Gość: jak IP: *.144.186.195.dial.bluewin.ch 20.08.02, 16:56 Spotkalam sie z opinia ze im kobieta starsza tym krotsze wlosy powinna nosic...Co Wy na to,czy 40-tka z dlugimi wyglada zle' Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eveline Re: dlugosc wlosow a wiek IP: *.pl 20.08.02, 17:07 też się nad tym zastanawiałam- ale myslę, że jeżeli kobiecie dojrzałej pasują długie włosy to jak najbardziej powinna je nosić. Jeżeli oczywiście są zadbane i nie siwe. Chociaż siwe- upięte w kok też wyglądaja bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: dlugosc wlosow a wiek IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 20.08.02, 17:25 to zależy od włosów, od tego czy są zadbane, zdrowe. Włosom kobiety w tym wieku trzeba poświęcić nieco więcej uwagi niż u młodej dziewczyny, przecież jak można chodzić po ulicy w włosach wyglądających jak strąki, mając jeszcze na dodatek pięć włosów na krzyż. Taka kobieta jak już ma długie włosy musi o nie odpowiednio zadbać,uczesać je, pielęgnować, więcej w tym wieku spędzić czasu u fryzjera i nosić odpowiednią fryzurę dla długich włosów.I nie może też mieć włosów, gdzie gdzieniegdzie widać siwe prześwity - trzeba je ufarbować tak aby ich nie zniszczyć w ogóle albo bardziej. Ale wydaje mnie się, że jak kobieta ma zniszczone włosy ( nie da się ich zregenerować ), pięć włosów na krzyż to raczej lepiej będzie wyglądać w krótszej fryzurze ( a fryzjer umie dobrać fryzurę do włosów tak aby np. wyglądało że jest ich więcej - podpowie jak je modelować ), ale dobrze ostrzyżonej ( ale i wtedy trzeba o włosy dbać: odżywiać je, robić maseczki aby je trochę choć wzmocnić i poprawić ich strukturę, podcinać je często ). A włosom długim trzeba trochę więcej uwagi poświęcić zwłaszcza u kobiet w tym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: dlugosc wlosow a wiek IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 20.08.02, 17:28 I muszą też danej osobie pasować długie włosy bo nie każdemu jest dobrze w długich włosach... Odpowiedz Link Zgłoś
rauser Re: dlugosc wlosow a wiek 20.08.02, 18:26 Myślę, że jest to niepisany kanon zachowań w społeczeństwie, to tak jak dawniej mężatka musiała miec nakrytą głowę. Inna sprawa, że często włosy kobiet po 40stce są zniszczone paleniem papierosów, złą dietą, farbowaniem itp. Wtedy długie wyglądałyby słabo. Czasem długie są po prostu niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: dlugosc wlosow a wiek IP: *.144.186.195.dial.bluewin.ch 20.08.02, 18:55 rauser napisała: > Myślę, że jest to niepisany kanon zachowań w społeczeństwie, to tak jak dawniej > > mężatka musiała miec nakrytą głowę. Inna sprawa, że często włosy kobiet po > 40stce są zniszczone paleniem papierosów, złą dietą, farbowaniem itp. Wtedy > długie wyglądałyby słabo. Czasem długie są po prostu niewygodne. Mam 38 lat,dlugie,proste wlosy i czuje sie swietnie.Czasem tylko zastanawiam sie czy nie jestem za stara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: dlugosc wlosow a wiek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 19:13 jasne że musza byc zadbane itp. czternastolatka nawet ze strakami może wyglądac słodko,ale potem to już nie bardzo... jeśli o mnie chodzi to skoro i jako czternastolatka i jako 20 latka z długimi wygladałam jak nie powiem co, to sądze że po 40stce tym bardziej nie bedzie mi w długich dobrze :) A moja Mama (43) własnie obcięła :) ale jej rosną w takim tempie, że jak bedzie chciaął, to za dwa lata znów bedzie mieć za ramiona :) Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: dlugosc wlosow a wiek 20.08.02, 19:15 moja nieslubna tesciowa, dokad ja poznalam, nosila wlosy do ramion - spinala w kucyk, niby-kok, jakos tam. jest farbowana blondynka, platynowa - wygladalo to moim zdaniem ok. teraz obciela sobie wlosy na krotko i tez wyglada dobrze. wszystko zalezy od czlowieka. dzis u kosmetyczki widzialam matke kolezanki z lat dziecinnych - kiedys miala wlosy do tylka, teraz do lopatek, zwiniete w taki zwitek i scisniete jakas gumka. i do tego kiecka z india shopu, identyczna jak prawie 20 lat temu. no, to juz nie bylo ok. chociaz twarz ma kobita mloda i nie widac po niej dokladnie wieku, to jednak hipisowsko-niedbalo-artystowskie emploi zdecydowanie juz jej nie pasuje. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
preta Re: dlugosc wlosow a wiek 20.08.02, 19:35 -------------------------------------------------------------------------------- >Spotkalam sie z opinia ze im kobieta starsza tym krotsze wlosy powinna nosic...Co Wy na to,czy 40-tka z dlugimi wyglada zle' > jej nie pasuje. Ja ujelabym to inaczej. Im krotsze wlosy tym kobieta starzej wyglada!!! Wiem, ze krotkie wlosy maja na tym forum cala rzesze zwolenniczek, wiec moja opinia spotka sie pewnie z krytyka. Ale to moje zdanie i twierdze, ze nic kobiety tak nie zdobi jak dlugie wlosy. Starsze panie z konskimi ogonami wygladaja ladnie i nie rozumiem, dlaczego w pewnym wieku scinaja sie na chlopczyce, robia trwale i wygladaja jak ciotki. Jestem zdecydowana przeciwniczka "postrzyzyn"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: dlugosc wlosow a wiek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 19:38 no własnie rzecz nie w tym że scinają, tylko w tych okropnych trwałych! krótkie dobrze ostrzyżone a po prostu krótkie to różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: dlugosc wlosow a wiek 20.08.02, 20:23 nic kobiety tak nie zdobi jak _piekne_ dlugie wlosy. a to nie kazda moze miec. ja widuje wiele pan z mysimi, a nie konskimi ogonami i raczej srednio mi sie to podoba. trwala na barana to scierwo wyjatkowe. ale do tej pory w osiedlowych salonach fryzjerskich jest to czesto jedyny typ fryzury, jaki moze wymyslec pani Kazia. nie mowiac juz o "przynies wlasna farbe do wlosow". cala nadzieja w nas - nie bedziemy po 40. roku zycia masowo chodzic do naszej ulubionej pani gieni na ondul;) no, przynajmniej ja nie;) xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha Re: dlugosc wlosow a wiek IP: *.vif.net 20.08.02, 20:33 Mnie też podobają się długie włosy (o ile są dosyć grube i gęste), lub takie półdługie (przed ramiona). Nie podobają mi się natomiast kobiety 45+ w króciutkich fryzurkach, tzn wystrzyżone z tyłu i po bokach... Wydaje mi się, że to szpeci i daje taki "znerwicowany" look. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: dlugosc wlosow a wiek IP: *.future-net.pl 20.08.02, 21:50 imo nie ma tu reguł. wszystko zależy od kobiety, gatunku włosów itp. jeśli wszystko gra, długie włosy można nosić do grobowej deski. ale tak uogólniając, krótka fryzurka odmładza, oczywiście modna i twarzowa:) problem chyba nie w tym, że starsze kobiety noszą długie włosy, tylko w tym, że nie zmieniają fryzury (i stylu) przez x lat. vide - okropniasta pani niezabitowska. jako dwudziestolatka być może wyglądała atrakcyjnie w swojej długiej blond fryzurze, jako rzeczniczka rządu 10 lat temu - śmiesznie, teraz - jak własna karykatura. moja mama w krótkich ufarbowanych na rudo włosach wygląda 15 lat młodziej od swojej przyjaciółki - siwej i w babciowym koczku. ale znam kobitke, która ma po 60. śliczne włosy do ramion, wypielęgnowane, lekko wywinięte na zewnątrz, zawsze ładnie uczesane, ufarbowane i wygląda przepięknie:) Odpowiedz Link Zgłoś
preta Re: dlugosc wlosow a wiek 20.08.02, 22:01 No wlasnie. Nie dojdziemy do porozumienia, bo wg. mnie Malgorzata Niezabitowska w dlugich wlosach wyglada bardzo ladnie i kobieco. Krotkie wlosy oszpecaja kobiety. To moje zdanie. Kazdy moze miec wlasne pojecie o tym co ladne, a co brzydkie. Kazda z Was ma setki przykladow - a to, ze mama ma sliczna krotka fryzurke, a to corka sasiadki itp. O gustach sie nie dyskutuje, wiec wlasciwie nie ma co gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: dlugosc wlosow a wiek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.02, 12:31 preta napisała: > No wlasnie. Nie dojdziemy do porozumienia, bo wg. mnie Malgorzata Niezabitowska w dlugich wlosach wyglada bardzo ladnie i kobieco. Krotkie wlosy oszpecaja > kobiety. To moje zdanie. Kazdy moze miec wlasne pojecie o tym co ladne, a co > brzydkie. Kazda z Was ma setki przykladow - a to, ze mama ma sliczna krotka > fryzurke, a to corka sasiadki itp. O gustach sie nie dyskutuje, wiec wlasciwie > nie ma co gadac. preta nie uogólniaj tak straszliwie. mnie w moich króciutkich włoskach jest ślicznie i to zdaniem wielu facetów (a oni podobno tylko długie lubią ;). i nie wmówisz mi ze krótkie włosy każdą kobietę oszpecają. a co do tematu wątku - zgadzam się z większością wypowiedzi, wszystko zalezy od stanu włosów, typu urody i imydżu. Odpowiedz Link Zgłoś
roodanaserio Re: dlugosc wlosow a wiek 21.08.02, 12:46 Gość portalu: LadyBlue napisał(a): > preta nie uogólniaj tak straszliwie. mnie w moich króciutkich włoskach jest ślicznie i to zdaniem wielu facetów (a oni podobno tylko długie lubią ;). i nie wmówisz mi ze krótkie włosy każdą kobietę oszpecają. a co do tematu wątku - zgadzam się z większością wypowiedzi, wszystko zalezy od stanu włosów, typu urody i imydżu. Swieta racja. Powiem wiecej - krotsze wlosy dla pan po 40-tce nie musza byc tylko i wylacznie reliktem relogijno/obyczajowym, a zwykla biologia. Wlosy po 40-tce, zebym nie wiem jak pielegnowane, sa na ogol bardziej matowe, slabsze i bardziej suche, niz 20 wczesniej. I m.in. z tego powodu starszym jest fajniej w krotszych. Moim zdaniem [to juz kwestia elegancji] po 40 wlosy nie powinny opuszczac linii szyja/ramiona. Tak maja wszystkie damy swiata [nawet Catrine Deneve, przy doskonalych wlosach, nie odwazyla sie wrocic do anglezow sprzed lat]. preta - a mnie jednak smiesza babcie z plaszczami z siwych klakow, a nawet nieudolnych koczkow, spinanych obowiazkowo zakopianska spinka. To obciach i styl babcia-traperka, oszpecajacy kazda kobiete [do tego trampki, spodnie rybaki z samodzialu na wieeelki na ogol tylek oraz T-shirt i sweter. Brrrrrrrrrr]. Pani Niezabitowska, jak sluszniepisza dziewczyny, wyglada jak wlasna mumia. To, w czym ladnie kobiecie w czasach mlodosci, nie musi sie sprawdzac 3 dekady pozniej. I mamy potem caly szpaler dam, ktore byly mlode w latach 60-tych, noszacych uparcie natapirowane koki z warsta lakieru oraz egipskie oko z blekitnym wypelnieniem. Masakra. r Odpowiedz Link Zgłoś
preta Re: dlugosc wlosow a wiek 21.08.02, 14:20 Nie wiem, po co sie podgrzewacie. Przeciez napisalam, ze to kwestia gustu. Mnie sie Niezabitowska w dlugich wlosach podoba, nie uwazam, ze wyglada jak mumia. Hawk. Za to Catrine Deneve w krotkich wlosach wyglada niestety pospolicie - jak kazda krotkoobcieta pani po 50-tce. Nawet ladne rysy jej nie pomoga. Ciotka i tyle. Powtarzam - to moje zdanie i nikt mnie nie musi przekonywac, ze sie myle. Mnie dlugich wlosow zal... A mody na krotkie, chlopiece uczesania nie musze przeciez akceptowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: dlugosc wlosow a wiek IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.08.02, 14:30 Daj mi Boże, żebym wieku Catherine D. wyglądała wszystko jedno z jakimi włosami choć w połowie tak "pospolicie" jak ona! :) a w ogóle to masz rację, kwestia gustu i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
roodanaserio Re: dlugosc wlosow a wiek 21.08.02, 15:07 preta napisała: > Nie wiem, po co sie podgrzewacie. A ja nie wiem, czemu sugerujesz mi odczuwanie emocji, ktorych nie odczuwam. Kompletnie sie nie podgrzewam, a rozmawiam. Widzisz gdzies w moich postawch zlosc ? > Przeciez napisalam, ze to kwestia gustu. Mnie sie Niezabitowska w dlugich wlosach podoba, nie uwazam, ze wyglada jak mumia. Hawk. Za to Catrine Deneve w krotkich wlosach wyglada niestety pospolicie - jak kazda krotkoobcieta pani po 50-tce. Primo - update, ona nie ma krotkich. Nigdy zreszta nie miala, nosila takie leciutko za ucho, a teraz ma wlasnie do szyi. Secundo - oceniasz CD, wiec pozwol, ze ja ocenie Niezabitowska [ktora generalnie ma fatalny gust i zawsze laduje we wszelkich ranginach jako koszmarek stulecia. W przeciwienstwie do CD, ktora ubiera od lat YSL i ktorej NIC nie mozesz zarzucic, a juz na pewno nie ciotkowatosc. Zycie bys oddala, aby wygladac tak, jak ona w tym wieku.] PS. Nie wiem, jak moze dodowac mlodosci siwy kudel. Jak ktos jest stary, to mu warkocz nie pomoze. To jakies magiczne myslenie - bede miala dlugie, to mnie bede brali za mlodsza. Wiesz, jst takie przyslowie - "Z tylu liceium, z przodu muzeum". uz wole w okolicach 50-tki wygladac na swoje 50, niz robic z siebie na sile 30-tke, czym automatycznie dodaje sobie lat i sie osmieszam. Odmladnianie sie, bo rzekomo krotkie wlosy postarzaja [sic], prowadzi do iscie idiotycznych posuniec. I karykaturalnego wygladu. Takie mlodki na sile to fatalna sprawa. r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: dlugosc wlosow a wiek IP: 62.148.83.* 21.08.02, 15:20 jak można porównać Cathrine Denevue i Nizabitowską?! - nie ogarniam, nawet nie staram się zrozumieć bo mi się nie uda, może to w kategorii czystego nonsensu? Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: dlugosc wlosow a wiek 21.08.02, 15:26 jak to jak. na zasadzie antytezy. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
roodanaserio Re: dlugosc wlosow a wiek 21.08.02, 15:37 Gość portalu: em napisał(a): > jak można porównać Cathrine Denevue i Nizabitowską?! - nie ogarniam, nawet nie staram się zrozumieć bo mi się nie uda, może to w kategorii czystego nonsensu? To proste. Na przykladzie CD pokazuje, ze krotszych wlosach moze byc kobietom doskonale, a w jej przypadku to tez na pewno zasluga urody i ogolnego image. Na przykladzie p. N pokazuje, jak beznadziejna, nie zmieniana od lat fryzura moze postarzac. Choc, jak widac, moj adwersarz uwaza wrecz przeciwnie. CD to pospolitka ciotka, a pani N wyglada suuper mlodo i powabnie. Moze wiec jestem slepa :0 Ale nie jest to juz tylko [moim zdaniem] kwestia gustu, a raczej tzw. prawdy obiektywnej :) r Odpowiedz Link Zgłoś
preta Re: dlugosc wlosow a wiek 21.08.02, 16:30 >Primo - update, ona nie ma krotkich. Nigdy zreszta nie miala, nosila takie leciutko za ucho, a teraz ma wlasnie do szyi. < Jesli tak uwazasz, to proponuje, abys obejrzala sobie fotki Catherine Deneuve z filmu: Ma saison preferee (1993) oraz Indochiny (1992). Czy to sa rzeczywiscie wlosy "leciutko za ucho"? Jesli nie podoba mi sie Catherine to wlasnie w tych fryzurach. I tylko w tych! Zauwaz, ze od tamtej pory ma znow dlugie! A wiec wyciagnela wnioski (Filmy: Muszkieterowie 2000, Dancer in the Dark, 2000). Prosze wiec, nie wkladaj w moje usta slow, ktorych nie wypowiedzialam. Catherine Deneuve jest piekna kobieta i wcale nie twierdze, ze jest brzydsza od Niezabitowskiej! To nieprzyjemna manipulacja. I jesli twierdzisz, ze tylko rozmawiasz i nie ma w Tobie zlosci, to po co takie wstawki?: >W przeciwienstwie do CD, ktora ubiera od lat YSL i ktorej NIC nie mozesz zarzucic, a juz na pewno nie ciotkowatosc. Zycie bys oddala, aby wygladac tak, jak ona w tym wieku.< Skad wiesz, jak wygladam? Moze jestem byla Miss Polski? I to Ty moze wiele bys dala, zeby wygladac tak jak ja w moim wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
roodanaserio Re: dlugosc wlosow a wiek 21.08.02, 17:35 preta napisała: > Jesli tak uwazasz, to proponuje, abys obejrzala sobie fotki Catherine Deneuve z filmu: Ma saison preferee (1993) oraz Indochiny (1992). Czy to sa rzeczywiscie wlosy "leciutko za ucho"? Widzialam te filmy. I nie sa to dla mnie bardzo krotkie wlosy. Raczej krotko- srednie. Ona nigdy nie miala krotkich w pelni znaczenia tych slow. Tak uwazam i zdania nie zmienie. I wygladala w nich wspaniale. > Zauwaz, ze od tamtej pory ma znow dlugie! A wiec wyciagnela wnioski (Filmy: Muszkieterowie 2000, Dancer in the Dark, 2000). Dlugie ? W "Tanczacej" ma zakryte hustka - do roli. Na co dzien [patrzac na relacje m.in. z Cannes, ma krotsze, za szyje.] I nadal uwazam, ze stanowzo lepiej jej bylo w tych krotszyc. U niej tez zapewne dziala mechanizm "Bede mlodsza". > To nieprzyjemna manipulacja. A to niepotrzebna imaginacja. Niczym nie manipuluje. Po prostu szokuje mnie zachyt nad fryzura pani Niezabitowskiej, ktora KAZDY zdrowy czlowiek, jakiego znam oraz wiele autorytetow od mody/urody i stylu okresla jednym krotkim slowem - FATALNA. > Skad wiesz, jak wygladam? Moze jestem byla Miss Polski? UUUUUU. Taka mala projekcja ?:) > Ty moze wiele bys dala, zeby wygladac tak jak ja w moim wieku? Mam 27, czuje sie swietnie i wygladam tak samo. Poki co nie potrzebuje podpierania sie czyjas uroda, a zwlaszcza hipotetyczna :> A jak sie zestarzeje, bede raczej wzdychac do CD, jezeli pozwolisz, szanowna MISS. r Odpowiedz Link Zgłoś
preta Re: dlugosc wlosow a wiek 21.08.02, 17:57 >I nie sa to dla mnie bardzo krotkie wlosy. Raczej krotko- > srednie. Ona nigdy nie miala krotkich w pelni znaczenia tych slow. < No tak, teraz bedziesz sie klocila, jak wygladaja krotkie wlosy! Wiesz, zaczynasz mnie denerwowac, wiec wybacz,ale na tym skoncze z Toba dyskusje. >Mam 27, czuje sie swietnie i wygladam tak samo. < Gratuluje dobrego wygladu, samopoczucie i wieku. Jestem od Ciebie znacznie starsza i tez mam o sobie dobre zdanie. I niech tak pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: dlugosc wlosow a wiek/Preta 21.08.02, 18:05 Nie przesadzaj i nie przywołuj wyglądu aktora z filmu.CD w Mojej ulubionej porze roku GRA taką umęczoną życiem ,zwykłą kobietę.Gdyby tak przypomnieć wygląd Brada Pitta z Podziemnego kręgu nie byłby on uznawany za przystojniaczka,bo brak mu w tym filmie ...2 przednich zębów.Denevue ma krótsze włosy z każdą dekadą,ale są one nadal pełne kobiecego wdzięku i nie CHŁOPIĘCE.Wspomniana pani Niezabitowska chcąc na siłę zachować wizerunek sprzed 30 lat wygląda naprawdę żałośnie(przebarwienia na twarzy +rozjaśniane, bez połysku włosy). Odpowiedz Link Zgłoś
preta Re: dlugosc wlosow a wiek/Coralin 21.08.02, 20:02 coralin napisała: > Nie przesadzaj i nie przywołuj wyglądu aktora z filmu.< Coralin! Zlituj sie! Zanim zaczniesz mnie pouczac, kto jest ladny, a kto brzydki, zadaj sobie troche trudu i przeczytaj wszystkie posty w tym temacie. Przekonasz sie wtedy, kto co mowil, kto kogo przywolywal (panie MN i CD to naprawde nie moje typy!). Moje zdanie od poczatku bylo jasne - lubie dlugie wlosy, wg. mnie krotkie postarzaja. I na tym chcialabym zakonczyc dyskusje, ktora nie wiem po co obraca sie wokol dam CD i MN. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: dlugosc wlosow a wiek/Preta 21.08.02, 21:00 preta napisała: > coralin napisała: > > > Nie przesadzaj i nie przywołuj wyglądu aktora z filmu.< > > Coralin! Zlituj sie! Zanim zaczniesz mnie pouczac, kto jest ladny, a kto > brzydki, zadaj sobie troche trudu i przeczytaj wszystkie posty w tym temacie. ****Nie pouczam,a posty przeczytałam i owszem dziewczyny przywolały CD,ale to Ty zwróciłaś uwagę na jej wygląd w FILMACH.I tego dotyczył mój post.Wygląd aktora na galach, pokazach, a w filmie to różne sprawy.To Ty czytaj dokładnie.C.Denevue DLA POTRZEB FILMÓW Moja ulubiona pora roku i Tańcząc w ciemnościach wygladała inaczej niz zazwyczaj .Czy dziewczyny powoływały się na CD z FILMÓW?? Nie.Ty owszem. > Przekonasz sie wtedy, kto co mowil, kto kogo przywolywal (panie MN i CD to > naprawde nie moje typy!). > Moje zdanie od poczatku bylo jasne - lubie dlugie wlosy, wg. mnie krotkie > postarzaja. I na tym chcialabym zakonczyc dyskusje, ktora nie wiem po co obraca > > sie wokol dam CD i MN. ***Bo trudno rozmawiać abstrakcyjnie kiedy ktoś wmawia,że krótkie włosy =chłopczyca(to z Twoich postów), wiec nie dziwię sie dziewczynom ,że przywołały przykłady osób publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
preta Re: dlugosc wlosow a wiek/Coralin 21.08.02, 21:27 Coralin! Gdybys czytala uwaznie, to zauwazylabys moj drugi post, w ktorym pisalam, ze kazdy ma setki przykladow, ale o gustach sie nie dyskutuje. Poniewaz dziewczyny zaczely wyciagac konkretne przyklady, wiec skomentowalam ze to mi sie podoba, a to mniej. I nie bylo to porownanie jednej do drugiej, bo pani MN zostala wywolana duzo wczesniej niz pani CD. Zreszta obie damy sa z roznych bajek, wiec trzeba naprawde duzo zlej woli, zeby mnie odsadzac od czci i wiary, ze je klade na jednej szali! > ****Nie pouczam,a posty przeczytałam i owszem dziewczyny przywolały CD,ale to > Ty zwróciłaś uwagę na jej wygląd w FILMACH.Czy dziewczyny powoływały się na > CD z FILMÓW?? Nie.Ty owszem. < Poniewaz rooda stwierdzila, ze CD nigdy nie miala krotkich wlosow, wiec przypomnialam tylko jak wygladala w tych dwoch filmach. Wg. mnie w tych filmach MIALA KROTKIE WLOSY! Jesli uwazasz, ze nie miala krotkich to juz Twoj problem. >***Bo trudno rozmawiać abstrakcyjnie kiedy ktoś wmawia,że krótkie włosy > =chłopczyca< Czy moge miec wlasne zdanie? Czy na tym forum zostaje sie od razu wrogiem nr 1, jesli nie ma sie pogladow zgodnych z wiekszoscia?! Jesli tak, to sorry, spadam i przestaje sie wtracac. Pewnie nikt za mna nie bedzie plakal ;-) Pozdrawiam - Preta Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: dlugosc wlosow a wiek/Coralin 21.08.02, 21:38 preta napisała: > > Poniewaz rooda stwierdzila, ze CD nigdy nie miala krotkich wlosow, wiec > przypomnialam tylko jak wygladala w tych dwoch filmach. Wg. mnie w tych filmach > > MIALA KROTKIE WLOSY! Jesli uwazasz, ze nie miala krotkich to juz Twoj problem. *****Tak miała krótkie i wyglądała pospolicie,ale to FILM.Czy ty nie rozumiesz,że piszesz raczej o postaci, którą kreowała, a nie o C.Denevue.To już trzeci post, w którym staram Ci się to wyjaśnić .Jak widać bezskutecznie. > > >***Bo trudno rozmawiać abstrakcyjnie kiedy ktoś wmawia,że krótkie włosy > > =chłopczyca< > > Czy moge miec wlasne zdanie? Czy na tym forum zostaje sie od razu wrogiem nr 1, > > jesli nie ma sie pogladow zgodnych z wiekszoscia?! Jesli tak, to sorry, spadam > i przestaje sie wtracac. Pewnie nikt za mna nie bedzie plakal ;-) ***Czy ty uważasz kogoś kto z Tobą dyskutuje i ma odmienne zdanie za wroga???? Masz prawo do wlasnego zdania.My tu dyskutujemy.4o latka Torbicka wygląda świetnie w długich włosach, pewnie jeszcze wiele kobiet rownież,ale dziewczyny mają rację pisząc,że GENERALNIE I NA OGÓŁ zadziorna krótsza fryzurka(ale bez trwałej i lakieru!!) wygląda lepiej niż włosy po pas u 40-50 latki. Odpowiedz Link Zgłoś
preta Re: dlugosc wlosow a wiek/Coralin 21.08.02, 22:02 > *****Tak miała krótkie i wyglądała pospolicie,ale to FILM.Czy ty nie > rozumiesz,że piszesz raczej o postaci, którą kreowała, a nie o C.Denevue.To już trzeci post, w którym staram Ci się to wyjaśnić .Jak widać bezskutecznie. Coralin! A jaka to roznica miedzy kreacja a realem? Krotkie wlosy to krotkie wlosy - nie ma znaczenia czy na scenie, na ekranie, w biurze, czy na ulicy... ɰo latka Torbicka wygląda świetnie w długich włosach, < Bardzo sie ciesze, ze 40-letnia Torbicka podoba Ci sie w dlugich wlosach! Nawet nie wiesz, jak bardzo ucieszyl mnie wlasnie TEN przyklad! Dlaczego? To juz moja slodka tajemnica... > GENERALNIE I NA OGÓŁ zadziorna krótsza fryzurka(ale bez > trwałej i lakieru!!) wygląda lepiej niż włosy po pas u 40-50 latki. No i kazda z nas pozostanie przy swoim. Pozdrawiam - Preta Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: dlugosc wlosow a wiek 21.08.02, 22:12 no wlasnie... jednym pasuja dlugie, drugim krotkie, sa tez osoby doskonale wygladajace w takich i w takich. np. Kayah dobrze wyglada w dlugich, ale np. Korze super jest w ultra krotkich, a nawet bez wlosow - bo jak ma dluzsze to zaczyna wygladac babcino. Nie mozna jednoznacznie stwierdzic - takie postarzaja, a takie nie, bo jedni beda w dlugich wygladac starzej drudzy mlodziej i to samo jest z krotkimi. To zalezy od czlowieka, od jego stylu zycia, pracy, ubierania, temperamentu, itd... a Brad Pitt i tak nie ma zebow...:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: dlugosc wlosow a wiek/Coralin 21.08.02, 22:21 preta napisała: > > *****Tak miała krótkie i wyglądała pospolicie,ale to FILM.Czy ty nie > > rozumiesz,że piszesz raczej o postaci, którą kreowała, a nie o C.Denevue.T > o > już trzeci post, w którym staram Ci się to wyjaśnić .Jak widać bezskutecznie. > > Coralin! A jaka to roznica miedzy kreacja a realem? ***Ogromna.Ale ja już nie mam siły Ci tłumaczyć ,że aktor w filmie, na scenie a poza nimi to różne sprawy.I dlatego szanuję Twoje zdanie,że MN podoba Ci się w długich włosach(mnie nie),ale określenie,że CD wyglada w krótkich pospolicie to nieprawda, bo CD nie nosi krótkich włosów(miała je postać grana w filmie:)))))) Krotkie wlosy to krotkie > wlosy - nie ma znaczenia czy na scenie, na ekranie, w biurze, czy na ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: Brad Pitt 21.08.02, 21:46 coralin napisała: > Nie przesadzaj i nie przywołuj wyglądu aktora z filmu.CD w Mojej ulubionej > porze roku GRA taką umęczoną życiem ,zwykłą kobietę.Gdyby tak przypomnieć > wygląd Brada Pitta z Podziemnego kręgu nie byłby on uznawany za > przystojniaczka,bo brak mu w tym filmie ...2 przednich zębów. > chcialam tylko powiedziec, ze ostatnio przeczytalam, ze niestety na codzien Pittowi tez brakuje tych dwoch przednich zebow - nosi proteze (czy jak to tam sie nazywa - mostek czy inne takie paskudztwo) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Brad Pitt 21.08.02, 21:54 damona napisała: > > > > > > > chcialam tylko powiedziec, ze ostatnio przeczytalam, ze niestety na codzien > Pittowi tez brakuje tych dwoch przednich zebow - nosi proteze (czy jak to tam > sie nazywa - mostek czy inne takie paskudztwo) :)))Na co dzień ma korony, których się nie ściąga jak protezy, bo to co innego.Dla potrzeb filmu dentysta zdjął mu te korony i miał "efektowne"(potrzebne w filmie) dziury.Sporo gwiazd ma korony na przednich zębach lub przynajmniej licówki. Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: Brad Pitt 21.08.02, 22:02 coralin napisała: > :)))Na co dzień ma korony, których się nie ściąga jak protezy, bo to co > innego.Dla potrzeb filmu dentysta zdjął mu te korony i > miał "efektowne"(potrzebne w filmie) dziury.Sporo gwiazd ma korony na przednich > > zębach lub przynajmniej licówki. widze, ze kolezanka lepiej zorientowana w zyciu gwiazd:)) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Brad Pitt 21.08.02, 22:06 Bo koleżanka coralin się interesuje kinem, czyta Fim i tam pisali skąd u pięknego Brada te dziury:))No i koleżanka odróżnia korony od protezy:)) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: Brad Pitt 21.08.02, 22:16 coralin napisała: > Bo koleżanka coralin się interesuje kinem, czyta Fim i tam pisali skąd u > pięknego Brada te dziury:))No i koleżanka odróżnia korony od protezy:)) > pozdrawiam:) no ja niestety nie zorientowana jestem w temacie mostkow, koronek i protez, bo zlikwidowali forum dentystyczne, zaraz po tym jak mnie zainteresowalo:)) pzdr.:) Odpowiedz Link Zgłoś
eremka Re: dlugosc wlosow a wiek 21.08.02, 16:50 IMHO CD będzie dobrze wyglądała pewnie nawet jak łysa śpiewaczka ;)), a MN... no, cóż prawdę mówiąc nie potrafie sobie wyobrazic, że będzie lepiej wyglądała w krótkich włósach, bo jej włosy są nie najlepszej jakości.. takie sinowate bardziej. Podoba mi sie okreslenie ... którego uzyla juz nie pamietam kto, że pani Małgorzata wygląda jak mumia hihihi Świetne! Oddaje cały "urok" biedaczki dooobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: dlugosc wlosow a wiek IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.08.02, 20:09 porównanie z Cathrine Denevue to był wielki komplement dla p.Niezabitowskiej dla mnie wręcz niewyobrażalny, zaskakujący Odpowiedz Link Zgłoś