Dodaj do ulubionych

tradzik - doradzcie

IP: 193.151.49.* 13.10.05, 23:59
witam, wiem ze podobne tematy juz sie pojawialy xxx razy ale kazdy jest inny
i ma inne wymagania...

prosze was o rade - szukam dobrego srodku na tradzik, najlepiej zel/krem
ktory by sie dobrze wchlanial w dzien i nie byl widoczny. uzywam benzacne ale
on tylko na noc bo inaczej nie da rady :)

poleccie mi jakies srodki i podajcie orientacyjne ceny

pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: tradzik - doradzcie IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 14.10.05, 00:06
      Acnefan krem ok. 7-8 zl. Czytalam wiele pozytywnych opinii, ze pomaga. Mnie na
      tradzik nie pomogl (moze stosowalam za krotko albo za malo regularnie?), ale
      matowil buzie, byl delikatny, mial zapach olejku drzewa herbacianego, porzadny
      sklad i co najdziwniejsze - chyba po zadnym kremie nie mialam tak milych,
      miekkich policzek, mimo, ze sa z natury suche,a ten krem teoretycznie powinien
      miec dzialanie wysuszajace.

Kuracja przeciwtradzikowa na noc Avon ok.10 zl w promocji. Nieciekawy zapach,
      beznadziejna plynna konsystencja, alkohol w skladzie i piecze przy nakladaniu,
      ale zaleta jest kwas salicylowy i glikolowy w skladzie, ktore (przynajmniej na
      mnie) dzialaja. Mozna stosowac na dzien pod krem.

• Gość: wokela Re: tradzik - doradzcie IP: *.devs.futuro.pl 14.10.05, 01:04
        Kwas salicylowy jest niepolecany bo nie pomaga ale szkodzi. Spróbuj Effaclar K.
        Albo na ropne krostki Effaclar A.I. Sama uzywam i jestem zadowolona.

Proponuje kuracje antybiotykiem, najlepiej amoxycylina, bo tetracykliny sa do
        dupy. Ale najpierw leć do dermatologa ;-))
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: tradzik - doradzcie IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 14.10.05, 10:25
          Kwas salicylowy jest w wiekszosci kosmetykow przeciwtradzikowych, nawet tych
          firm aptecznych. Moj brat byl u dermatologa i dostal recepte na lekarstwa do
          zrobienia - min. z kwasem salicylowym. I mu w kilka dni bardzo pomoglo.
      • Gość: mariusz Re: tradzik - doradzcie IP: *.lan / 193.151.48.* 15.10.05, 08:41
        zaczolem stosowac acnefan i moje odczucia sa bardzo pozytywne, rzeczywiscie
        dziala dobrze i szybko a skora jest wspaniala w dotyku:)
    • Gość: darek Re: tradzik - doradzcie IP: 193.151.49.* 14.10.05, 09:27
      benzacne owszem i dobre ale faktycznie tylko na noc.
      • Gość: Aśka Zamiast Benzacne - Brewoxyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:30
        Jeśli odpowiada Wam działanie Benzacne, ale nie używacie go na dzień, bo
        pozostawia na skórze smugi czy taką zaschnieta skorupkę, to spróbujcie Brewoxyl.
        Ma ten sam składnik aktywny, ale inne podłoże. Miło matuje buzię na dzień. Jest
        drozszy od Benzacne, kosztuje ok 20zl, jest do kupienia w aptekach, bez recepty.
        Ważne zarowno przy Benzacne, jak i Brewoxylu: Środki te mogą odbarwiać kolorowe
        tkaniny (ubrania, pościel).
        • Gość: mariusz Re: Zamiast Benzacne - Brewoxyl IP: *.lan / 193.151.48.* 18.10.05, 18:17
          owszem ze farbuje to sie dowiedzialem w momencie gdy zniszczylem sobie
          koszulke ;-))

obecnie od jakiegos czasu stosuje polecany wyzej acnefan. jeste z niego bardzo
          zadowolony! wiem ze na kazdego rozne rzeczy dzialaja inaczej ale goraco polecam
          ten srodek, ma nie brzydki zapach i slicznie wchlania sie w skore!! ktora staje
          sie bardzo dleikatna :)
          • Gość: wwolia Acnefan? IP: *.devs.futuro.pl 18.10.05, 18:24
            Co to takiego? Mozesz opisac dokładnie? Jaki ma skład? Jaka konsystencja? Ile
            kosztuuje? Czy skóra po tym nie schodzi tak strasznie jak po brevoxylu?
            • Gość: rypka_mk leczenie trądziku... IP: *.acn.waw.pl 18.10.05, 18:31
              a czy ktoś z Was przebył może kurację hormonalną? bo mi zaleciła ginekolog-
              endokrynolog kurację Cilestem (nie typowa antykoncepcja, ale 10 tabletek w
              określonych dniach cyklu) i nic a nic nie pomaga! pryszcze jak były - tak są,
              mam plamy na twarzy, okropnie to wygląda! nie wiem co robić dalej, czy iść znów
              do niej po inne metody leczenia, czy wybrać się raczej do dermatologa... a może
              Wy znacie jakieś skuteczne metody zlikwidowania mojego problemu?...
              help :]
              • perelka81 Re: leczenie trądziku... 18.10.05, 18:46
                Nie jestem w prawdzie lekarzem, ale mam niemale doswiadczenie w walce z
                tradzikiem, wiec sie wtrace. Sposob leczenia zalezy od przyczyny tradziku.
                Jesli masz wysoki poziom hormonow odpowiedzialnych za powstawanie wypryskow to
                dermatolog niewiele ci pomoze, znam to z autopsji. Robilas badania hormonow czy
                lekarz przepisal ci tabletki w ciemno?
                • Gość: rypka_mk Re: leczenie trądziku... IP: *.acn.waw.pl 18.10.05, 19:01
                  robiłam badania trzech hormonów: testosteronu, dhea-s i jeszcze jakiegoś. po
                  obejrzeniu wyników zaleciła takową kurację i kazała zgosić się po 4.
                  miesiącu... jest miesiąc wprawdzie trzeci, ale moja twarz wygląda nieciekawie,
                  żadnej poprawy, dlatego zaczęłam się niepokoić :/
                  będę bardzo wdzięczna za dalsze rady!
                  pozdrawiam
                  • perelka81 Re: leczenie trądziku... 18.10.05, 19:22
                    No ja niestety nie jestem osoba kompetentna do udzielania takich rad, zwlaszcza
                    w kwestii terapii hormonalnej i nie smialabym podwazac zdania lekarza. Mysle ze
                    najwlasciwsza bedzie konsultacja z lekarzem.
                    • Gość: rypka_mk Re: leczenie trądziku... IP: *.acn.waw.pl 18.10.05, 19:26
                      hehe idę w piątek :]
                      ale dzięki za próby pomocy
                      pozdrawiam
                      • perelka81 Re: leczenie trądziku... 19.10.05, 22:33
                        Pytalam czy przed przepisaniem kazala zrobic ci badania, bo sama mam tradzik na
                        tle hormonalnym i wybieram sie do endo-gina. Myslalam ze skoro robi sie badania
                        to ryzyko nietrafionych lekow jest mniejsze, a teraz widze ze niezawsze.
          • Gość: dziewczyna mariuszu???????? IP: *.kutno.mediaclub.pl 19.10.05, 18:22
            > koszulke ;-))
            >goraco polecam
            > ten srodek, ma nie brzydki zapach i slicznie wchlania sie w skore!! ktora
            staje
            >
            > sie bardzo dleikatna :)

hi hi hi
            wybacz, wcinam sie w watek, nie na temat ale: podpisujesz sie mariusz, hmmmm
            nie znam chlopaka, ktory uzywalby takich pieknych okraglych slowek ;)))))))))))

dobra, wiem, czepialska jestem, ale.....

• Gość: mariusz Re: mariuszu???????? IP: *.lan / 193.151.48.* 21.10.05, 15:32
              dziewczyna co masz na mysli ?:)
    • Gość: gh Re: tradzik - doradzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 19:33
      koniecznie wybierz sie do dermatologa, ktory dobiere odpowiednia kuracje. nie
      boj sie antybiotyku. to naprawde pomaga. mi sie udalo po latach kupowania
      roznych preparatow na wlasna reke. kupowanie kosmetykow przeciwtradzikowych to
      wyrzucanie pieniedzy w bloto.
      • Gość: rypka_mk Re: tradzik - doradzcie IP: *.acn.waw.pl 18.10.05, 19:40
        z tego co tu czytam to po odstawieniu antybiotyku trądzik powraca... jeśli tak
        to taka kuracja nie ma zbytnio sensu... czy to reguła? czy tylko przykre
        doświadczenia nielicznych forumowiczów?
    • Gość: gos Re: tradzik - doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:39
      www.luskiewnik.gower.pl/PRYSZCZE2002.htm,przeczytaj dokladnie,warto!
    • Gość: gos Re: tradzik - doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:46
      u mnie po benzacne efekty tylko na czas kuracji,potem tradzik wraca.Nie kombinuj za duzo preparatow na raz bo czasem preparaty wchodza z soba w niekorzystne reakcje np stosowalam differin+acne derm,oba preparaty sa b dobre ale stosowane rownoczesnie(jeden rano drugi wieczorem)spowodowaly fatalne ropne wielkie gule,poznikaly 1dzien po skonczeniu eksperymentu.Czasem trzeba cierpliwosci a nie kolejnych cudownych zakupow.
    • Gość: gość ewka Re: tradzik - doradzcie IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.05, 15:45
      ja mam 30 lat urodziłam dziecko i niestety po ciazy zaczeło sie cos u mnie
      dziac i po prostu mam tradzik byłam u dermatloga leczyłam sie rok dostałam
      antybiotyk jeden drugi i nic potem był ginekolog była diane pomogło na kilka
      miesiecy teraz przez pół roku byłam w grecji słoneczko zrobiło swoje przez pół
      roku zero tradziku twarz sliczna nawet wtedy nie uzywałam zadnych kosmetyków do
      cery tradzikowej no ale wrociłam i znowu to samo znów ginekolog tym razem
      cilest efekt okropny od tygodnia przykejam plasterki cilest i nic nowego nie
      wyszło zero pryszczy hmmm mysle ze to cos pomaga
      ale moge równiez poecic zel na noc garnier z seri czysta skóra zaczyna mi
      wybielac moje slady pozostałe po tradziku
    • kasiulek_mysiulek Re: tradzik - doradzcie 20.10.05, 16:39
      Spróbuj smarować się sokiem z liści aloesu-mnie pomagało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka