Gość: Luna IP: *.ghnet.pl 02.06.05, 23:56 Czy ktoś używał? Jakie wrażenia i efekty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewelka Re: Nafta do włosów IP: *.man.rsk.pl 03.06.05, 08:48 Ja używam nafty od jakiegoś czasu i efekty są bardzo pozytywne. Włoski szybciej roną i wyglądają na zdrowsze. A poza tym troszkę mniej się przetłuszczają. Kiedyś mniej więcej raz w tygodniu robiłam maseczkę na włosy z naftą, żółtkiem i sokiem z cytryny, a od ok. 2 miesięcy wcieram ją we włosy i skórę głowy przed prawie każdym myciem, jeśli nie sprawia to problemu, czyli jak jestem w domku (co drugi dzień). Ten drugi sposób wydaje mi się lepszy i skuteczniejszy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiek Re: Nafta do włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 11:10 a nie przetluszczaja Ci sie po tym szybciej wloski? ja wcieralam nafte ok 3 msc przed kazdym myiemi od tego czasu wlosy strasznie mi sie przetluszczaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelka Re: Nafta do włosów IP: *.man.rsk.pl 03.06.05, 14:46 Rzecz w tym, że moje są bardzo przetłuszczające, a nafta troszkę im na to pomaga i przetłuszczają się mniej (jak już pisałam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiek Re: Nafta do włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 17:39 a na co te plukanki? na kolor, polysk a moze odzywienie? Odpowiedz Link Zgłoś
emu27 Re: Nafta do włosów 03.06.05, 20:46 Jeżeli piszesz o niezbyt przyjemnym zapachu to znaczy, że nie uzywasz nafty kosmetycznej z apteki. Ta z apteki bowiem nie wiąże się z przykrym zapachem. Kosztuje 12 zeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Nafta do włosów IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 03.06.05, 19:21 a czy mozna nafte wetrzec we włosy i zostawic na dłuzej np. na noc?? czy to nie zaszkodzi włosom? Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: Nafta do włosów 03.06.05, 19:22 nafte wcierala wmoje wlosy moaja mama gdy bylam mala i podobno pomagalo;) poza tym odradzam stosowanie nafty blondynkom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luna Re: Nafta do włosów IP: *.ghnet.pl 03.06.05, 21:59 A dlaczego nie dla blondynek? W aptekach sa rozne nafty z dodatkami w granicach 5-6 zl.Jaką wybrać? Mam cienkie, delikatne włosy z duzą tendencją do przetłuszczania. Nie beda po nafcie oklapnięte? Odpowiedz Link Zgłoś
uullaa Re: Nafta do włosów 03.06.05, 20:12 Mam suche włosy. Farbuję je z powodu siwienia. Zastosowałam kurację naftą kosmetyczną, którą się niektóre dziewczyny tak zachwycają. I jaki efekt? Włosy jeszcze bardziej suche, farba trwale koloryzująca się SPŁUKAŁA!!!!!!!!!!! Pozytywów brak. Nigdy więcej nafty! Już wolę rycynę, oliwę z oliwek czy żółtko. Za naftę dziękuje. Spójrzcie na dłonie posmarowane tą naftą. Jak wyglądają? Suche, białe, fuj! Komu to ma pomóc i na co? Chyba tylko na łojotok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anu Re: Nafta do włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 23:01 nafta ma poprawiac ukrwienie skory glowy-->cebulki-->porost wlosow, takze nie dziala na same wlosy! Odpowiedz Link Zgłoś
lulu_77 Re: Nafta do włosów 04.06.05, 14:23 ten temat już był na forum. ja sie zastosowałam do zaleceń i działa, 1-2 razy w tygodniu od miesiąca, i wcieram nie we włosy tylko w skórę głowy , trzymam max. 10 minut. , myję 2 razy. mniej się przetłuszczają, przyjemniejsze w dotyku i bardziej miękkie.mój mąż też sobie to chwali. a co do farby, to nie wiem czy mi sie zmyła od mycia czy od nafty.ale ma to swój plus , bo odrosty są prawie niewidoczne. www.anna.nowadeba.pl/index.php?lng=polski&a=m2,1&width=1024 Odpowiedz Link Zgłoś
magda-p19 Re: Nafta do włosów 04.06.05, 16:51 powtarzam pytanie: czy nafta nie jest dla blondynek? Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś