Dodaj do ulubionych

czy to jest oryginal

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:27
www.allegro.pl/show_item.php?item=53824710
czy to możliwe żeby to byl oryginał? za 25 zl - wprawdzie nie orientuję sie za
bardzo, ale jak ktoś wie to niech rozwieje moje wątpliwości
Obserwuj wątek
    • klamczucha3 Re: czy to jest oryginal 09.06.05, 21:32
      Opakowanie calkiem mozliwe,ze oryginalne, co do zawartosci za 25 zl to na 100%
      podrobka!
      Nie kupuj!
    • sitc Re: czy to jest oryginal 09.06.05, 21:33
      Ani opakowanie, ani zawartość nie ma nic wspólnego z oryginałem.
      • Gość: cytrusowa podroba! IP: *.h.pppool.de 09.06.05, 21:35
        uzywam na codzien Lancoma i to, co jest na zdjęciu nie ma nic wspolnego z
        orginalem - nawet nie starają się chcoc trochę upodobnic opakowania do
        orginalu - zenujące!!!
        • Gość: Nika Re: podroba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:37
          a po czym poznać, że to podrobka , tylko po cenie?
          u kogo na allegro mozna kupić oryginaly kosmetyków kolorowych? mże ktoś wie
          • Gość: Nika Re: podroba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:38
            www.allegro.pl/show_item.php?item=53232461
            a ten?
            • Gość: cytrusowa Re: podroba! IP: *.h.pppool.de 09.06.05, 21:52
              patrzylam i poczytalam sobie.
              moze to i orginal, nie pwoiem ci - na pewno szkoda, ze poudelko ma fotke, ale
              bez znaku firmowego.
              cena wskazuje, ze to produkt orginalny ale juz sprzedajacy dodal, ze pudelka
              mogą byc pogiete - a wiec jest to towar z tzw. odrzutu, co nie znaczy
              oczywiscie, ze jest zly.

nie wiem co ci poradzic, ja nie kupuje kosmetykow na allegro, bo nie ufam.

wiem, ze jest specjalnie forum gazety dla allergowiczow, moze tam napisz i
              popytaj, rozwiej swoje wątpliwosci.

pozdraiwam

ps. ja wole zaplacic normalną cenę niz ryzykować, ze wplace kase, a toewru nie
              dostane, czy dostane podrobke...
          • Gość: cytrusowa Re: podroba! IP: *.h.pppool.de 09.06.05, 21:41
            wiesz co, ja kosmetykow na allegro nie kupuje, poznac mozesz przede wszystkim
            po cenie - Lancome w sklepach nie schodzi ponizej 100 zlotych, takze jesli ktos
            oferuje za 25 ! zlotych, to chyba jasne, ze podroba.
            no i jak hcesz kupowac kosmetyki na allegro, to pewnie wczesniej sprawdzasz co
            chcez w jakiejsc perfumerii - mam rację?
            jesli tak, to masz wtedy okazje podpatrzec przede wszystkim cene i wzor
            opakowania (choc z tym czasem na allegro mogę być problemy - dobrze podrabiają,
            ze nie rozni sie prawioe od orginalu)

Takz eprzede wszystkim rozeznanie cenowe moze cie wystrzec przed oszustwem - za
            takich co szukają naiwnych, to na allegro jest sporo
          • sitc Re: podroba! 09.06.05, 21:42
            Ten do którego link podałaś to oryginał.
            Co do rozpoznawanie, po pierwsze warto wejśc na stronę producenta i zobaczyc
            czy taki produkt istnieje, jesli tak to czy opakowanie jest identyczne, i nie
            wierzyć jeśli sprzedawca zapewnia że jest to edycja limitowana w specjalnym
            wydaniu itp. Po dugie też zasadniczym wyznacznikiem jest cena. Jasne jak jest
            licytacja od 1 zł to da się czasem upolowac coś fajnego w śmiesznej cenie, ale
            jak coś co kosztuje np. 160zł jest wystawione w "kup teraz" za 30 zł to nie ma
            co liczyć że to oryginał.
            • Gość: ella Re: podroba! IP: 157.25.152.* 09.06.05, 22:41
              Nika, bez obrazy, ale tylko idiotka myśli, że Lancome moze kosztowac 25
              złotych, bez względu na źródło. Owszem, "Lancome" może kosztować 25 złotych,
              ale tak jak pisały koleżanki, trzeba sprawdzić, czy produkt o choc podobnym
              wyglądzie istnieje w ofercie firmy. Zdaję sobie sprawę, że Allegro jest
              powszechnie uznawane za miejsce, gdzie łapie się pana Boga za nogi super
              ofertami, ale wystarczy pomyśleć, żeby wiedzieć, że Lancome nie może kosztować
              25 złotych i taka "oferta" podawana za oryginał to zwykłe oszustwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka