IP: *.chomont.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 14:15
Jakie ćwiczenia należy wykonywać by zrobić szpagat?Który jest trudniejszy ten
z nogami na boki czy jak jedna noga jest w przodzie a druga w tyle?;)Ile
czasu zajmie mi by go wreszcie zrobić?
thx
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerqwe Re: szpagat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 14:40
      wyślij do mnie majla na ejtan0@op.pl to ci wyśle cały trening na szpagat w
      3tygodnie ale jest on ciężki, sama jeszcze nie próbowałam ani nawet go nei
      czytałam bo dostałam go niedawno
      • julitaa20 Re: szpagat 07.08.05, 17:48
        A czy ja również mogłabym prosić o wyslanie na @ tego trningu ?
        Z góry dziekuje :)
        • Gość: bess Re: szpagat IP: *.icpnet.pl 07.08.05, 18:29
          A czy ja tez moge prosic o ten trening?
          bess1980@gazeta.pl
          • izabella1991 Re: szpagat 07.08.05, 19:15
            Prosze bardzo i dla mnie na :jerry1976@poczta.onet.pl
            Dzieki przeserdeczne.Iza
            • Gość: paulinka Re: szpagat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 19:19
              Generalnie wszystkie cwiczenia rozciagajace nogi.Ale to duzo czasu potrzeba.
              Jedna rada-w czasie rozciagania nie pogłebiaj swoich ruchow. Naciagnij sie tyle
              zeby poczuc bol i w takiej pozycji wytrzymaj ile potrafisz. Takie "pompowanie"
              moze spowodowac naciagniecie miesni. Trudniejszy jest ten z 2 nogami po bokach.
              Ja tez bym prosila o ten zestaw pincia666@gazeta.pl
              • kolepka Re: szpagat 07.08.05, 19:43
                ja tez poprosze o zestaw... Szpagat to jedna z moich nie spelnionych
                ambicji..:)) zmagda1@wp.pl
      • kajos5 Re: szpagat 07.08.05, 20:01
        ja też poproszę o zestaw na maila:)
    • Gość: dwa_buciki Re: szpagat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 19:49
      Rozciąganie metodą "chałupniczą" nie jest wskazane z prostej przyczyny- trzeba
      się najpierw naprawdę dobrze i odpowiednio rozgrzać, żeby nie uszkodzic
      ścięgien. Osobiście kiedyś zerwałam sobie prawie zupełnie ścięgno od mięśnia
      trójgłowego uda, tylko dlatego że usidłam na materacu i rozłożywszy nogi na
      boki, oparłam się na podłodze całym brzuchem, ale zrobiłam to na zbyt miękkim
      podłożu ( ścięgno zaczepiło się o kość, która nie "przeskoczyła" tak, jakby to
      się stało na twardym podłożu)... Potem nie chciało się to zrastać jakieś 7
      miesięcy, a za każdym razem, gdy gdzieś siadałam, czułam się, jakby ktoś mi
      wbijał kołek w dupę. Masakra. No i wybiłam sobie z głowy rozciąganie. A byłam
      rozciągnięta nieziemsko i na wszystkie strony- szpagaty, sznurki, skłony, nogi
      za głową i mostki ze stania, to była codzienność;)
      • Gość: dgnvbn Re: szpagat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 21:48
        dziewczyny wysłajcie do mnie majle na ejtan0@op.pl , wtedy wam odpowiem i
        prześle ,(trening jest raczej ciezki i baaardzo czasochłonny, to nie jest hop
        siup kilka rozciąganek i umiem szpagat) więc jeszcze raz mój adres<<<<<<
        ejtan0@op.pl >>>>>>
        • Gość: dgnvbn Re: szpagat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 21:56
          teraz przeczytałam że ten trenig (dostałam go niedawno i nawet nie próbowałam
          robnić) trwa ok 2-3 godzxiny dziennie ale rezultaty sa swietne, jesli to was nie
          zraża to jeszcze raz odsyłam ejtan0@op.pl :D
    • Gość: paulinka Re: szpagat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 22:13
      O bosh !! Te cwiczenia chyba naprawde sa wykanczajace. Chodzilam kiedys na
      karate ( ale nie umialam zrobic szpagatu chociaz robilismy te same cwiczenia).
      Jak to przeczytalam to mi sie odechcialo :P ale dziekuje :) Moze sie jeszcze
      przekonam :)
      • Gość: Anka10 Re: szpagat IP: *.res.pl / 82.160.26.* 08.08.05, 08:36
        Mam 26 lat, szpagat po raz 1 zrobilam w wieku 14 zajeło mi to tydzień(moim celem była szkoła cyrkowa), nastepnie szpagat na druga nogę, kilka razy ponaciagane sciegna.
        Pozniej była akrobatyka.
        A miałam pracować jako kontorsjonistka(pop.człowiek guma)
        Niestety szkołe w julinku zlikwidowano, ja dostałam sie na wf.
        Efekt taki ze 9 mies temu urodziłam synka a szpagaty robie dalej po 5 min rozg. na lewa noge a na prawa bez.
        Rozciągałam sie tak w wieku 14 czy 15 lat ze łzy leciały mi z oczu, na siłę.
        Oczywiście po długiej rozgzewce.
        Nie polecam, ale skuteczne.
        Po co wam te szpagaty?Wszystkie ekstremalne ćwiczenia wcale nie sa zdrowe.
        Po mostkach typu pieczątka czyli nogi oparte przed twarza do dzisiaj bola mnie krzyze i mam poprzecierane kręgi. Chcecie to robic dla szpanu, zaspokojenia ambicji czy dla zdrowia?
        • Gość: dfdf Re: szpagat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 22:53
          dla ambicji, a poza tym szpagat nie jest niezdrowy, niezdrowy może być sposob w
          jaki się do niego dochodzi, no coż twój jak widać byl całkowicie extremalny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka