Gość: ferdzia IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 29.08.02, 19:33 ... który będzie przypominał połączenia konwalii, mięty, cytrusów. Znacie coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Poszukuję zapachu... IP: *.future-net.pl 29.08.02, 19:49 na stronie www.pedet.pl są opisy perfum, może coś znajdziesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: Poszukuję zapachu... IP: *.netland.gda.pl 29.08.02, 19:52 ło matko... takiego zestawu sobie nie przypominam... ta mięta jakoś mi tu nie wchodzi... ale może niech się odezwą większe nosy od mojego ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcy Re: Poszukuję zapachu... IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 23:08 a ja mam mniejsze wymagania, bo marze o wodzie jasminowej, czy to marzenia scietej glowy? znacie moze takie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
kejt Re: Poszukuję zapachu... 30.08.02, 10:31 cerrutti 1881, to podobno sam jasmin:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: Poszukuję zapachu... IP: *.netland.gda.pl 30.08.02, 11:13 JPG Classique na samym poczatku pachnie jasminem. A co do ceruttiego - zupelnie sie nie zgadza, jasminu tam jak na lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misty Re: Poszukuję zapachu... IP: 195.150.100.* 30.08.02, 11:41 Może troche nie na temat ale mam takie spostrzeżenie. Z jaśminem jest problem..dotyczący nazwy. Otóż wielu ludzi myli jaśmin z jaśminowcem.Jaśmin to sa drobne żółte lub białe kwiatki uprawiane na szerką skalę dla przemysłu perfumeryjnego min. we Francji, u nas można je kupić jako doniczkowe kwiaty. Jaśminowiec to jest krzew kwitnący na wiosnę z białymi kwiatami, tak charakterystycznie pchnący, własnie u nas mylnie nazywany "jaśminem". Może ktoś sie oburzyć że piszę rzeczy oczywiste, ale ta pomyłka jest częsta, chciałam sie upewnic że mówimy o tej samej roślinie. podobnie jest mylona robinia i akacja.Przydały by się zdjęcia ilustrującę. Ja zawsze marzyłam o wodzie toaletowej o zapachu jaśminowców.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaśmin(owiec) Re: Poszukuję zapachu... IP: *.netland.gda.pl 30.08.02, 12:41 ooo? nie wiedziałam. wszystko co napisałam do tej pory dotyczy więc jaśminowca, tego krzewu, co tak ładnie pachnie gdy zaczyna się lato. Odpowiedz Link Zgłoś
bibelot Re: Poszukuję zapachu... 30.08.02, 13:05 Misty ma rację, wyprowadziła mnie kiedyś z błędu jakaś lektura ogrodnicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcy Re: Poszukuję zapachu... IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.02, 19:40 w takim razie marze oczywiscie o wodzie toaletowej o zxapachu jasminowca i jesli cerruti 1881 to sam jasminowiec, to bede szczesliwa, bo pare dni temu to zamowilam. jak to sie czlowiek uczy cale zycie, do glowy by mi nie przyszlo, ze to jasminowiec ten krzew, co tak zabojczo pachnie. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
od71 Re: Poszukuję zapachu... 30.08.02, 15:40 CDG Series 1 Leaves Mint (dzika mieta z pieprzem i galbanum) i Shiso (mieta z cytryna) Sa b. swieze ale nie maja niestety konwalii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REnata Re: Poszukuję zapachu... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 15:52 A mnie się marzą perfumy o nucie tylko konwalii. Znacie takie perfumy? Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Poszukuję zapachu... 30.08.02, 22:19 Gość portalu: REnata napisał(a): > A mnie się marzą perfumy o nucie tylko konwalii. Znacie takie perfumy? Najsłynniejsze to Diorissimo Diora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredzia Re: Poszukuję zapachu... IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 30.08.02, 18:29 Brak konwalii jeszcze uda mi sie przezyc :) Dzieki ogromne, mieta+ cytrusy ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredzia Re: Poszukuję zapachu... IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 30.08.02, 21:50 Hej, dzieki za propozycje ale ja nie wiem co to jest, kogo to jest, gdzie to jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
od71 Re: Poszukuję zapachu... 30.08.02, 22:05 Zob. www.lamacraft.co.uk/parfumsparfums2.htm Ceny parfums PARFUMS w Paryzu sa niższe (np. 50ml - 35 euro) Mozna tez kupic w Berlinie (sklep w Friedrich Passage czy jakos tak - ale ceny sa duzo wyzsze) Perfumy sa warte "zachodu" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Poszukuję zapachu... 30.08.02, 22:26 Nuty cytrusowe,kwiat pomaranczy,konwalię i anyżek zawiera woda Abril Victorio &Lucchino. Dla mnie cudo, używam zawsze w maju(choć nazwa sugeruje kwiecień:) Jest świeży i radosny. Konwalię ,cytrusy i miętę zawiera Nature Y.Rocher,ale to zapach cierpki,na upały. Odpowiedz Link Zgłoś