Dodaj do ulubionych

problematyczna cera 27-latki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 21:17
Dzieczyny,
mam prośbe do wszystkich z Was, które mają podobne problemy z cera co ja.
Lat 27, cera tłusta, łojotokowa, wczesniej mieszana (tłusta została "uspiona"
przez tebletki). Zastanawiam się nad jakąś kompleksową pielęgnacją mojej
twarzy.
Najgorszy wysyp paskudztwna twarzy po odstawieniu tabletek mam juz (oby) za
sobą.
Moja pielegnacja wygląda tak:
- Differin (na noc) na zmianę z Iwostinem
- tonik Lirene do mieszanej i tłustej
- do mycia Physiogel
- na dzień Dermika Mat-B
- z maseczek - Zielona Glinka.
Pytanie mam w zasadzie kosmetyki, z powyższych "kategorii", które możecie
pozwolić przy takiej cerze.
Jakaś dobra maseczka?
I jeszcze pytanie o krem pod oczy... (widze już pierwsze zmarszczki ) i jakiś
ujędrniający, nawilżacjący do twarzy (opóźnić zmarszczki!). Oba kremy nie
mogą zatykać porów i koniecznie muszą być do takiej problematycznej cery.
Czy któraś stosowała Daxa Zel-Sorbet pod oczy - miałam kiedys jakąś próbkę i
chyba był ok, ale jak na dłuższą mete?
Poradzicie?
Pozdrawiam ciepło:)
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: problematyczna cera 27-latki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.05, 21:29
      Mam podobne problemy z cera, tyle, ze jestem 2 lata starsza :) Moje ulubione
      kosmetyki to:
      krem na dzien - happyderm l'oreala, algowy z serii planet spa avonu, source C
      avonu
      krem na noc - happyderm, clerasil matujaco - nawilzajacy, skrzypowita,
      biodermine, anew alternative (przeciwzmarszczkowy z avonu)
      krem pod oczy - aktualnie w tej roli krem bielendy botoks efekt
      toniki - piankowy citrobiotic idea25, zielony under20 erisa, visible results
      l'oreala
      do mycia - pianka zielona under20 erisa, pianka citrobiotic idea25, zel z
      algami planet spa avonu, pianka happyderm
      peelingi - botoks efekt bielendy, z biala herbata avonu,
      peelingo-maseczka - z algami planet spa avon
      maseczki - zielona glinka argiletz, z mineralami z morza martwego avon,
      mleczko do demakijazu - ideal balance l'oreala

Wszystkie powyzsze kosmetyki moim zdaniem nie zapychaja mi porow, spelniaja
      swoje zadania i sa mile w stosowaniu :)
      • Gość: dagna Re: problematyczna cera 27-latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 21:50
        Dzieki - Happyderm się u mnie nie sprawdził. Choć ładnie pachnie :)
        Przyjrzę się pozostałym. A jak Bielenda? Jesteś zadowolona?
        • Gość: kasia Re: problematyczna cera 27-latki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.05, 21:55
          Oczywiscie happyderm dla cery normalnej / mieszanej - dla mnie rewelacja :),
          zreszta i krem i pianka maja swietne opinie na Wizaz.pl (wersja dla suchej ma
          za to bardzo nieswietne:) A Bielenda? Ten, co uzywam pod oczy? Fajny, ladnie
          sie wchlania, slicznie pachnie.. mi pasuje - zmarszczek jeszcze wiele nie mam,
          bardziej zapobiegam, niz likwiduje (na razie :) W ogole wszystkie kosmetyki,
          ktore wypisalam bardzo mi pasuja :)
          • Gość: dagna Re: problematyczna cera 27-latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:04
            No ja w zasadzie tez zapobiegawczo.. choć po cięzkim dniu widze niteczki pod
            oczami :(
            • Gość: kasia Re: problematyczna cera 27-latki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.05, 22:06
              no niteczki to i ja widze :( ale co tam, niteczki to jeszcze nie zmarchy :) no,
              ale trzeba im paluchem pogrozic :)))
              • Gość: dagna Re: problematyczna cera 27-latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:33
                :-)))
    • Gość: Colleen Re: problematyczna cera 27-latki IP: *.chello.pl 22.09.05, 22:40
      A ten Differin to masz przepisany przez dermatologa? Pytam, bo on zdaje sie ma jakies pochodne witaminy A (czyli retinoidy). Jesli zalezy Ci na dzialaniu przeciwzmarszczkowym to moze zamien go na retin a - on podobno takie ma.
      Sama od kilku dni uzywam Diacnealu - wydaje mi sie, ze dziala chociaz nie wiem czy po niecalym tygodniu stosowania mozna sie doszukiwac efektow.

Po drugie przy tego typu kremach powinnas stosowac na dzien kremy z filtrem. Ogolnie kremy z filtrami chronia skore przed zmarszkami wiec na pewno sa wskazane. Na www.wizaz.pl jest seria artykulow o tym, ze to wlasnie promieniowanie UV jest glowna przyczyna zmarszczek.

Jestes pewna, ze Iwostin nie zatyka Ci porow? Ja uzywalam kilka kremow z tej firmy i mialam wiecznie problemy z cera. Ciagle marudzilam na tradzik. Az w koncu na poczatku sierpnia odstawilam wszystko z wyjatkiem kremu anty-uv na dzien. Na noc sie niczym nie smarowalam. Podkladu tez nie musialam w tym czasie stosowac. Teraz widze, ze moja skora staje sie coraz ladniejsza.

Z maseczek podobno niezla jest polleny malwy botox czy cos takiego. To taka w saszetkach. W najblizszym czasie mam zamiar ja wyprobowac, bo droga nie jest a podobno ladnie nawilza.
      Zielona glinke tez lubie. :)
      • misioczat Re: problematyczna cera 27-latki 22.09.05, 22:55
        Dagna, zapomnialam, ze jeszcze super sa peeling 2steps avonu i mikrodermabrazja
        avonu (czekalam na jesien, bo to kwasy, wiec niebawem zaczne kuracje).
        • misioczat Re: problematyczna cera 27-latki 22.09.05, 22:56
          hm.. kasia i Misioczat to jedno i to samo, czyli ja :))) nagle sie
          zalogowalam :)))
          • Gość: dagna Re: problematyczna cera 27-latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:19
            Dzieki za wszystkie rady.

Colleen - tak, Differin mam przepisany przez dermatologa. Zwróce uwagę na jego
            skład.
            Co do Iwostinu - no własnie - mieszane mam uczucia.
            A moze La Roche Posay - ten Effiklar K?

Ech... wszystkich kremów i tak nie przetestuję na swojej buzi

• Gość: Colleen Re: problematyczna cera 27-latki IP: *.chello.pl 22.09.05, 23:56
              Effaclar K uzywalam i po zuzyciu tubki plamki po krostach byly rozjasnione ale nie usuniete zupelnie.
              Teraz uzywam Diacnealu i mam wrazenie ze juz troche dziala. W kazdym razie skore mam znacznie milsza w dotyku i tez zanieczyszczen jakby mniej. Mam niewielkie zmarszki na czole i doszukuje sie efektow dzialania tego kremu ale to pewnie za wczesnie. Zobacze jak to bedzie po zyzyciu calego opakowania.

Iwostin radze na razie odstawic. Moze sie okazac ze przez niego masz problemy.
              • Gość: dagna Re: problematyczna cera 27-latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 22:02
                Spróbuję z tym Diacneal'em.
                Marze o tym aby moja cera wróciła do okresu tabletkowego.. ale do tabletek za
                nic nie wróce.
                Będę działać. Moja dermatolog powiedziała mi, że powinnam się skupić raczej na
                aptecznych kosmetykach.
                Dzieki!
                • Gość: Colleen Re: problematyczna cera 27-latki IP: *.chello.pl 23.09.05, 22:07
                  Apteczne sa dobre, ale tez nie wszystkie. No i tez nie nalezy nakladac na twarz wszystkiego co wpadnie w rece. Ja teraz sklad kazdej probki nawet sprawdzam bo boje sie, ze mi pory pozatyka.

A czemu odstawilas pigulki? Mi szczerze mowiac specjalnie na cere nie pomogly. Za to mialam po nich niezla depresje. Tez nie mam ochoty wracac choc ginekolog uwaza, ze gumka to niewystarczajace zabezpieczenie.
                  • Gość: dagna Re: problematyczna cera 27-latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 21:56
                    Wiem wiem co za duzo to nie zdrowo (to o kosmetykach ;-)

A tabletki? No cóz... "dorobiłam" się zapalenia zył, a od tego juz krok do
                    zakrzepicy. No i nie biorę.
                    Ale odstawienie miało też swój plus - schudłam i to bardzo :)
                    Jestem teraz mała, szczupła, kieszonkowa :) tylko ta buzia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka