sara-bez-zegara 10.07.05, 13:21 Dziewczyny, prosze oswieccie mnie po co sa te wszystkie inne podklady i ktorego sie kiedy uzywa? Sie pogubilam, zawsze stosowalam jeden wszedzie i tyle ale moze nie znam jakichs magicznych sztuczek? Pozdrawiam. Sara Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: len Re: podklady zolte, zielone itd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.05, 17:41 To z jakiegoś artykułu mam, dziś już nie pamiętam dokładnie skąd, bo zapisałam to bez odnośnika do strony: * Beżowy korektor zamaskuje piegi i drobne przebarwienia. * Brzoskwiniowa baza ożywi bladą, zmęczoną cerę. * Żółtobeżowy korektor zatuszuje sińce pod oczami. * Morelowa baza podkreśli urodę ciemnej karnacji, jasnej nada lekko opalony odcień, odświeży sztuczną opaleniznę. * Biały puder lub baza odbija światło, dodaje cerze promienności, maskuje zmęczenie, rozświetli makijaż wieczorowy. * Niebieska baza poprawi wygląd wrażliwej cery naczynkowej. * Zielony puder, baza lub korektor zatuszuje zaczerwienienia i przebarwienia. * Różowa baza ożywi ziemistą cerę. * Fioletowy puder rozświetli twarz, będzie dobrym wykończeniem eleganckiego, wieczorowego makijażu. Fioletowy korektor zamaskuje ciemne plamy i przebarwienia. Chyba kiedyś już ktoś pisał o tym na forum i nawet posługiwał się tym cytatem, nie pamiętam. W każdym razie w teorii przeznaczenie kolorowych korektorów jest takie, w praktyce nie ze wszystkim można się zgodzić. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś