłaszcza chwalę sobie piankę SP Welli bardzo mocno
      utrwalającą (w takim seledynowym opakowaniu, dokładnej nazwy nie pamiętam) i
      Pearl Styler (też Welli, z linii High Hair) - mistrzowsko modeluje zwłaszcza
      krótkie, mocno wycieniowane i nieregularne fryzurki.
      • Gość: silie Re: kosmetyki profesjonalne do włosów IP: *.jmk.lodz.pl 11.07.02, 13:32
        Śledzę ten temat od dłuższego czasu i zauważyłam,że
        faktycznie z kosmetyków profesjonalnych produkty Welli,
        Rene Furterer,Kerastase mają bardzo skrajne, ale generalnie
        nie rewelacyjne opinie.
        Natomiast przeważnie zawsze świetne opinie zbiera prof. seria
        Loreala,a, że chyba relacja cenowa jest podobna, a może i
        korzystniejsza, warto pokusic się jeszcze o wypóbowanie
        L'oreala właśnie.
        pzdr, s.
    • hokusai Re: kosmetyki profesjonalne do włosów 11.07.02, 13:42
      A czy ktos moze cos na temat L'Oreala powiedziec?
      Ja mam zniszczone wlosy, a ze do tego z natury sa slabe, wiec mozna je skwitowac
      jednym slowem - siano! Jedyne, co mi pomoglo to seria Oleum Relax (chyba tak sie
      to nazywa) Kerastase. Uzywam szamponu i serum-podobnego czegos w butelce z pomka,
      co sie naklada na umyte wlosy i nie splukuje. WLosy sa po tym miekkie, blyszczace
      i wygladaja zdrowo i ladnie. Ale wydaje mi sie, ze to tylko dorazny efekt.
      • Gość: Margaret Re: kosmetyki profesjonalne do włosów IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 11.07.02, 14:16
        Hmm..swego czasu używałam i Szaponu Welli -profesjonalnego..tez bardzo
        zachwalanego przez fryzjerkę, bez zadnego efektu.. wiec przerzuciłam sie na
        Loreala, i też..jakoś owszem, włoski ładnie pachniały, były miękkie, ale nie były
        to efkety których nie osiągnełabym używając zwykłych sklepowych szamponów.
        Natomiast- polecam serię tecni art- loreala..Te kosmetyki są po prostu świetne,
        naprawdę dzialaja-tak jak na ulotce podane, nie niszczą włosów, do tego połysk,
        zapach itp..same plusy, (no ..za wyjątkiem ceny). Teraz mam próbkę pianki volume
        extra + tecni art-i jest swietna. POlecić moge też maskę i szampon loreala - po
        kąpieli słonecznej itp;są idealne dla tych które mają podatne włosy, bo kosmetyki
        te obciążają je, tak że sa proste..gładki i błyszczące.
        :)
        to by było na tyle moich obserwacji.
    • coralin Re: kosmetyki profesjonalne do włosów 11.07.02, 14:49
      Z profesjonalnych preparatów do włosów miałam
      - piankę zwiększającą objętość do nasad włosów Tec Ni Art L'Oreala-dobra, ale
      mam słabe porównanie, bo pianek nie używam za wiele
      -spray zwiększający objętość Eugene Perma-stosowałam gdy 2 lata temu miałam
      osłabione włosy i był świetny, ale zapach okropny(preparat zawiera komosę
      ryżową i ekstrakt z roślin morskich i to czuć)
      -ostatnio kupiłam odżywkę do włosów farbowanych, porowatych i suchych z
      uwodnioną keratyną Kadus-fatalna, obciąża włosy,które staja się bez połysku(ale
      na moje włosy tak działa keratyna w kosmetykach)
      Na co dzień stosuję szampony i odżywki L'Oreala kupowane w zwykłych sklepach i
      bardzo dobrze mi służą.Grunt to systematyczna pielęgnacja.
      • Gość: katrina Re: kosmetyki profesjonalne do włosów IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 17:05
        Kupiłam żel Schwarckopfa XXX mocny nowszą wersję tego w nibieskiej tubie,
        bardzo dobry, ale: chcę coś jeszcze mocniejszego, ale żeby przy tym także
        NIE sklejało włosów i żeby dodatkowo nabłyszczało. chcę jakiegoś mega żelu!
        Domyślam się że te normalne nie spełnią moich oczekiwań, więc jestem
        zdecydowana (zmuszona - fryzjerka przypadkowa obcięła mnie trochę za krótko :-
        )) zainwestować w profesjonalny. Proszę polećcie jakiś.
        • Gość: Margaret Re: kosmetyki profesjonalne do włosów IP: 213.216.74.* 11.07.02, 17:47
          Gość portalu: katrina napisał(a):

Spróbuj tych z loreala..mam naprawdę duzo zaufanie wzgledem ich produktów.Idz do
          salonu gdzie bazuja na ich kosmetykach..i zapytaj o to co Cię interesuje. JA nie
          stosuję zelów, dlatego sama nie mogę żadnego Ci polecić..chociaż czytałam ulotkę
          o kosmetykach Loreala Tecni art-i wiem, że mają spora game.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka