Dodaj do ulubionych

okulary na allegro

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:57
czy ktoras z was kupila tam okulary? nosze sie z zamiarem zakupu oryginalnych
okularow, jednak obawiam sie ze moga to byc podrobki. Czy macie jakies
doswiadczenia w tej sprawie?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • voluptas Re: okulary na allegro 13.07.05, 10:16
      Nie napisałaś, czy chcesz kupić okulary słoneczne, czy oprawki do okularów
      korekcyjnych. Tych ostatnich kupiłam na Allegro sporo - bo rzeczywiście można
      tam kupić bardzo ciekawe, nierzadko niedostępne w Polsce modele za ceny
      śmiesznie niskie w stosunku do cen salonowych, np. ostatnio kupiłam oprawki
      Chanel za 200 zł. za których sprowadzenie zaśpiewali mi w Vision Express cenę
      niemal 10 razy większą... Jesli chodzi o okulary korekcyjne z pewnością moge Ci
      polecić lenka, który teraz sprzedaje z konta llucas, jak również p0lfa i
      Faradiba. Wypróbowałam ich i wiem, że nie mają podrobionych oprawek w ofercie.
      Jeśli natomiast chodzi o okulary słoneczne - tutaj też polecałabym użytkowników
      llucas i p0lfa, bo wiem, że oni mają także okulary słoneczne w ofercie. Co do
      innych - cóż na Allegro jest taki zalew podrób, że zachowałabym daleko idącą
      ostrośność. Summa summarum - jeśli urzekł Cię jakiś model, a nie jesteś go pewna
      - poszukaj na stronie jego oznaczeń (każda oprawka ma oznaczenia, przeważnie
      literowo-cyfrowe), jeśli ich nie ma - poproś o ich podanie sprzedającego - a
      następnie poszukaj w internecie, na stronie producenta najlepiej, czy taki model
      w ogóle istnieje. Zdarzało mi się tak robić - metoda się sprawdza ;)
      pozdrawiam
      • Gość: marta Re: okulary na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 13:49
        dziekuje za odpowiedz, mam jednak jeszcze pare pytan. Interesuja mnie okulary
        sloneczne. Na allegro znalazlam dokladny model, ktory spodobal mi sie u optyka,
        tam musialabym zaplacic 390zl, na allegro natomiast 180zl. I to mnie
        zastanawia, gdyz jest to spora roznica, a dodatkow zdjecie przezentujace
        produkt, jest zdjeciem z reklamowki, a nie normalny zdjeciem, tak mi sie
        przynajmniej wydaje. Dlatego zastanawiam sie czy nie sa to podrobki, bo roznica
        jest az 210 zl! prosze o rade.
        pozdrawiam
        • voluptas Re: okulary na allegro 13.07.05, 22:14
          Wrzuć mi tu, proszę, link do tych okularów, a sama zamailuj do sprzedawcy i
          zapytaj o oryginalne zdjęcie i pochodzenie.
          Różnica w cenie mnie nie dziwi, bo sama kupiłam oprawki Chanel warte ok. 1500 zł
          za 200 - ludzie mają dojścia do giełd optycznych i okularów popokazowych.
          • Gość: marta Re: okulary na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 18:36
            dziekuje jeszcze raz, sprawdzilam i okulary ktore mnie intereswoaly wystawil
            uzytkownik ktorego polecilas :)
            pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka