Gość: asilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 19:15 mam pytanie do was, Czy po solarium niszczy sie cera? mimo uzywania róznych kremów przed sesja. Dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Witea Re: solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:18 Moja sąsiadka chodzi do solarium od roku. Na początku zaczęło sie niewinnie, niby na trądzik, dla zarumienienia cery itd... Dzisiaj jej cera wygląda okropnie, ma jesz3e wiecej trądziku niż kiedyś, a w dodatku uzależniła sie od opalania(patrz-co drugi dzień!). Wygląda bardzo nieestatycznie i wulgarnie. Natomiast mam też koleżankę, która do solarium chodzi sporadycznie - tj. 3,4 razy w miesiącu. Wyglada bardzo fajnie, i myślę, że na tym powinno polegać opalanie w solarium. Z umiarem wszystko jest zdrowe!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: solarium IP: 213.241.34.* 25.08.05, 23:29 żaden krem nie uchroni skóry przed zniszczeniami w solarium. tak samo żaden nie naprawi DNA zniszczonego przez solarium. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: solarium 25.08.05, 23:31 niszczy i to baaardzo. Idz i sie przekonaj, bo pewnie nam nie uwierzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
inka-30 Re: solarium 26.08.05, 01:16 Niestety wiem z autopsji i potwierdzam-niszczy bardzo i nieodwracalnie.Pamiętaj że lampy w solarium są ileś tam razy silniejsze od promieni słonecznych. Nawet po wysmarowaniu się bóg wie jakim kremem promienie UV przenikają i niszczą strukturę skóry. Ja po dłuższym okresie opalania (uzależnia- to prawda) miałam tak zniszczoną cerę, że żadna kosmetyczka nie dawała mi gwarancji na swoje zabiegi. Wydałam mnóstwo kasy na różne kosmetyki aby doprowadzić się do w miarę dobrego stanu. Najgorzej widać przesuszenie gdy zejdzie opalenizna. Do tego skóra swędzi i się łuszczy bo jest za sucha. Generalnie teraz "opalam" się w kąpielach brązujących, które też dobrze robią na moją skórę. I pamiętaj też o groznym nowotworze skóry-czerniaku. Nie warto ryzykować życia dla pozornie lepszego? wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś