Dodaj do ulubionych

znacie COŚ na zmniejszenie łaknienia podczas diety

IP: *.gdynia.mm.pl 31.08.05, 16:20
no właśnie :-), mam do zrzucenia ok. 7 kg, wszystkie moje próby kończą się
marnie, bo nie mogę sobie poradzić z uczuciem głodu podczas diety, nawet te
po 1200 kal! silna wola moze wystaczy, ale u mnie jest ona na średnim
poziome :-(, znacie jakiś preparat naturalny, ziołowy lub syntetyczny, dzięki
któremu po prostu nie bedę miała ochoty jeść i nie będę ciągle o ty myślała?
bez tego ani rusz!
POMOCY!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • rybaczka Re: znacie COŚ na zmniejszenie łaknienia podczas 31.08.05, 16:29
      najlepiej znajdź sobie zajęcie które cię pochłonie i zapomnisz że jesteś na
      diecie. ja sobie tłumaczyłam że to taki mój własny system odżywiania...czasami
      działało. ate środki o których piszesz to dla każdego coś innego.......pozdr.
      • Gość: Nessie Re: znacie COŚ na zmniejszenie łaknienia podczas IP: *.acn.waw.pl 31.08.05, 16:51
        To nie takie proste, wytłumaczyć sobie, przekonać się, mieć silną wolę itepe. U
        niektórych łaknienie jest zaburzone; za silne, za słabe... Nie da się tego po
        prostu skwitować stwierdzeniem, że ktoś nie ma silnej woli i jak się za siebie
        weźmie, to przestanie być grubasem.

Zdarza mi się po pewnym leku mieć znacznie zwiększone łaknienie i nie potrafię
        sobie z tym poradzić. Bez przerwy myślę o jedzeniu, nawet kiedy powinnam myśleć
        o czym innym. Zasypiając myślę tylko o tym, co zjem na śniadanie. Staram się to
        oczywiście kontrolować, jeść małe porcje, ale waga idzie w górę.

Kiedyś po innych lekach miałam sytuację odwrotną - w ogóle nie chciałam jeść,
        niedobrze mi się robiło na myśl o jedzeniu. Musiałam się zmuszać, a i tak
        wyglądałam jak zwiędły patyk :/

Na co dzień nie mam żadnych problemów z łaknieniem, tylko polekowo. Współczuję
        jednak ludziom, u których to jest problem permanentny, bo nikt tego nie leczy
        ani nawet nie potrafi zaproponować sensownej terapii. :(
      • mysiulek08 Re: znacie COŚ na zmniejszenie łaknienia podczas 31.08.05, 17:10
        Gromy sie zaraz na mnie posypia, ale trudno. Mam podobny problem :) Po
        konsulatacjach z zaprzyazniona doktorka kupilam po prostu Meridie. Tutaj place
        za opakowanie 30 kapsulek 15mg okolo 40 zl. Zobaczymy, jak na razie nic
        niepokjacego nie zauwazylam, oprocz tego, ze zjadam mniej, bo jakbym szybciej
        sie najadala.

www.polcom.cl/patagonia
        volvina.blog.onet.pl
        smakosze.blox.pl
    • Gość: Magda Re: znacie COŚ na zmniejszenie łaknienia podczas IP: *.icpnet.pl 31.08.05, 17:06
      błonnik:)
      • effi Re: znacie COŚ na zmniejszenie łaknienia podczas 31.08.05, 17:28
        woda z octem jabłkowym 2-3 razy dziennie przed jedzeniem i traci sie apetyt.
        sprawdzone. poszukaj strony firmy martmar produkujacej ocet oni mieli na stronce
        duzo informacji
    • v.i.k.k.a chitosan 31.08.05, 17:27
      2 tabl przed posiłkiem, popijasz szklanką wody, to pęcznieje w żołądku(przez co
      jestes mniej głodna). zawiera chitynę, która(podobno) wiąże tłuszcz z pozywienia.
    • Gość: ola.b Re: znacie COŚ na zmniejszenie łaknienia podczas IP: *.gdynia.mm.pl 31.08.05, 19:16
      a teraz to mi się dostanie! :-(. moja koleżanka odchudziła się łykajac tabletki
      na ... katar , jak brała jedną rano, to zjadła kromeczke chlebka z czymś tam na
      śniadanko, na obiad wystarczyło jej , ze posmakowała podczas gotowania zupkę i
      nawet nie zorientowała się, ze nadszedł wieczór a ona ni c więcej nie jadła, bo
      nie czuła głodu. chciałaś syntetyk? proszę bardzo :-). tylko proszę mnie
      zakrzyczeć.
      pozdrawiam
    • Gość: Cass Re: znacie COŚ na zmniejszenie łaknienia podczas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:53
      Ja od 22 listopada 2004 schudłam prawie 20 kg. stosując dietę 1000 kl. (bez
      ćwiczeń bo ani czasu ani chęci specjalnie nie miałam), dodam, że 10 stycznia
      rzuciłam palenie (hura!!!! paliłam od ponad 10 lat i to tak 1,5 paczki dziennie)
      Fakt faktem, że od momentu rzucenia palenia chudnięcie było dużo wolniejsze ale
      było!!!! Zarówno uczucie głodu jak i brak papierosków dławiłam słonecznikiem i
      suszonymi śliwkami. Wiwm wiem ... pestki słonecznika mają dużo tłuszczu, ale za
      to świetnie działają na przemianę materii (!), nie wspominając już o suszonych
      śliwkach!!! Jadłam tego "towaru" na kilogramy :) Mi pomogło!!! Spróbuj, zobacz
      jak na ciebie zadziała!!!
      • Gość: ania Re: znacie COŚ na zmniejszenie łaknienia podczas IP: 212.244.242.* 01.09.05, 12:27
        a próbowalyście Figurelli??....jest teraz na promocji za dwa, trzecie za
        friko...Ta firma-Krotex-podobno jakaś osławiona-tzn lekarz, który tworzy
        specyfiki na odchudzanie, to jakis szwedzki dietetyk...????
    • Gość: ZOCHA Re: znacie COŚ na zmniejszenie łaknienia podczas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 12:43
      kiedy ja jestem głodna to po prostu jem macę, fajnie zatyka,
      pozdr.
      • Gość: paulinka Re: znacie COŚ na zmniejszenie łaknienia podczas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 16:49
        a ja Pije 0,5l wody z cytrynką :)
    • mokra_jane Re: znacie COŚ na zmniejszenie łaknienia podczas 01.09.05, 17:13
      W moim przypadku działała kawa z mlekiem albo wyjście z domu gdziekolwiek. Jak
      byłam poza domem to w ogóle nie myślałam o jedzeniu. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka