Dodaj do ulubionych

balon nie brzuch

IP: *.crowley.pl 25.09.05, 16:29
Macie cos takiego, że jesli czasami zjecie (bez wzgędu na to czy to
kromeczka Vasy czy Big Mac) to macie brzucho jak w 6 miesiącu ciązy? Fakt,
gdybym porobila brzuszki byłoby ok. każdego wieczora obiacuje sobie, że od
jutro zaczynam 6 Weidera. No, ale kurcze te wzdęcia. jakos nie wierzę w te
małe pastylki (espumisan?) na te problemy, ale chciałam sie spytac czy tez
tak miewacie i jak sobie z tym radzicie. Własnie w TV leci reklama activii -
ale , kurcze - 2,30 za mały jogurt??? Pozdrawiam. Ania
Obserwuj wątek
    • gocha221 Re: balon nie brzuch 25.09.05, 16:34
      2, 30 za dwa małe jogurty:-)
      Wzdecia nie maja nic wspónego z mięsniami brzucha.
      Ja mam mięsnie nieźle wyćwiczone, ale wzdecia tez mi dokuczały.
      Poczytaj na ten temat w necie, prawdobodobnie nie możesz jesc tzw. twardego
      błonnika, czyli np. ciemnego pieczywa (takiego prawdziwego) płatków owsianych,
      fasoli itp.
      • Gość: Gosia Re: balon nie brzuch IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 25.09.05, 17:55
        mam to samo ;( wlasnie zjadlam kanapki i... :/ espumisan nic nie pomaga.activia...za drogo.moze manti gastp pomoze?widzialas reklame?ja to chyba kupie.bo juz nie moge :/
        • Gość: Ania Re: balon nie brzuch IP: *.crowley.pl 25.09.05, 17:58
          NO własnie widziałam. Chyba tez kupię. W sumie chyba nawet ciesze się, że
          kończy się lato, bo tegoroczne upłynęło mi pod tytułem "Co z tego, że wciągam
          brzych, skoro mam tam piłkę?!". Z drugiej strony może rzeczywiście skusić się
          na ta aktivię. I tak jem jogurty. Tylko ta cena...
          • iselle Re: balon nie brzuch 25.09.05, 18:01
            A próbował ktoś Ranigast Gastop? Ciekawa jestem ile kosztuje i czy lepsze od
            np. Espumisanu. Mnie dobrze robi coś na regulację typu drożdże czy właśnie
            jakiś jogurt (ale to nie zawsze). Kiedyś zauważyłam też jakieś efekty po
            Azulanie albo też soku z krwawnika (w takiej buteleczce jak Azulan), obudwa
            rozpuszcza się w wodzie i tak zażywa.
            • gosica37 Re: balon nie brzuch 25.09.05, 18:08
              Problem moze byc spowodowany nietolerancja pokarmowa:((nie mylic z alergia
              pokarmowa)
              Sprobuj odstawic na przyklad mleko i jego produkty,albo cytrusy,w zaleznosci co
              najczesciej zjadasz i sama zobaczyc czy problem powraca(najmniej na 2 tygodnie).
              Albo byc moze za szybko jesz,sprobuj jesc malymi kesami i dokladnie przezuwac.
              Kubek cieplej miety po posilku rowniez nie zaszkodzi.Zycze powodzenia!
          • Gość: Gosia Re: balon nie brzuch IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 25.09.05, 18:09
            ja tez jem jogurty ale jednak nie za taka cene :/ moze ten gastop pomoze...tylko ile to kosztuje?ja nie wiem
            • gosica37 Re: balon nie brzuch 25.09.05, 18:15
              Witaminy z probiotykiem wystepujace w jogurtach.Zapytaj w aptece.
              Znajoma pije Akimel codziennie od paru lat i ciagle chora.Ja w takie cuda nie
              wierze.Zwykly bialy jogurt z odrobina miodku-pyszniejszy i zdrowszy!
    • Gość: kasia Re: balon nie brzuch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 18:19
      przeciez activia nie jest wcale droga bo to jest dwupak
      • iselle Re: balon nie brzuch 25.09.05, 18:20
        Moim zdaniem też drogo wychodzi.
    • Gość: len Re: balon nie brzuch IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.05, 18:27
      Mam taki brzuch od wielu lat non stop, poza porankiem tuż po wstaniu, ale tylko
      do czasu, dopóki nie wypiję pierwszej kawy. To nie ma nic wspólnego z mięśniami
      brzucha. Nie znalazłam ciągle na to żadnego sposobu, espumisan i ranigast
      kiedyś brałam, bez skutku. A do firmy Danon nie mam zaufania, poza tym że ich
      produkty są dosyć smaczne, nie mają żadnych wartości. Szkoda pieniędzy. Lepiej
      kupić naturalny jogurt, maślankę, kefir jakiejś polskiej firmy, jak najmniej
      przetworzony, na pewno bez cukru i bez owoców (jogurty nie są konserwowane, ale
      owoce już tak, dodane do jogurtu zabijają kultury bakterii, o których producent
      informuje na opakowaniu, że są obecne w produkcie).

Pozdrawiam!
      • Gość: Gosia Re: balon nie brzuch IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 25.09.05, 18:32
        yhy ja tez mam plaski brzusze rano zanim zjem sniadanie i kawe wypije... :/ manti gastop..moze mnie uratuje.a moze powinnam cwiczyc brzuch tak zeby nic nie mialo prawa sie wydąć ze tak powiem. hm...
        • gosica37 Re: balon nie brzuch 25.09.05, 19:04
        • gosica37 Re: balon nie brzuch 25.09.05, 19:05
          Moim zdaniem-tak jak napisalam wczesniej-przyczyna w wielu przypadkach jest
          szybkie jedzenie i nieprzyswajanie okreslonego rodzajow pokarmow,glutenu,laktozy
          w mleku itd.
          Moj brzuch czesto sie nadyma gdy wlasnie nie mam czasu na powolne jedzenie i jem
          za duzo chleba. Trzeba zaobserwowac reakcje wlasnego organizmu,albo pojsc do
          lekarza i zrobic badania. Acha,nie popijac w czasie jedzenia bo to rozpuszcza za
          bardzo soki trawienne,a owoce jesc przed ,a nie po jedzeniu.
          Odkad kieruje sie tymi zasadami mam z brzuchem o wiele mniej problemow:)
          • Gość: ania Re: balon nie brzuch IP: *.echostar.pl 25.09.05, 19:52
            Ja raczej staram sie jesc lekkie potrawy ale bardzo lubie cebule i czosnek i
            one bardzo powoduja wzdecia i espumisan naprawde pomaga. Serio ! ja go bardzo
            chwale. A na klopoty z trawieniem czylki zaparcia jak najbardziej blonnik
            polecam. Mozna kupic w tabletkach . ja go jem jak sa np. swieta albo jakies
            imprezy lub nie chce sobie odmowic czegos ciezkiego i jem az nie padne np.
            pizza z pizza hut. Czasem mam dni ze jem codziennie, non stop a przez to mam
            zaparcia ale wtedy biore 1-2 tabletke blonnika i pomaga.

Poza tym starm sie na codzien pic duzo wody niegazowanej.

Aha i na zaparcia fajny jest len tj. siemie lniane. Ja je bardzo lubie i czesto
            pije na wieczor z mlekiem. pycha.
            • mikams75 Re: balon nie brzuch 25.09.05, 19:57
              tzn co robisz z tym siemieniem lnianym? zmielone dodajesz do mleka?
              • kasiap51 Re: balon nie brzuch 25.09.05, 21:08
                Ja też mam problemy z brzuchem. Udałam się w końcu do gastrologa i on rozpisał
                mi leczenie. Oprócz innych lekarstw zażywam także enzymy trawienne i mam teraz
                cały czas płaski brzuch. Oprócz espumisanu polecam picie koperku i mięty.
                Polecam też wizytę u lekarza/
                • Gość: Ania Re: balon nie brzuch IP: *.crowley.pl 25.09.05, 21:35
                  Kasia. A napisz cos więcej o tych enzymach.
                • Gość: alaaaa Re: balon nie brzuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 00:06
                  ja tez mam wiecznie wydety brzuch- juz mam tego dosc!!! jestem szczupla a brzuch mam bardzo duzy! ostatnio troszke "niedojadam" i jest lepiej... ale to definitywnie zła metoda. Musi to chyba byc koleiny minus naszej cywilizacji... kiedys kobitki byly jak osy w talii.....
                  • Gość: Ania Re: balon nie brzuch IP: *.crowley.pl 26.09.05, 00:09
                    Dokładnie się z Tobą zgzdzam. Ja jestem "płaska" tylko wtedy gdy jestem głodna.
                    No, ale ile mozna pociagnąc na głodzie? Przed 2 godzinami zjadłam malutką
                    miseczke płatków kukurydzianych (tak do poskubania, zamiast kolacji i bez
                    mleka) i co - piłka lekarska na przodzie. Nie mam pojęcia co się dzieje.
                    • madzia_k Re: balon nie brzuch 26.09.05, 08:14
                      dziewczyny mam ten sam problem:(
                      • Gość: kasiap51 Re: balon nie brzuch IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.05, 15:20
                        Te enzymy nazywają się Kreon 10000. Stosuje się je w przypadku zmniejszenia
                        wydzielania enzymów trzustkowych. Są niezbędne w celu prawidłowego trawienia
                        składników pokarmowych. Oprócz Kreonu biorę też Tribux. Stosuje się go w
                        zaburzeniach motoryki przewodu pokarmowego oraz w zaburzeniach czynnościowych
                        przewodu pokarmowego jak: stany skurczowe jelit, bóle brzucha.
                        Ja jednak polecam Wam wizytę u gastrologa. Takie wzdęcia przeważnie są sygnałem
                        jakiejś choroby (np. zespół jelita drażliwego, nadżerki lub wrzody). A tak na
                        marginesie stres też może wywoływać takie stany. Pozdrawiam
                    • Gość: bella Re: balon nie brzuch IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 28.09.05, 15:46
                      Najlepiej nie laczyc bialek i weglowodanow.Stosowac probiotyki np. Probacti4,
                      Nutriplant itp. oraz Colon C
      • ankajak co z danone? 28.09.05, 16:36
        jem jogurty naturalne danone i teraz mam watpliwosci czy dobrze robie? naprawde
        sa az tak przetwarzane? prosze o rzetelna informacje i dziekuje z gory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka