IP: *.alstom.pl 23.09.02, 08:25
Dziewczyny napiszcie co robicie, żeby pozbyć sie tłuszczyku na brzuchu, bo ja
już nie wiem co mam robić. Patrze na dziewczyny wkolo i wszystkie maja
brzuchy plaskie jak deska. W sumie jestem szczupla, ostatnio zaczelam chodzic
na silownie i nawet stosuje lekka diete.
Obserwuj wątek
    • Gość: fredzia Re: brzuszek IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 23.09.02, 08:27
      Na forum fitness na pewno poradza Ci jakie wykonywac cwiczenia, zeby
      wymodelowac brzuszek.
      Pzdr.
      • Gość: Marta Re: brzuszek IP: *.mc.tenbit.pl 23.09.02, 13:56
        mi zajęło pare lat codziennych "brzuszków" zeby dorobić się tzw. kratki.
        zaczacnij od 100 "brzuszków" dziennie. na pewno pomoże.
        • misiunia2 Re: brzuszek 23.09.02, 14:01
          A jak prawidlowo robic brzuszki? slyszalam, ze podczas podnoszenia sie nie
          mozna tworzyc przerwy miedzy plecami i podloga, tylko ponosic rownomiernie
          gorna czesc tulowia a plecy caly czas przylegaja do podlogi. I czy rece trzymac
          na karku? Aha! No i wydech przy podnoszeniu sie a wdech przy opadaniu, tak? :)
          Marto! "pare" tzn ile lat konkretnie? i czy efekt jest trwaly?
          • Gość: Marta Re: brzuszek IP: *.mc.tenbit.pl 23.09.02, 14:08
            misiunia2 napisała: Część ledźwiowa mocno dopodłoża przyczepiona. Rusza się
            tyulko górna część. ręce na karku, łokcie wyprostowane (nie "składamy" ich).
            Patrzymy cały czas w sufit, nie przed siebie.
            Aha! No i wydech przy podnoszeniu sie a wdech przy opadaniu, tak? :) TAK:)
            > Marto! "pare" tzn ile lat konkretnie? i czy efekt jest trwaly?
            Brzuszki zaczęłam robic gdzieś w 2 klasie liceum (16 lat). Teraz mam 26 lat i
            cały cas jest "kratka". Kiedys ćwiczyłam codziennie, teraz (gdzieś od 2-3 lat)
            tylko 2 razy w tygoniu na zajęciach fitness. I to mi wystarczy, żeby brzuch
            wyglądał jak należy:)
    • Gość: shisha Re: brzuszek IP: 62.233.242.* 23.09.02, 14:07
      Ej, nie przesadzaj, na pewno nie wszystkie dziewczyny mają płaskie brzuchy;)

Po pierwsze: jeśli ogólnie jesteś szczupła, a masz wrażenie, że brzuszka za
      dużo, to prawdopodobnie po prostu taką masz budowę ciała i żadnych cudów nie ma
      co oczekiwać, tak Twoje ciało jest zaprogramowane. Niestety, ale mając tą
      świadomość unikniesz rozczarowań.

Po drugie: nie wiemy jak wyglądasz, tzn. może napisz, ile naprawdę masz obwodu
      w biuśie, w pasie, w biodrach?

Po trzecie - ćwiczenia. Moim zdaniem, nie brzuszki i ćwiczenia siłowe powinny
      być podstawą gimnastyki dla Ciebie, a raczej ćwiczenia delikatniejsze,
      rozgrzewające, rozciągające. Bo musisz pamiętać, że od siłowych ćwiczeń to
      przede wszystkim nie tłuszczyk się spala, a rosną mięśnie, a to nie to samo!
      Do ćwiczeń dodałabym masaż.

Po czwarte - odżywianie. Kilka przedatnych rad. Mniejsze porcje - więcej
      posiłków (np. 5-7). Absolutny zakaz jedzenia na co najmniej 3 godziny przed
      spaniem.

To na razie tyle, co mi się przypomniało. Pozdrawiam:)
      • Gość: magamaga Re: brzuszek IP: *.ost-poland.com.pl 23.09.02, 17:17
        U mnie czeste i male posilki i niejedzenie przed spaniem zalatwilo sprawe. Bez
        cwiczen brzuch mi sie splaszczyl.
    • Gość: Joanka Re: brzuszek IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 18:50
      Własnie, dziewczyny, może macie jakiś patent na pozbycie się brzucholka? Ja
      od powrotu z wakacji wzięłam się za siebie -dieta, ruch, masaże, herbatki - no
      po prostu wszechstronna mobilizacja! A główny cel - to właśnie brzuch. Jednak
      do tej pory (oprocz ogolnego wysmuklenia) pozbyłam sie trzech cm z bioder
      (muszę się pochwalić:)) - a z brzuszka, niestety - nie. A wciągam go prawie
      non stop... Jak by go jeszcze pomęczyć? Jakieś pomysły? :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka