IP: *.komrel.net 26.09.02, 09:46
Slyszalam wiele pozytywnych opinii na temat tego
specyfiku i chyba zakupie go w celu ratowania moich
wloskow tylko mam dwa pytania
1. Sa podobno dwie wersje dla wlosow jasnych i
ciemnych, wiec czy jezeli wybiore wersje dla ciemnych
a mam jasny balejage na ciemnych wloskach to czy nie
wplynie to negatywnie na kolor mojego balejagu
2. Podobno abyz abieg zostal wykonany prawidlowo to
niezbedne jest owiniecie glowy goracym recznikiem, jak
taki goracy recznik uzyskac, a moze z doswiadczenia
macie inne sposoby.
Dzieki za wskazowki w moim imieniu i imieniu moich
wloskow.
Obserwuj wątek
    • Gość: julita73 Re: HENNA WAX IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 09:56
      Jesli masz jasne włosy to po co chcesz wybierać wersję henny vax do ciemnych.?
      Ta do ciemnych włosów , napewno nie zmieni koloru Twoich włosów, ale lepiej
      zastosuj ta specjalną dla blondynek.Co do ręcznika - nie musi byc koniecznie
      bardzo gorący,możesz po nałożeniu henny założyc na główkę foliowy worek i
      dopiero na to ręcznik.Wiem , że niektóre dziewczyny zakładają gorące ręczniki ,
      które nagrzewają w piekarniku ;-) Niedługo zaczną grzać w kaloryferach ,
      wystarczy na parę minut położyć recznik na nim , nagrzać i dopiero założyć na
      głowę.Jedna nie jest to konieczne, jak załózysz ręcznik nie ogrzany , to nic
      sie nie stanie, przypuszczam że efekt odżywki bedzie taki sam .
      • Gość: Nell Re: HENNA WAX IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 10:08
        Wersja Henna wax do jasnych- ma extrakt z rumianku, ta do
        ciemnych go nie ma. To jest podobno jedyna roznica.
    • brita1 Re: HENNA WAX 26.09.02, 10:45
      Jest jeszcze trzecia HW- tzw. ekologiczna. I w tym przypadku nie ma
      rozróżnienia na kolory włosów. Powiem Ci, że ja sama mam baleyage i używałam HW
      dla blondynek...Zauważyłam, że pasemka stają się wtedy jakby...żółte, a tego
      nie znoszę. Myślę, że HW dla brunetek ochrania kolor włosa. Najbezpieczniej
      jednak wybrać tą ekologiczną wersje.
      • Gość: nieania Re: HENNA WAX IP: *.kim.pl / 10.0.4.* 26.09.02, 11:24
        Witam. Ja używam henny wax już od dawna (z przerwami). Po nałożeniu odżywki idę
        do wanny z gorącą wodą. Czasami "nagrzewam"głowę suszaką do włosów (nakładam
        woreczek i ręcznik).Jak do tej pory skutkuje rewelacyjnie i włosy przestały
        wypadać i są bardziej błyszczące i jest ok. czego i Tobie życzę. Pozdrawiam.
        Ania.
        • Gość: dido Re: HENNA WAX IP: *.komrel.net 27.09.02, 12:05
          Witam
          Ja wczoraj kupilam i zrobilam pierwsza kuracje. Troche
          jes babraniny z tym(nakladanie, nagrzewanie, owijanie)
          ale mysle ze polubie te odzywke. Chociaz po wczorajszym
          myciu glowki wloski wypadly jak zwykle ale ludze sie ze
          zauwazalne efekty jezeli chodzi o wypadanie zauwaze z
          czasem nie po jednym myciu. No ale zeby nie bylo ze
          niedocenia walorow Henna Wax to musze stwierdzic ze
          wloski sa ciut milsze w dotyku, wydaja sie mieciutki i
          wcale sie nie placza. A co dopiero bedzie po dluzszym
          czasie uzytkowania!!!!
          Pozdrawiam
          No i mam nadzieje ze ktos potwierdzi te moje mam
          nadzieje nie zludne przypuszczenia
          • rossa_ Re: HENNA WAX 27.09.02, 12:11
            Ja używam Henny od czerwca (raz w tygodniu) i o ile jakość włosów się wyraźnie
            poprawiła, to niestety włosy nadal wypadają w takim samym tempie jak
            wcześniej :(
            Aaa- też mam jasny balejaż na ciemnych włosach i wersję dla blondynek- pasemka
            są po hennie złociste i bardzo błyszczą, efekt b.ładny i ciekawy.
            • Gość: dido Re: HENNA WAX IP: *.komrel.net 27.09.02, 12:57
              Hmmm to mie droga rosso troche zasmucilas z tym
              wypadaniem bo myslalam ze WAX w tej kwestji tez dziala.
              a moze za zadko stosujesz ten specyfik? Ja to planuje
              uzywac go dwa razy w tygodniu. Ja co prawda wzielam
              sobie te wersje dla ciemnych wloskow i mam nadzieje ze
              moj balejage nie zrobi sie szarobury. A tak przy okazji
              to czy uzywasz jakiegos specyfiku na wypadanie wloskow.
              • rossa_ Re: HENNA WAX 27.09.02, 13:05
                Ja używam raz w tygodniu, bo zdaje się, że na opakowaniu jest napisane, żeby
                przy dłuższej kuracji używać właśnie tak. Zresztą poza weekendem nie mam czasu
                na zabawę z folią i ręcznikiem na głowie.
                Aaa- jeśli trzymam hennę pół godziny, to wszystko jest ok, jeśli dłużej, to mam
                potem włosy oklapnięte i niefajne.

Jeśli chodzi o wypadanie włosów to wypróbowałam już mnóstwo środków dostępnych
                na rynku i nic. Łykałam chyba wszystko co jest dostępne w aptekach (paznokcie
                super mocne, a włosy nadal lecą), wcierałam też różne płyny, ampułki i nic.
                Teraz wybieram się na badanie włosów pod względem obecności wszystkich
                pierwiastków i może wreszcie wyjdzie, czego mi brakuje i dlaczego mi te włosy
                tak wypadają.
                Moja prywatna teoria jest taka, że powoduje to stres (który mam w pracy
                wszechobecny) i że pewnie jedyna rada to obciąć je na krótko, ale to nie bardzo
                mi się uśmiecha :(
                • Gość: ap77 Re: HENNA WAX IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 21:50
                  rossa_ napisała:

> Ja używam raz w tygodniu, bo zdaje się, że na opakowaniu jest napisane, żeby
                  > przy dłuższej kuracji używać właśnie tak. Zresztą poza weekendem nie mam
                  czasu
                  > na zabawę z folią i ręcznikiem na głowie.
                  > Aaa- jeśli trzymam hennę pół godziny, to wszystko jest ok, jeśli dłużej, to
                  mam
                  >
                  > potem włosy oklapnięte i niefajne.
                  >
                  > Jeśli chodzi o wypadanie włosów to wypróbowałam już mnóstwo środków
                  dostępnych
                  > na rynku i nic. Łykałam chyba wszystko co jest dostępne w aptekach (paznokcie
                  > super mocne, a włosy nadal lecą), wcierałam też różne płyny, ampułki i nic.
                  > Teraz wybieram się na badanie włosów pod względem obecności wszystkich
                  > pierwiastków i może wreszcie wyjdzie, czego mi brakuje i dlaczego mi te włosy
                  > tak wypadają.
                  > Moja prywatna teoria jest taka, że powoduje to stres (który mam w pracy
                  > wszechobecny) i że pewnie jedyna rada to obciąć je na krótko, ale to nie
                  bardzo
                  >
                  > mi się uśmiecha :(

Witam!
                  I o włosy pytam.Napisz proszę jak juz będziesz po tej analizie wosów. Chciłam
                  to kiedys zrobić na warszawskim Wacie, ale jakoś to niedoszło do skutku. napisz
                  co i jak!
                  Oby jak najlepiej
                • Gość: justy Re: HENNA WAX IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 22:30
                  Jeśli długo łykasz tabletki wzmacniające i włosy nadal wypadają (a paznokcie są
                  mocne od tabletek), to winą można obarczyć pewnie hormony lub stres
                  (ewentualnie słabe geny- przyjrzyj się włosom mamy).
                  Hormony- to do lekarza.
                  Jeli stres, którego w dodatku nie można uniknąć, to powinny pomóc środki
                  poprawaiające ukrwienie cebulek, przede wszystkim te zawierające minoxidil, np.
                  Piloxidil, Loxon, Regaine (najdroższe- nie warto).
                  Stres powoduje zwężania naczyń krwionośnych (jak się przestraszymy, to
                  bledniemy). Przez takie zwężone naczynka przepływa o wilel mniej krwi z
                  substancjami odżywczymi, niż powinno. Powoduje to "niedożywienie" włosów i
                  wypadanie ich. Cerze też stres szkodzi. Ukrwienie skóry głowy poprawia również
                  masaż.
                  Najlepiej jest połączyć minoxidil, tabletki wzmacniające i masaż.
                  • Gość: rossa Re: HENNA WAX IP: *.toya.net.pl 27.09.02, 22:59
                    Justy,
                    Mama ma włosy delikatne (jak u dziecka), ale nigdy nie cierpiała na wypadanie
                    włosów. Jeśli chodzi o Piloxidil czy Loxon, to już wcześniej czytałam tu
                    dyskusje na ten temat i wynikało z nich, że są to środki pomagające jedynie
                    doraźnie, w czasie stosowania, a po odstawieniu wszystko wraca do stanu
                    poprzedniego. Dobrze zrozumiałam, czy coś pokręciłam?
                    A dobry masaż to ilu minutowy i jaką mniej więcej techniką?

Pozdrawiam,
                    R.

• Gość: justy Re: HENNA WAX IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 00:04
                      Efekty stosowania minoxidilu cofają się w ciągu kilku miesięcy w przypadku
                      łysiejących mężczyzn (i w ogóle przy łysieniu androgenowym, czyli tez u kobiet)
                      oraz, jeśli nie zmienisz trybu życia (o ile przyczyną kłopotów jest stały
                      stres). W innych przypadkach efekty są trwałe, o czym dziewczyny też pisały
                      (ale chyba dawniej). Myślę, że warto spróbować, skoro nic nie pomaga, to tylko
                      dwadzieścia kilka złotych.
                      Do środków poprawiających ukrwienie i dodatkowo odżywiających cebulki można
                      zaliczyć tonik (i szmpon) Neril Garnier, no i ampułki Dercos Vichy- oba w
                      aptekach.
                      Jesli chodzi o masaż, to są tóżne szkoły: Wella ma swój masaż, Kerastase ma
                      relaksacyjny, Rene Futrerer itd- mniejsza o technikę. Najważniejsze jest, żeby
                      wykonywać go przez kilka minut (ok.5), systematycznie, np. podczas mycia
                      włosów lub nakładania balsamu itp. Po prostu delikatnie masuj skórę głowy
                      okrężnymi ruchami w kierunku od karku ku górze, do czoła.
                      • Gość: rossa Re: HENNA WAX IP: *.toya.net.pl 28.09.02, 00:19
                        Justy, wielkie dzięki :) Spróbuje z minoxidilem, a nuż okaże się złotym
                        środkiem? Seria Neril była nieskuteczna, ampułek Vichy nie kupiłam, bo są za
                        drogie na nieudane eksperymenty. Może też okaże się coś konkretnego po tym
                        badaniu włosów, bo dalsze kupowanie w ciemno preparatów do łykania w aptekach
                        jest chyba bezcelowe.

• Gość: aneta-k Re: HENNA WAX IP: *.dyn.optonline.net 28.09.02, 05:21
      Droga dido,moj fryzjer powiedzial ,abym absolutnie nie dawala na wlosy henna
      wax.A mam na wlosach pasemka.Dlaczego mi tak doradzil?Nawet jesli ta henna
      jest na jasne wlosy,to w przyszlosci pasemka ,czyli rozjasniianie,wychodza
      dziwne kolory.
      Sa odzywki bez henny i szukaj takich.pozdr.
      • Gość: aneta-k Re: HENNA WAX IP: *.dyn.optonline.net 28.09.02, 05:35
        Ja wtej chwili mam na wlosach :dwa jaka,olive oil,i troszeczke cytryny(nie za
        duzo,bo mam pasemka).To najlepsza odzywka,na suche,zniszczone wlosy.I robie
        tak co cztery dni,jak ktoras z dziewczyn sugerowala.Poza tym uzywam Redken-
        extreme"Anti-snap"lub Wella ,"Restructurizer"leave-in treatment.pozdr.
        • anushka73 Re: HENNA WAX 14.10.02, 11:06
          Zakupiłam hennę wax po namowie pani w aptece, nie czytałam wcześniej na forum,
          że są "wersje" dla blondynek i brunetek. Na opakowaniu mojej odżywki nie jest
          napisane dla kogo jest ona przeznaczona, tylko że "nie zmienia koloru włosów".

Mam jasny balejaż i już podczas spłukiwania zauważyłam, że włosy są jakby ciut
          ciemniejsze, jak wysuszyłam - że mają jakiś inny odcień! Wprawdzie odrobinę,
          ale nie uszło to mojej uwadze.

Czy kupiłam niewłaściwą odżywkę??

• Gość: agat_ka Re: HENNA WAX IP: *.biochem.mpg.de / 10.102.0.* 14.10.02, 14:59
            hej

mnie tez henna wax nieco zmienila kolor balejazu, powiedzmy, ze na "bardziej
            zolty". mialam te uniwersalna, wiec pewnie jak i Ty. ale nastepny balejaz
            wyszedl OK, w strefie po hennie tez, wiec zawsze mozesz poprawic kolorek ;-).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka