Gość: Nika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:27 www.allegro.pl/show_item.php?item=53824710 czy to możliwe żeby to byl oryginał? za 25 zl - wprawdzie nie orientuję sie za bardzo, ale jak ktoś wie to niech rozwieje moje wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klamczucha3 Re: czy to jest oryginal 09.06.05, 21:32 Opakowanie calkiem mozliwe,ze oryginalne, co do zawartosci za 25 zl to na 100% podrobka! Nie kupuj! Odpowiedz Link Zgłoś
sitc Re: czy to jest oryginal 09.06.05, 21:33 Ani opakowanie, ani zawartość nie ma nic wspólnego z oryginałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytrusowa podroba! IP: *.h.pppool.de 09.06.05, 21:35 uzywam na codzien Lancoma i to, co jest na zdjęciu nie ma nic wspolnego z orginalem - nawet nie starają się chcoc trochę upodobnic opakowania do orginalu - zenujące!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: podroba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:37 a po czym poznać, że to podrobka , tylko po cenie? u kogo na allegro mozna kupić oryginaly kosmetyków kolorowych? mże ktoś wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: podroba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 21:38 www.allegro.pl/show_item.php?item=53232461 a ten? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytrusowa Re: podroba! IP: *.h.pppool.de 09.06.05, 21:52 patrzylam i poczytalam sobie. moze to i orginal, nie pwoiem ci - na pewno szkoda, ze poudelko ma fotke, ale bez znaku firmowego. cena wskazuje, ze to produkt orginalny ale juz sprzedajacy dodal, ze pudelka mogą byc pogiete - a wiec jest to towar z tzw. odrzutu, co nie znaczy oczywiscie, ze jest zly. nie wiem co ci poradzic, ja nie kupuje kosmetykow na allegro, bo nie ufam. wiem, ze jest specjalnie forum gazety dla allergowiczow, moze tam napisz i popytaj, rozwiej swoje wątpliwosci. pozdraiwam ps. ja wole zaplacic normalną cenę niz ryzykować, ze wplace kase, a toewru nie dostane, czy dostane podrobke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytrusowa Re: podroba! IP: *.h.pppool.de 09.06.05, 21:41 wiesz co, ja kosmetykow na allegro nie kupuje, poznac mozesz przede wszystkim po cenie - Lancome w sklepach nie schodzi ponizej 100 zlotych, takze jesli ktos oferuje za 25 ! zlotych, to chyba jasne, ze podroba. no i jak hcesz kupowac kosmetyki na allegro, to pewnie wczesniej sprawdzasz co chcez w jakiejsc perfumerii - mam rację? jesli tak, to masz wtedy okazje podpatrzec przede wszystkim cene i wzor opakowania (choc z tym czasem na allegro mogę być problemy - dobrze podrabiają, ze nie rozni sie prawioe od orginalu) Takz eprzede wszystkim rozeznanie cenowe moze cie wystrzec przed oszustwem - za takich co szukają naiwnych, to na allegro jest sporo Odpowiedz Link Zgłoś
sitc Re: podroba! 09.06.05, 21:42 Ten do którego link podałaś to oryginał. Co do rozpoznawanie, po pierwsze warto wejśc na stronę producenta i zobaczyc czy taki produkt istnieje, jesli tak to czy opakowanie jest identyczne, i nie wierzyć jeśli sprzedawca zapewnia że jest to edycja limitowana w specjalnym wydaniu itp. Po dugie też zasadniczym wyznacznikiem jest cena. Jasne jak jest licytacja od 1 zł to da się czasem upolowac coś fajnego w śmiesznej cenie, ale jak coś co kosztuje np. 160zł jest wystawione w "kup teraz" za 30 zł to nie ma co liczyć że to oryginał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: podroba! IP: 157.25.152.* 09.06.05, 22:41 Nika, bez obrazy, ale tylko idiotka myśli, że Lancome moze kosztowac 25 złotych, bez względu na źródło. Owszem, "Lancome" może kosztować 25 złotych, ale tak jak pisały koleżanki, trzeba sprawdzić, czy produkt o choc podobnym wyglądzie istnieje w ofercie firmy. Zdaję sobie sprawę, że Allegro jest powszechnie uznawane za miejsce, gdzie łapie się pana Boga za nogi super ofertami, ale wystarczy pomyśleć, żeby wiedzieć, że Lancome nie może kosztować 25 złotych i taka "oferta" podawana za oryginał to zwykłe oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś