Dodaj do ulubionych

Poszukuję zapachu...

IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 29.08.02, 19:33
... który będzie przypominał połączenia konwalii, mięty, cytrusów. Znacie coś
takiego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Poszukuję zapachu... IP: *.future-net.pl 29.08.02, 19:49
      na stronie www.pedet.pl są opisy perfum, może coś znajdziesz:)
    • Gość: elve Re: Poszukuję zapachu... IP: *.netland.gda.pl 29.08.02, 19:52
      ło matko... takiego zestawu sobie nie przypominam... ta mięta jakoś mi tu nie
      wchodzi... ale może niech się odezwą większe nosy od mojego ;))
      • Gość: Marcy Re: Poszukuję zapachu... IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 23:08
        a ja mam mniejsze wymagania, bo marze o wodzie jasminowej, czy to marzenia
        scietej glowy? znacie moze takie cos?
        • kejt Re: Poszukuję zapachu... 30.08.02, 10:31
          cerrutti 1881, to podobno sam jasmin:)
          pozdrawiam
        • Gość: elve Re: Poszukuję zapachu... IP: *.netland.gda.pl 30.08.02, 11:13
          JPG Classique na samym poczatku pachnie jasminem. A co do ceruttiego - zupelnie
          sie nie zgadza, jasminu tam jak na lekarstwo.
        • Gość: Misty Re: Poszukuję zapachu... IP: 195.150.100.* 30.08.02, 11:41
          Może troche nie na temat ale mam takie spostrzeżenie. Z jaśminem jest
          problem..dotyczący nazwy.
          Otóż wielu ludzi myli jaśmin z jaśminowcem.Jaśmin to sa drobne żółte lub białe
          kwiatki uprawiane na szerką skalę dla przemysłu perfumeryjnego min. we Francji,
          u nas można je kupić jako doniczkowe kwiaty. Jaśminowiec to jest krzew kwitnący
          na wiosnę z białymi kwiatami, tak charakterystycznie pchnący, własnie u nas
          mylnie nazywany "jaśminem". Może ktoś sie oburzyć że piszę rzeczy oczywiste,
          ale ta pomyłka jest częsta, chciałam sie upewnic że mówimy o tej samej
          roślinie. podobnie jest mylona robinia i akacja.Przydały by się zdjęcia
          ilustrującę.

Ja zawsze marzyłam o wodzie toaletowej o zapachu jaśminowców..
          • Gość: jaśmin(owiec) Re: Poszukuję zapachu... IP: *.netland.gda.pl 30.08.02, 12:41
            ooo? nie wiedziałam.
            wszystko co napisałam do tej pory dotyczy więc jaśminowca, tego krzewu, co tak
            ładnie pachnie gdy zaczyna się lato.
            • bibelot Re: Poszukuję zapachu... 30.08.02, 13:05
              Misty ma rację, wyprowadziła mnie kiedyś z błędu jakaś lektura ogrodnicza
          • Gość: Marcy Re: Poszukuję zapachu... IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.02, 19:40
            w takim razie marze oczywiscie o wodzie toaletowej o zxapachu jasminowca i
            jesli cerruti 1881 to sam jasminowiec, to bede szczesliwa, bo pare dni temu to
            zamowilam. jak to sie czlowiek uczy cale zycie, do glowy by mi nie przyszlo,
            ze to jasminowiec ten krzew, co tak zabojczo pachnie. dzieki
    • od71 Re: Poszukuję zapachu... 30.08.02, 15:40

CDG Series 1 Leaves Mint (dzika mieta z pieprzem i galbanum) i Shiso (mieta z
      cytryna) Sa b. swieze ale nie maja niestety konwalii.
      • Gość: REnata Re: Poszukuję zapachu... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 15:52
        A mnie się marzą perfumy o nucie tylko konwalii. Znacie takie perfumy?
        • coralin Re: Poszukuję zapachu... 30.08.02, 22:19
          Gość portalu: REnata napisał(a):

> A mnie się marzą perfumy o nucie tylko konwalii. Znacie takie perfumy?

Najsłynniejsze to Diorissimo Diora.
      • Gość: fredzia Re: Poszukuję zapachu... IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 30.08.02, 18:29
        Brak konwalii jeszcze uda mi sie przezyc :) Dzieki ogromne, mieta+
        cytrusy ... :))
      • Gość: fredzia Re: Poszukuję zapachu... IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 30.08.02, 21:50
        Hej, dzieki za propozycje ale ja nie wiem co to jest, kogo to jest, gdzie to
        jest :)
        • od71 Re: Poszukuję zapachu... 30.08.02, 22:05
          Zob.
          www.lamacraft.co.uk/parfumsparfums2.htm
          Ceny parfums PARFUMS w Paryzu sa niższe (np. 50ml - 35 euro)
          Mozna tez kupic w Berlinie (sklep w Friedrich Passage czy jakos tak - ale ceny
          sa duzo wyzsze)

Perfumy sa warte "zachodu" :-)
    • coralin Re: Poszukuję zapachu... 30.08.02, 22:26
      Nuty cytrusowe,kwiat pomaranczy,konwalię i anyżek zawiera woda Abril Victorio
      &Lucchino. Dla mnie cudo, używam zawsze w maju(choć nazwa sugeruje kwiecień:)
      Jest świeży i radosny.
      Konwalię ,cytrusy i miętę zawiera Nature Y.Rocher,ale to zapach cierpki,na
      upały.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka