IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 19:15
mam pytanie do was, Czy po solarium niszczy sie cera? mimo uzywania róznych
kremów przed sesja. Dziekuje:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Witea Re: solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:18
      Moja sąsiadka chodzi do solarium od roku. Na początku zaczęło sie niewinnie,
      niby na trądzik, dla zarumienienia cery itd... Dzisiaj jej cera wygląda
      okropnie, ma jesz3e wiecej trądziku niż kiedyś, a w dodatku uzależniła sie od
      opalania(patrz-co drugi dzień!). Wygląda bardzo nieestatycznie i wulgarnie.
      Natomiast mam też koleżankę, która do solarium chodzi sporadycznie - tj. 3,4
      razy w miesiącu. Wyglada bardzo fajnie, i myślę, że na tym powinno polegać
      opalanie w solarium. Z umiarem wszystko jest zdrowe!!
    • Gość: justy Re: solarium IP: 213.241.34.* 25.08.05, 23:29
      żaden krem nie uchroni skóry przed zniszczeniami w solarium. tak samo żaden nie
      naprawi DNA zniszczonego przez solarium.
    • mikams75 Re: solarium 25.08.05, 23:31
      niszczy i to baaardzo. Idz i sie przekonaj, bo pewnie nam nie uwierzysz.
      • inka-30 Re: solarium 26.08.05, 01:16
        Niestety wiem z autopsji i potwierdzam-niszczy bardzo i nieodwracalnie.Pamiętaj
        że lampy w solarium są ileś tam razy silniejsze od promieni słonecznych. Nawet
        po wysmarowaniu się bóg wie jakim kremem promienie UV przenikają i niszczą
        strukturę skóry. Ja po dłuższym okresie opalania (uzależnia- to prawda) miałam
        tak zniszczoną cerę, że żadna kosmetyczka nie dawała mi gwarancji na swoje
        zabiegi. Wydałam mnóstwo kasy na różne kosmetyki aby doprowadzić się do w miarę
        dobrego stanu. Najgorzej widać przesuszenie gdy zejdzie opalenizna. Do tego
        skóra swędzi i się łuszczy bo jest za sucha.
        Generalnie teraz "opalam" się w kąpielach brązujących, które też dobrze robią na
        moją skórę. I pamiętaj też o groznym nowotworze skóry-czerniaku. Nie warto
        ryzykować życia dla pozornie lepszego? wyglądu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka