Dodaj do ulubionych

Eris na naczynka

IP: *.magistral.by / 213.255.202.* 28.05.05, 08:49
Dziewczyny, jak uważacie, która z serii dla naczynkowców Eris jest lepsza
(bardziej skuteczna, przyjemniejsza w stosowaniu, wydajniejsza etc.):
Pharmaceris czy Lirene? Czym one się zasadniczo różnią - składnikami czy ich
stężeniem? Z Pharmaceris znam jeden krem i tonik (używam od kilku tygodni), z
Lirene tylko tonik, ale może ktoś z Was może je porównać jakoś kompleksowo?
Ja nie mam popękanych naczynek, tylko baaardzo dużą skłonność do
czerwienienia (cała twarz przy wysiłku lub po winie, a nos i policzki nawet
przy każdej najmniejszej zmianie temperatury, po umyciu wodą, po schyleniu
się itp.). No i łatwo sobie zatykam pory, więc to też jest kryterium, a cerę
mam mieszaną, po 30-stce. Co byście poradziły? Wszystkie recenzje z KWC znam,
ale są na tyle rozbieżne, że nijak nie mogę sobie wyrobić opinii...
Obserwuj wątek
    • aspaa Re: Eris na naczynka 28.05.05, 09:09
      ja z kolei mam cere naczynkowa,i zima strasznie przesadzilam nie chroniac
      twarzy i zaniedbujac ten problem!zaczelam sie tez czerwienic wiecej, i na
      ratunek przyszla seria kremow AVENE i tonik DERMEDIC. tonik polecila mi pani w
      aptece,ok 20 zl,wiec wyprobowalam,i raczej ok. natomiast kremy-rewelacja-zestaw
      kosztuje ok 90 zl,ale warto!!!!!! zestaw zawiera 2 tubki-na dzien i na noc.na
      dzien jest z filtrem a na noc to taki koncentrat ktory kladziemy tylko na
      miejsca czerwieniace sie. no i zadzialalo!!!!! zmniejszyla sie widocznosc
      popekanych naczynek,no i nie czerwienie sie przy kazdej okazji!! na poczatku
      tez zastanawialam sie nad erisem,ale pani w aptece przekonala mnie do avene-nie
      sadze by chciala mnie naciagnac,bo to zanajoma.za proste kryterium wziela
      statytstki sprzedazy i opinie klientek. no i pomoglo. kremy mam juz od poczatku
      kwietnia,sa bardzo wydajne!moze sprobuj?
      • Gość: Midi Re: Eris na naczynka IP: *.magistral.by / 213.255.202.* 28.05.05, 09:49
        Znam ten zestaw Avene, ale jakoś mi przy pierwszej próbie nie podpasował - krem
        na dzień, mimo że dla cery mieszanej, zaczął mi zatykać pory na czole. Zużyłam
        tylko dwie próbki po 5 ml, więc to za mało, żeby ocenić skuteczność, ale boję
        się tego zatykania. Może w zimie spróbuję. Zresztą tak samo miałam z kremem
        Rosaliac - jakoś mi się po nim twarz lepiła i pojawiły się grudki na czole już
        po kilku niewielkich próbkach :(
    • Gość: sitc Re: Eris na naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 09:10
      Nie wiem czy dużo Ci pomogę, bo sama nie używałam, ale uzywała moja mama która
      ma naczynka w fatalnym stanie, nie tylko porozszerzane, ale bardzo juz
      popękane. I tak: kremy z serii Pharmaceris bardzo ładnie rozjaśniały jej twarz,
      naczynka były mniej widoczne, nie było takiego rumienia, nawet te już popękane
      stawały się mniej widoczne. Teraz ma krem z serii Liren, twierdzi że też widzi
      że działa, ma półtłusty i jest nim zachwycona, że bardzo szybko się wchłania i
      pięknie nawilża. Jednak za krótko używa żeby można było widziec jakieś duże
      efekty.
    • Gość: marvellous Re: Eris na naczynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 12:48
      Jasne że Pharmaceris, ale mnie na przykład uczulił jeden z kremów z tej serii, jak i wiele innych osób. Tak wiec trzeba uwazac.
    • Gość: Lilu Re: Eris na naczynka IP: *.olsztyn.mm.pl 28.05.05, 14:11
      Po pharmaceris miałam takie uczulenie, że nikomu nie życzę. Byłam tak
      spuchnieta, że nie mogłam otworzyć oczu. Z tego co wiem, nie jestem jedyna.
      Także ja bym radziła uważać.
      • Gość: kropka Re: Eris na naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 14:20
        Jak dla mnie Pharmaceris N to podstawa pielegnacji mojej naczynkowej cery!
        Używam tych kosmetyków juz ładnych parę lat i nic mnie nigdy nie uczuliło!
        Wręcz przeciwnie, buzia jest ładnie zaleczona, jasniejsza i juz się tak nie
        czerwieni.
        Ostatnio używałam też kremu Avene dla cery suchej (starczył na 5 miesięcy
        codziennego stosowania!) i też jestem z niego bardzo zadowolona. Naczynka jakby
        się uszczelniły, a buzka jest ładna, jasniutka:) Juz sama nie wiem, czy to, że
        juz sie tak nie czerwieni, to zasługa tego kremu, czy Pharmaceris N z 1% wit.
        K... Pewnie jedno i drugie, bo Erisa używam na wieczór, a Avene na dzień.
        Jedyny minus Avene to mały, jak na naczynkowa cerę, faktor. Tylko 10A i 10B.
        Teraz na lato kupiłam dla pewności setke Biodermy, ale do Avene na pewno wrócę!
      • Gość: marvellous Re: Eris na naczynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 17:18
        Byłąm prawie tak spuchnięta jak Ty :-(((((((((((((((((((((. Az mi smutno jak sobie wszystko przypomnę :PPP.
        • Gość: Midi Re: Eris na naczynka IP: 82.209.233.* 28.05.05, 17:26
          No ale ja na pewno nie mam uczulenia co najmniej na krem przeciwzmarszczkowy
          Pharmaceris (swoją drogą, to pierwszy w moim życiu krem, którego nazwy nie mogę
          zapamiętać - Capilaridil czy jak? :)) i tonik. Na razie z tych trzech
          (Rosaliac, Antirouger Avene i Pharmaceris) to właśnie po Pharmaceris najlepiej
          wygląda skóra - bez pryszczy i się w miarę mało świeci. Iwostinu nie
          próbowałam. Poza tym ja potrzebuję czegoś na zmarszczki i nie tłustego, a dwóch
          kremów na raz na pewno nie będę używać.
          A co, te z serii Lirene nie uczulają, ale są mniej skuteczne?
          A po jakim okresie używania jakiegokolwiek kosmetyku na rumienienie
          zauważyłyście, że jest lepiej?
          • Gość: marvellous Re: Eris na naczynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 17:36
            Mnie ten z 1% witaminy K uczulił po ponad miesiącu:/. A już zaczynał coś skurczybyk działać.
            Lirene z pewnością są mniej skuteczne.
            No ale w sumie każda skóra wymaga czego innego.
    • Gość: Klara Re: Eris na naczynka IP: *.4web.pl 28.05.05, 15:08
      Z Pharmaceriś N przecudownie , na 2 tygodnie uczuliło mnie mleczko i zel do
      mycia twarzy. Koszmar jakiś. Jedynie krem z 1% witaminy K był OK, ale w niczym
      nie pomógł...
    • mikams75 Re: Eris na naczynka 28.05.05, 18:53
      Pharmaceris byl dla mnie jakis taki lepki, na naczynka nie pomogl, dostalam
      jakis grudek na twarzy.
      Eris na naczynka tez nie pomogl ale i nie zaszkodzil, za to jest lekki i
      przyjemny w stosowaniu, fajnie nawilza skore.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka