Dodaj do ulubionych

czy ktos wygral z wrastajacymi wlosami na nogach??

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.05, 17:56
help!! bo mnie szlag trafi! uzywam depilatora (golarka u mnie odpada, bo
jestem brunetka i wlosy po ogoleniu odrastaja w mig i to coraz grubsze) i
nijak nie moge dac sobie rady z wrastajacymi pod skore wlosami.. przeczytalam
ostatnio, ze dobrze robi, jak przez dwa, trzy dni po depilacji nie uzywa sie
balsamow ale przemywa skore jakims tonikiem z alkoholem. wtedy sie
dezynfekuje i wloski nie wrastaja. zrobilam tak i koszmarrrrrr! wloskow
nawrastalo mi jeszcze wiecej i to w postaci takich grudek, jakby male stany
zapalne. bleeee. to wiec odpada. czy macie moze jakios sposob, zeby chociaz
sprubowac z tymi wloskami zawalczyc, bo ja juz nie wiem... peeling codzienie
robic czy co? czy to moze pomoc?
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: czy ktos wygral z wrastajacymi wlosami na nog IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.05, 18:12
      o jezus, ale byka walnelam. oczywiscie pisze sie "spróbowac".. tak to jest, jak
      sie lekcji polskiego tyle lat juz nie mialo :)
    • chitarini Re: czy ktos wygral z wrastajacymi wlosami na nog 01.06.05, 18:26
      To się chyba nazywa zapalenie mieszków włosowych i jest to skutek
      depilacji.Podobno najlepiej iść z tym do dermatologa to może dobierze jakąś
      maść czy coś takiego.
      • edavenpo Re: Moja rada 01.06.05, 18:38
        ja tez uzywam depilatora i chociaz nie mam duzo wlosow to tez mi wrastaja.

Ja uzywam na nogach peelingu do ciala kilka razy w tygodniu i dziala. Rowniez
        na kilka godzin przed depilacja zrob peeling i wtedy wiekszosc wloskow ktore
        dopiero zaczely wrastac sie podniesie i mozesz je wydepilowac.

Bardzo polecam peeling do ciala L'Oreal Exfotonic, tego uzywam i naprawde
        pomaga.
        • Gość: anka Re: Moja rada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.05, 18:44
          a jeszcze mi powiedzcie, jak u was wygladaja te wrosniete wlsoki? bo mi
          niektore wrastaja tuz pod samym naskorkiem, ze piling czy drapniecie paznokciem
          wydobywa wloski, a niektore skubance wrastaja mi w skore, tak ze je widac,
          takie ciemniejsze plamki na skorze. czy to tylko ja tak mam? i czy takie wlosy
          nalezy zostawic w spokoju czy je jakos wydlubac? ja bym wolala zostawic, bo
          lepsze takie wrosniete wloski, niz blizny po wyciaganiu ich spod skory. a moja
          kolezanka mowi, ze trzeba je wyciagac jakos, bo takie w skore wrosniete
          gloeboko, moga z czasem powodowac stan zapalny. i co tu robic? mam sobie czyms
          grzebac w skorze??
          • Gość: dor Re: Moja rada IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 01.06.05, 19:03
            nie jestes wyjatkiem,ja tez tak mialam i dlubałam sobie szpilka, KOSZMAR,
            poszlam w koncu na laser, i mam prawie po problemie.Pozdr.
            • jaaga6 Re: Moja rada 07.06.05, 00:45
              a ile taki zabieg laserowy kosztuje??
              i robilas ten zabieg na cale nogi czy tylko do kolan?
          • Gość: emka81 Re: Moja rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:05
            Mam dokladnie ten sam problem.Od kilku lat uzywam depilatora ale dopiero teraz
            mam takie problemy.Zostaja brzydkie blizny, wstyd sie w spodnicy pokazac na
            ulicy:(
    • Gość: Beata koniec problemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:01
      ja miałam okropny problem z nogami. Okropme miałam owłosiebnie na nogach (
      grube i czarne włosy) do tego stopnia, że jak goliłam golarką to i tak nie
      były " dogolone" i zawsze się zacinałam. Aby mie mieć żadnych blizn na nogach
      musiałam golić je w wannie ( kieby są miękkie). Natomiast kiedy używałam
      depilatora to miałam okropne czerwone punkciki na nogach , które utrzymywały
      sie nawet przez tydzień. Później włosy wrastały i wyglądało to tragicznie.
      Przez kilkanaście lat wstydziłam się pokazywac te obrzydliwe nogi z
      widocznymi niedogolonymi włosami:):): Aż wkońcu postanowiłam z tym
      skączyć!!!!!!!!!!

Poszłąm na depilacje laserową z nastawieniem, że będzie to dopiero jeden z
      wielu zabiegów i w dodatku kosztowny ( poniewaz myśląłam że taki zarost na
      nogach ( jak u faceta:)) nie zlikwiduje się za pierwszym razem.

Okazało się, że po pierwszym zabiegu , który kosztował 500 zł) - problem
      zniknął!!!!!!
      owszem pojawiają się w kilku miejscach jakieś włoski ale wcale nie musze iść
      na drugi zabieg, poniewaz kilka tych włosków wyrasta dopiero może po
      tygodniu:):):)

tak wię cpozbyłam sie problemu za pierwszym razem !!!!!!

pozdrawiam,
      Beata
      • magmaggo Re: koniec problemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.05, 22:02
        Mialam ten sam problem.
        I tez zdecydowalam sie na leser. Jestem po 2zabiegu i to jest
        najprzyjemniejsze, najgladsze, najmniej problemowe lato w moim zyciu!
        To jest warte kazdych pieniedzy.
        Pozdrawiam
      • Gość: Monia Re: koniec problemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.xtra.pl 01.06.05, 22:11
        nie wierze w te 500 zl <wow> zawsze myslalam ze to wydatek rzedu 2 tys
        minimum!! dlatego niegdy tego nierozwazalam i mecze sie z depilatorem
        pilinguje, masuje, nawilzam robie operiacje igla a w mini i tak nie wyjde bo
        krostki sa, wlosy tez mocne po goleniu, musze codziennie wiec wole sie meczyc z
        depilatorem, napisz plis plis cos wiecej o tej depilacji... 500 za cale nogi
        czy lydki tylko bo ja uda tez mam koszmarne... w moim miescie (szczecin)
        kolezanka robila 1 wlosek za 1 zl... dziwny przelicznik tak jakos nie moge
        sobie wyobrazic jak cenowo za koncowy efekt sie placi
        • Gość: Beata Re: koniec problemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:58
          same łydki kosztowały 500 zł i to w Warszawie- wydaje mi się, że w innych
          miascach ten zabieg jest tańszy:)

dziewczyny do dzieła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: little_my Do Beaty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 18:53
            Możesz napisać jakim laserem miałaś robiony ten zabieg? albo jeszcze lepiej
            gdzie go robiłaś? byłabym ci bardzo wdzięczna bo z tego co piszesz wygląda że
            mam podobny rodzaj włosków, a lasery różnie działają na różne typy włosów i
            dlatego wolałabym nie ryzykować wydania 500zł na zabieg który nie będzie
            skuteczny. pzdr!
        • Gość: Beata Re: koniec problemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:07
          zabieg ten był troszeczke w niektórych partiach moich nóg bolesny:) ale jakoś
          wytrzymałam- po zabiegu pojawiają się czarne strupki na czałych łydkach.
          Dlatego przez ok tygodnia nie wygląda to efektownie. po ok tygodniu te strupki
          znikaja ale zostaja małe blizny po laserze. W moim przypadku to po ok chyba 3
          tygodniach moje nogi wyglądąły zdecydowanie lepiej:):):) i juz nie ma tych
          blizn. Nigi są gładkie , czasem je ogolę, tzn ogolę te włoski gdzie sie
          pojawiają- ale takie golenie wykonuję - aby nie skłamać - co 4-5 dni:):):)

to jest komfort!!!!!!!!!!

• Gość: Beata Re: czy ktos wygral z wrastajacymi wlosami na nog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:09
      aaa jeśli chodzi o cenę, to kiedyś może tak było, ża za jeden włosek płaciło
      się 1 zł. ale teraz tych gabinetów jest coraz więcej i cena spadła- dlatego
      łydki koszt łydek wynosi dokładnie między 400 a 500 zł
    • monia70 bardzo dobry sposob na wrastajace wloski :) 01.06.05, 23:12
      jest taki preparat "Folisan" sie nazywa :) i on doskonale dziala ani jeden wlos mi nie wrasta po nim. kupilam go jak juz zaczynaly wrastac stosowalam przez 3 dni rano i wieczorem i problem zniknal teraz od razu po depilacji go stosuje i mam problem z glowy :)
      • aniaada Re: bardzo dobry sposob na wrastajace wloski :) 02.06.05, 07:28
        a ten fenistil to gdzie sie kupuje? w aptece??
      • tuya folisan w aptece mozna kupic??? 02.06.05, 08:21
        bo gdzies czytalam ze tylko u kosmetyczek
      • Gość: anka Re: bardzo dobry sposob na wrastajace wloski :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.05, 09:14
        a gdzie mozna dostac ten preparat? czy to prawda ze tylko u kosmetyczki?
        • ankajak Re: bardzo dobry sposob na wrastajace wloski :) 02.06.05, 09:52
          a ile kosztuje ten specyfik?
          • Gość: Ania Re: bardzo dobry sposob na wrastajace wloski :) IP: *.tuv.com / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:26
            Skączyć? Ludzie, uczcie sie ortografii!!!
            • monia70 Re: bardzo dobry sposob na wrastajace wloski :) 02.06.05, 11:35
              FOLISAN -mozna kupic u kosmetyczki :) ewentualnie w hurtowni kosmetycznej
              • tuya Folisan w Krakowie??? 02.06.05, 12:02
                gdzie go mozna kupic???
              • Gość: anka Re: bardzo dobry sposob na wrastajace wloski :) IP: *.ch.pw.edu.pl 02.06.05, 13:40
                no to w takim razie musze udac sie do jakiegos salonu kosmetycznego i nabyc to
                cudo. a ile kosztuje??

swoja droga od wczoraj zaczelam walke z tymi wlosiskami! codziennie peeling
                łydek i dodatkowo masaz rekawica sizalowa. zobaczymy, czy cos da!
    • slotna Re: czy ktos wygral z wrastajacymi wlosami na nog 02.06.05, 13:47
      Ja:) Regularny ostry peeling z kawy z dodatkiem gruboziarnistej soli i oliwą.
      Balsamem smaruje sie jak mi sie chce, najlepiej jesli mi sie chce codziennie
      wieczorem, oczywiscie, ale rzadko sie tak zdarza. Generalnie zluszczanie +
      nawilzenie i problem z glowy - jak wrastaja to przeciez chowaja sie pod ten za
      gruby naskorek. Uzywam depilatora.
    • uullaa Re: czy ktos wygral z wrastajacymi wlosami na nog 02.06.05, 14:17
      Nie udało mi się wygrać z wrastającymi włosami, przy czym codzienne pilingi
      odpadają bo używam samoopalacza. Niestety golę się bo nie stać mnie na laser.
    • Gość: lunia Re: czy ktos wygral z wrastajacymi wlosami na nog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:14
      hej!!! tez kiedys uzywałam depilatora i miałam ten sam problem od dwóch lat gole
      nogi maszynkami jednorazowymi i zapomniałam co to wrastajace włosy. pozdrawiam
      • Gość: anka Re: czy ktos wygral z wrastajacymi wlosami na nog IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.05, 17:16
        no tak, ale golic trzeba codziennie! i do tego odrastaja grubsze i
        ciemniejsze :( to nie dla mnie niestety
    • bzzzk co z długim włosem pod skórą? :( 07.06.05, 14:13
      dziewczyny, a nie macie pomysłu co zrobić z takim włosem (ok. 1,5cm) który
      rośnie sobie pod skórą, peeling go nie wydobywa nie wierzch. jest bardzo
      widoczny i czarny, bo takie mam owłosienie, nie wiem co z tym zrobić, problem z
      wrastającymi włosami mam od zawsze, staram się na bierząco ich pozbywać, ale
      czasem któregoś, szczególnie z boku łydki, nie dostrzegę, tego przyuważyłam
      wczoraj i jest już długi, nie wiem jak go wydobyć- pomóżcie, proszę!:(
      pzdr.
      • aniaada Re: co z długim włosem pod skórą? :( 07.06.05, 14:20
        ja wyciągam igiełką...podważam a potem pensetka
        pozdrawiam
        • bzzzk Re: co z długim włosem pod skórą? :( 07.06.05, 14:31
          dzięki, spróbuję:)
          pzdr.
    • Gość: ewa 74 Re: czy ktos wygral z wrastajacymi wlosami na nog IP: *.ras.sth.bostream.se 07.06.05, 19:47
      ja depiluje,potem robie piling loreala,na koniec wcieram balsam po goleniu
      nivea dla mezczyzn.od kiedy uzywam tego balsamu dla facetow jest bardzo
      dobrze.wloski nie wrastaja,skora jest zdezynfekowana,gladka.
      kiedys uzywalam krem opozniajacy wzrost wloskow,ale to bajer,nie dziala.
    • Gość: Ona peeling IP: *.icpnet.pl 10.07.05, 21:51
      ...to pomaga :)
    • bartoww Pytanie do kobiet 10.07.05, 21:56
      Pytanie kieruje do kobiet które żyły w czasach kiedy jeszcze amerykańscy
      producenci maszynek do golenia nóg nie wprowadzili mody depilacji. Pytanie
      brzmi: Czy wolałybyście, aby mody golenia nóg nie było?
      • Gość: domhol Re: Pytanie do kobiet IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:47
        ja bym wolala!!!!!!!!
        • Gość: Autor Re: Pytanie do kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:32
          Tylko jedna odpowiedź narazie...
      • Gość: Elibetka Re: Pytanie do kobiet IP: *.chello.pl 14.07.05, 08:53
        Już w starożytności elegantki depilowały ciało, to nie jest wymysł naszych dni.
      • Gość: ra Re: Pytanie do kobiet IP: *.chello.pl 14.07.05, 14:14
        wszystko jedno, trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie: kto zarządza moimi
        łydkami? ja czy moda? w moim przypadku to ja jestem panią swego ciała i nie
        posunę się nigdy do takiej głupoty jak golenie czy też inny sposób pozbywania
        się włosów z nóg. Pozdrawiam i życzę dobrych życiowych decyzji
    • Gość: misia-bela XERIAL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:02
      Pomaga emulsja z serii XERIAL 10 SVR. Zawiera mocznik (liczba 10 wskazuje na
      jego stężenie)w zależności od użytego stężenia mocznika, może on działać
      nawilżająco( do 10%) wiążąc wodę w skórze, bądź keratolitycznie( powyżej 10% do
      50%) ułatwiając złuszczanie martwego naskórka, usuwając nagromadzone łuski.
      Działa też przeciwzapalnie.
      Emulsja jest nawilżająca, ale ma tłustą konsystencję - nie należy za dużo
      nakładać.

Cena orientacyjna:
      XERIAL 10
      100 ml - 43 PLN, 200 ml - 60 PLN
      • Gość: ulka wystarczy XERIAL 3 ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:10
        Pomaga. Kosztuje ok. 35/100ml

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka