Dodaj do ulubionych

Co na ten cholerny łupież???

IP: *.clan.pl 11.09.02, 08:35
A konkretnie co przeciw niemu? Już nie mogę patrzeć na Head&Shoulders!
Wypróbowałam już wiele szamponów przeciwłupieżowych i praktycznie każdy
powoduje u mnie... powstanie łupieżu. A wspomniany H&S nie daje żadnych super
efektów na włosach, tyle tylko że skóra czysta, buuuuu. A chciałoby się użyć
czegoś dodającego puszystości albo innych przymiotów :) Może któraś z Was ma
patent na moją dolegliwość? Zastanawiałam się nad Nizoralem ale w
międzyczasie chyba też trzeba używać czegoś antyłupieżowego, prawda?
Dodam tylko że włosy myję codziennie (bo się jeszcze paskudy przetłuszczają
przy skórze) a łupież który się pojawia nie jest jakiś straszliwy, w sumie to
najbardziej wkurza mnie swędzenie. A może to wcale nie tradycyjny łupież
tylko jakaś skłonność do podrażnień? Od dłuższego czasu nie farbuję włosów, a
no i jeszcze jedno - kiedys mialam sklonnosci do reakcji alergicznych, ale
ostatnio skora u mnie jak u slonia, wszystko przetrzyma :) (Swoją drogą,
ciekawe dlaczego)

Przepraszam za rozwlekłość :))
Obserwuj wątek
    • lefkara Re: Co na ten cholerny łupież??? 11.09.02, 08:43
      U mnie sprawdził sie Nizoral. Jeśli to nie pomoże, to radzę wybrac się do
      dermatologa.
      Pozdr
      Ola
    • jorin Re: Co na ten cholerny łupież??? 11.09.02, 09:18
      Na moim dwukrotnym mezu sprawdzil sie Nizoral (raz na czas) + Healing (w
      aptekach). Healing doradzil mi ktos z forum, wiec dziala na wielu :). Acha,
      przetluszczanie, lupiez i wypadanie lagodzi tez rozowy Seboradin bodajze z
      rzepa, tez polecam, choc nie jest wygodny w stosowaniu.

Pozdrowienia,
      J.
      • silie Re: Co na ten cholerny łupież??? 11.09.02, 09:25
        Łupiez skutecznie leczy Nizoral, ponieważ jest to po prostu antybiotyk.
        Mnie tez pomógł, tylko, że potwornie przetłuszczał mi włosy.Po umyciu nim głowy
        wieczorem, w południe dnia nastepnego miałam dosłownie tłuste strąki, koszmar.
        Dlatego juz go nie używam, bo wolę to, niz konieczność mycia głowy co KILKA
        godzin, co jest technicznie nie wykonalne.
        s.
        • Gość: mala Re: Co na ten cholerny łupież??? IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.09.02, 09:49
          niestety mam dokladnie te sama dolegliwosc,niestety nizoral mi nie pomaga bo po
          nim musze umyc wlosy normalnym szamponem a po kazdym mam to
          samo:lupiez,swedzenie,zaczerwienienie skory:(...i juz nie wiem co moze mi pomoc:
          ((
    • Gość: justy Re: Co na ten cholerny łupież??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 09:57
      Najlepiej by było, gdybyś skonsultowała się z dermatologiem (to swędzenie jest
      nieco podejrzane)
      Póki co, powinnaś stosować szampon przeciwłupieżowy na zmianę z delikatnym
      szamponem dermatologicznym, np. 2 razy w tygodniu Kerytol Ducray a na codzień
      Elution Ducray. Inne delikatne szampony: Vichy, Pregaine, Provegol SVR,
      Bioderma Node Fluid Shampo.
      • Gość: c Re: Co na ten cholerny łupież??? IP: *.clan.pl 11.09.02, 10:44
        • Gość: kejt Re: Co na ten cholerny łupież??? IP: *.chello.pl 11.09.02, 10:57
          polecam szaamon selsun blue, bardzo!

nie pomogl mojegu znajomemu lekarz, nizoral, seboradin i duzo duzo innych
          specyfikow a selsun blue zupelnie zlikwidowal lupiez

pozdrawiam
          kejt
      • Gość: CASPER U dermatologa IP: *.clan.pl 11.09.02, 10:56
        Ooops,wysłało się poprzednio za szybko...

To ja o dermatologach. W czasach opisanej nadwrazliwości i problemów skórnych
        miałam z kilkoma do czynienia. Czy to jest normalne: przychodze do lekarza, ten
        mnie ogląda, coś tam skrobie, wypisze receptę i każe stosować tak a tak. Nie
        działa, więc przychodzę znów i cały scenariusz sie powtarza... Rozpoznanie
        żadno lub mętne tłumaczenia, z których nie można nic zrozumieć. Jesli tak to
        nie chcę już być świnką doświadczalną. Wtedy wypróbowałam ponad 15 specyfików
        (potem przestałam liczyć, jeszczed potem przestałam chodzić do dermatologa).
        Nie stać mnie na to (każda wizyta kosztuje, leki też) nie mam czasu i nie chcę
        peowadzic na sobie eksperymentów, których skutki sa często opłakane.
        • Gość: damona Re: cos na lupiez IP: 62.233.167.* 11.09.02, 11:59
          mialam to co ty, niestety Nizoral jakos mi nie pomogl, glowa mnie swedziala
          po kazdym normalnym szamponie i pojawial sie lupiez. Dopiero pomogl mi
          Saliker LRP.
          • agus7 Re: cos na lupiez 11.09.02, 13:47
            hej Damona!
            Nie wiedziałam że LRP ma w swojej ofercie szampony. To jest jeden szapmon czy
            mają kilka do wyboru? Ja też borykam się z podobnym problemem - nie jest to
            łupież w ścisłym tego słowa znaczeniu, ale takie jakby podrażnienie skóry
            głowy. Gdyby mi też pomógł byłoby SUPER!
          • Gość: mala Re: cos na lupiez IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.09.02, 14:33
            a gdzie go mozna dostac?i w jakiej jest cenie?juz nic mi nie pomaga ani nikt:
            (:lupiz,swedzenie,zaczerwienienie,podrazniona skora glowy:((
            • agus7 Re: cos na lupiez 11.09.02, 14:49
              Już sama znalazłam troche informacji o tym szapmonie, więc czym prędzej się
              dzielę nimi z Wami :):

PIELĘGNACJA WŁOSÓW I SKÓRY GŁOWY
              SALIKER

SZAMPON LECZNICZY

zalecany w stanach przebiegających z łuszczeniem i świądem spowodowanych
              łupieżem
              nie zawiera dziegci
              WŁAŚCIWOŚCI:

powoduje usunięcie łuszczącego się naskórka, zmniejsza świąd, przyczynia się do
              zlikwidowania podrażnień spowodowanych łupieżem i przywrócenia równowagi
              fizjologicznej owłosionej skóry głowy
              SALIKER, w którym wykorzystano bardzo łagodną bazę myjącą, skutecznie i
              bezpiecznie myje utrzymując równowagę fizjologiczną owłosionej skóry głowy
              nadaje włosom puszystość, miękkość i połysk
              szybko się spłukuje i zapewnia łatwość rozczesania włosów
              W swej oryginalnej recepturze, bez dodatku dziegci, zawiera optymalne
              połączenia:

kwasu salicylowego (1,3%) z LHA (0,1%) działających keratolitycznie
              piroctone olamine (1%) z glucasilem (0,2%) działających przeciwbakteryjnie i
              przeciwgrzybiczo
              capryloyl glycine (2%) o działaniu modulującym złuszczanie, wydzielanie łoju i
              świąd
              WSKAZANIA:

wszystkie stany przebiegające ze złuszczaniem naskórka, spowodowanym łupieżem i
              łojotokiem
              SPOSÓB UŻYCIA:

szampon należy stosować do mycia włosów dowolnie często, na ogół 2 razy w
              tygodniu
              nakładać niewielką ilość szamponu na zmoczone uprzednio włosy, lekko
              rozmasować, pozostawić na włosach przez kilka minut, po czym spłukać wodą;
              czynności powtórzyć
              POSTAĆ:

butelka plastikowa 125 ml
              Posiada atest PZH

• dziewczyna1 Re: cos na lupiez 11.09.02, 15:00
                dziekujemy:)
                • damona Re: cos na lupiez 11.09.02, 15:58
                  no to widze, ze juz wszystko jasne:)
    • Gość: Monika Re: Co na ten cholerny łupież??? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 11:51
      Ja ci poradze zwalczyc lupiez od srodka.
      Niestety szampon zwalcza tylko rezultaty a nie przyczny lupiezu, dlatego jest
      tak nieskuteczny.
      Rok temu mialam ten sam problem i uzywalam wszystkiego co mozliwe, lacznie z
      Nizoralem ale nic nie pomoglo. W tym samym czasie przeszlam na zdrowe zywienie
      i lupiez sam zniknal.
      Inny sposob to wyciag z pestek grapefruita, zapmonialam jak sie nazywa ale w
      aptece napewno beda wiedziec i zazywaj codziennie po posilkach. Zabija on
      bakterie candida odpowiedzialne min za lupiez.
      Rok temu mialam ten sam problem i uzywalam wszystkiego co mozliwe, lacznie z
      Nizoralem ale nic nie pomoglo. W tym samym czasie przeszlam na zdrowe zywienie
      i lupiez sam zniknal.
      Zewnetrznie mozesz nacierac skore glowy wycisnietym sokiem z cytryny, poczekac
      az wyschnie i umyc glowe. Do ostatniego plukania glowy tez dodaj troche soku z
      cytryny. To nada skorze glowy kwasny odczyn ph i powoli bedzie zwalczac lupiez.
      Gwarantuje 100% skutecznosci + piekniejsze wlosy:-)
      • Gość: justy Re: Co na ten cholerny łupież??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 11:57
        Chodzi zapewne o Citrosept- można go wypróbować, na pewno nie zaszkodzi.
        A co do przyczyny łupieżu, to nie Candida Albicans , lecz Pityrosporum ovale
        zwane obecnie Massalezia furfur.
    • Gość: Masia Re: Co na ten cholerny łupież??? IP: *.dtcentrum.pl 11.09.02, 12:08
      Ja polecam Ci używanie szamponu Denorex, a po myciu toniku przeciwłupiezowego
      Yves Rocher.
      • Gość: miinia Re: Co na ten cholerny łupież??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.09.02, 09:16
        Gość portalu: Masia napisał(a):

> Ja polecam Ci używanie szamponu Denorex, a po myciu toniku przeciwłupiezowego
        > Yves Rocher.
        tez uzywalam denorexu i mi pomogl.
        • delfinek0 Re: Co na ten cholerny łupież??? 13.09.02, 09:20
          a gdzie go mozna dostac?w aptece czy moze w zwyklych sklepach?i jaka jest cena?
          dzieki
        • delfinek0 Re: a moze olejek z ... 13.09.02, 09:23
          drzewa herbacianego na lupiez?Ktoras z Was stosowala?jakies efekty?
    • Gość: liszka Re: Co na ten cholerny łupież??? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.09.02, 13:20
      Myslę ze zaden z szamponów nie wyleczy na zawsze, bo gdyby łupiez nie powracał
      firmy produkujące szampony przeciwłupiezowe poszlyby z torbami :))
    • Gość: mala Re: Co na ten cholerny łupież??? IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.09.02, 14:38
      jakie sa mniej wiecej ceny tych preparatow?:Kerytol Ducray ,Elution Ducray.
      Vichy, Pregaine, Provegol SVR, Bioderma Node Fluid Shampo.(i czy sa dostepne
      probki?)dziekuje

• Gość: anula Re: Co na ten cholerny łupież??? IP: 2.4.STABLE* / 158.2.8.* 11.09.02, 15:24
        Ja polecam wspomniany wczesniej "Healing" firmy Catzy.
        Cena ok.10 zł.
      • Gość: justy Re: Co na ten cholerny łupież??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 19:38

Szampon p/łupieżowy: Kerytol- 35,20 (teraz jest promocja: Kerytol+ 150ml
        Elution gratis)
        Szampony zapobiegające i łagodzące podrażnienia skóry głowy:
        *Elution 38,30 (300ml),
        *Dercos dermatologiczny 32,80 lub jeśli w promocji:28,00 (300ml)
        *Freederm pH Balance 27,00; Ducray Extra Doux 16,00 (125ml); Provegol 40-50zł
        Do większości szamponów Ducray, SVR i Dercos są próbki.

Gość portalu: mala napisał(a):

> jakie sa mniej wiecej ceny tych preparatow?:Kerytol Ducray ,Elution Ducray.
        > Vichy, Pregaine, Provegol SVR, Bioderma Node Fluid Shampo.(i czy sa dostepne
        > probki?)dziekuje
        >
        >
        >
        • Gość: mala Re: Co na ten cholerny łupież??? IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.09.02, 23:05
          Dziekuje Justy:).pozdrowienia.
    • mroovka3 Re: Co na ten cholerny łupież??? 11.09.02, 15:35
      Zdecydowanie Selsun Blue, w wersji do włosów przetłuszczających się - wyleczył
      łupież u mnie i mojej mamy. Dostępny w aptekach.

Pzdr
      mroovka
    • andrzej_pl Re: Co na ten cholerny łupież??? 11.09.02, 17:02
      Ja polecam szampon przeciwłupieżowy Dr Nona, nawet największy łupież znika po
      kilku zastosowaniach. Przy okazji czy zauważyłyście że mężczyźni mają znacznie
      częściej problem z łupieżem właśnie...?Ciekawe od czego to zależy...
    • Gość: E.G.M. Re: Co na ten cholerny łupież??? IP: 2.4.STABLE* / 10.48.49.* 11.09.02, 17:59
      Moj brat bardzo chwali szampon p/lupiezowy Avon 2 w 1. Polecil kolegom i tez sa
      zadowoleni. Stosuje do tego raz na jakis czas Nizoral i jest OK.
      • ptasia Re: Co na ten cholerny łupież??? 11.09.02, 19:02
        mojemu chłopakowi pomógł Nizoral. Natomiast mi - juz parę lat temu - szampon +
        peeling do skóry głowy Ekinos (jest w GC).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka