Gość: ala IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.05.05, 16:22 zrobilo mi sie cos pod powieka, tak jakby mala krostka, jeczmien? co to moze byc? jak sie tego pozbyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hana0 Re: cos na oku IP: 83.168.120.* 31.05.05, 19:24 na jeczmien pomaga pocieranie zlotem (np obraczka) o ile to jest jeczmien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinn Re: cos na oku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:41 ja mialam taka małą krostke pod powieką, która z czasem urosła coraz większa i okazało sie ze to tzw. jęczmien. Podobno pomaga pocieranie złotem i ugotowanym gorącym jajkiem jednak ja musiałam miec to zoperowane. Nie bolało prawie w ogóle jednak bylo dosc nieprzyjemne. Postaraj sie zeby nie urosło za duże, jeli tak sie stanie to pomoze tylko wyciecie. Odpowiedz Link Zgłoś
anavera Re: cos na oku 31.05.05, 22:40 Witam, Moja Droga najprawdopodobniej jest to gradówka...sama miałam to nie dawno... Jęczmień jest to wirusowe zapalenie mieszka włosowego, może być zewnętrzny lub wewnętrzny. Czerwone, zgrubiałe miejsce, może towarzyszyć światłowstręt (hihi jak przy wściekliźnie). Gradówka-guzek (guzeczek) wypełniony jakby płynem surowiczym, najczęściej umiejscawia się pod powieką, bolesny. W przypadku nie ustąpienia dolegliwości okulista łyżeczkuje, ale to sporadycznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: cos na oku IP: 213.241.34.* 31.05.05, 22:50 metody domowe na jęczmień: klasyczna juz złota obrączka, ciepłe jajko, ciepły rumianek, 3% jałowy roztwór kwasu bornego do przemywania. jeśłi nie bedzie lepiej to do lekarza- da maść z antybiotykiem lub zrobi zabieg Odpowiedz Link Zgłoś