Dodaj do ulubionych

Do matiego711-poradz prosze!

08.11.05, 11:52
Widzialam, ze udzielasz fachowych porad, wiec i ja prosze Cie o pomoc.
Moje sytuacja wyglada nastepujaco: przez kilka lat robilam blond balejaz
(zawsze w salonie, kosmetykami Loeral) na dlugich wlosach.
Dwa miesiace temu zafarbowalam cale wlosy na braz, szamponem Welli - kolor
cynamon. Bardzo ladnie wyszlo, nie bylo roznicy na odrostach. Teraz jednak
doszlam do wniosku, ze lepiej bylo mi w bladzie.. Czekam az szampon sie zmyje
(farbowalam 2 razy) i chcialabym wrocic w jakis sposob do bladu, ale tak by
wlosy nie zniszczyly mi sie jeszcze bardziej (strasznie zaczely mi wypadac:((
POradz prosze, w jaki sposob moge dokonac zmiany? Kolor sie zmywa, ale powoli
(minal juz miesiac) i oczywiscie teraz juz nie jest rowny - widac odrost w
ciemniejszym kolorze niz na pozostalych wlosach, ktore byly blond.
Czy jest szansa, ze ten cynamon zmyje mi sie calkowicie, czy nie do konca
(mialam platynowy blad)? Czy mam czekac, az kolor sie zmyje i wtedy dokonczyc
balejaz tylko na odrostach, czy moze jesli sie nie zmyje do konca, mam zrobic
balejaz na calych wlosach?? Nie chce juz bardzo jasnego bladu, tylko sredni.
Jednoczesnie boje sie, ze to juz calkiem zniszczy moje wlosy i wszystkie mi
wypadana.. W jaki sposob wrocic do jasnego koloru?
2. Druga sprawa, to ze wlosy zaczely mi strasznie wypadac (kupilam nawet
kuracje Vichy, od dawna lykam witaminy) - ile mam czekac az bede mogla
przeprowadzic kolejny zabieg, tak zeby ich calkowicie nie zniszczyc??
Obserwuj wątek
    • mati711 Re: Do matiego711-poradz prosze! 08.11.05, 17:45
      Witaj,mysle ze po ok 2 miesiacach mozezsz zrobic nowy balejaz bez
      problemu,jesli dlugosci wlosow i konce beda mialy jeszcze resztki koloru
      cynamon mozna wyprac wlosy w zakladzie efassorem ale zrobionym ze zwykla ciepla
      woda bez uzycia utleniacza salony fryzjerskie loreal beda wiedzialy jek to
      zrobic,bedzie mozna zrobic balejaz moze za pierwszym razem w mniejszym
      procencie z udzialem wlosow blond ale na calej dlugosci,natomiast obecnie
      polecilbym kuracje szczegolnie maska absolut repair z serii expert loreal
      professionnel o wiele tansza jest do kupienia na allegro.Pozdrawiam
      • babydoll Re: Do matiego711-poradz prosze! 08.11.05, 20:09
        Bardzo serdecznie dziekuje Ci za odpowiedz!!
        Zrobie tak, jak mowisz:)
        Juz od dawna uzywam dokladnie tej maseczki, ktora polecasz:) Apropos mam
        jeszcze jedno pytanie: na opakowaniu napisane jest, ze maseczke splukuje sie po
        2-3min - czy jest sens trzymac ja dluzej na wlosnach, powiedzmy pol godziny,
        czy nawet godzine? Daje to lepszy efekt, czy raczej jest bez znaczenia? (moje
        wlosy sa rzeczywiscie zniszczone i suche na koncach- chce je ratowac za wszelka
        cene)
        • mati711 Re: Do matiego711-poradz prosze! 08.11.05, 20:17
          witaj,oczywiscie maseczke te mozna trzymac nawet ok 30 minut a jeszcze lepszy
          efekt bedzie jesli zawiniesz wlosy w folie i troszke podgrzejesz suszarka
          poniewaz pod wplywem ciepla luski wlosa rozchylaja sie i preparat glebiej
          wnika, warto tez zrobic zabieg w salonie tzw.ampulka z tej serii wnika ona
          gleboko w strukture wlosa i daje dobry efekt nawilzenia, dobra jest tez
          naturalna odzywka z oliwy z oliwek lekko podgrzana wcieramy we wloski
          przykrywamy czepkiem z folii i recznikiem na 30 minut,splukujemy i myjemy
          wlosy, oliwa z oliwek jest rewelacyjna na suche wlosy,polecam linie kerastase
          tez loreala jest o wiele drozsza ale np linia oleokerastase szczegolnie maska
          swietnie regeneruje wlosy.
          • babydoll Re: Do matiego711-poradz prosze! 08.11.05, 20:25
            Dzieki jeszcze raz!:)) Ja trzymam ta maseczke loreala zawsze o wiele dluzej niz
            3 min:) Na pewno wyprubuje sposob z oliwa z oliwek, sluszalam juz od kilku
            osob, ze to dziala:) Chetnie wybralabym sie do fryzjera na zabieg, ale niestety
            przebywam teraz za granica, a tu nie znalazlam jeszcze zaufanego salonu. Jak
            tylko skoncze ta maske i szampon, na pewno kupie kerastase - tez kiedys juz
            mialam:)
            Dziekuje Ci za porady, czytajac rozne posty na ty forum, od razu mozna
            zauwazyc, ze jestes fachowcem! Doceniam to, ze dzielisz sie swoja wiedza z nami
            laikami:)Pozdrawiam!:)
            • mati711 Re: Do matiego711-poradz prosze! 08.11.05, 21:13
              Dziekuje,serdecznie pozdrawiam
              • babydoll Pytanie o efassor 09.11.05, 22:55
                Mam pytania odnosnie tego efassoru (cokoliwek to jest:))
                1. Czy gdybym chciala zmyc sobie kolor z jego pomoca (tak jak pisales, z ciepla
                woda), to wplywa to jakos destrukcyjnie na wlosy? nie chce zeby dodatkowo sie
                zniszczyly.
                2.Zmywajac w ten sposob kolor, jak szybko mozna pozniej zrobic kolejny zabieg
                typu blad balejaz ( czy w ogole koloryzajce)? Trzeba troche odczekac czy nie?
                (przyjezdzam na swieta do Polski i chcialabym zrobic pozadek z wlosami za
                jednym zamachem:))
                Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam!:)
                • mati711 Re: Pytanie o efassor 10.11.05, 17:58
                  Witaj,efassor jest preparatem ktory usuwa niepozadany odcien lub zmywa stary
                  kolor przed uzyciem innego refleksu, skoro uzylas szamponu w kolorze cynamon
                  jak pamietam to efassor z ciepla woda powinien go usunac ale tak naprawde
                  wszystko zalezy od struktury wlosa jesli taki sposob z ciepla woda nie zadziala
                  to trzeba uzyc go z woda utleniona i wtedy nie mozna wykonac na tych partiach
                  wlosa rozjasnienia na blond natomiast wszystko zdiagnozuje na miejscu fryzjer
                  np polecam takich ktorzy maja autoryzowane zaklady pracujace na lorealu.Zreszta
                  skoro pokrylas tym szamponem partie rozjasnione wlosa efassor z sama woda
                  powinien go usunac i te partie powinny wrocic do barwy jasnego blondu gdyby
                  byly zbyt np zolte mozna na to polozyc diacolor bez amoniaku z serii milk shake
                  w odcieniu opalizujacym blond ktory usunie zoltawe zabarwienie blondu natomiast
                  fryzjer powinien wyciagnac nie rozjasnione partie wlosa na folie i te pasma
                  rozjasnic preparatem platinium.Wiem ze to skomplikowany zabieg ale dobry
                  fryzjer da sobie rade i wowczas wlosy nie nie beda obciazone i zniszczone
                  poniewaz z partii wlosow rozjasnionych wczesniej efassor z ciepla woda usunie
                  szampon koloryzujacy a nowe pasma blond rozjasni sie na zdrowych partiach
                  wlosa.Jezeli fryzjer uzna ze efassor bedzie uzyty z woda utleniona o jakims tam
                  stezeniu niestety nie mozna tych partii wlosa ponownie rozjasnic bo wlos po
                  prostu sie skruszy ale nawet w tym przypadku takie wlosy powinny wrocic do
                  koloru wyjsciowego czyli tego balejazu blond i wtedy zoltawy odcien bezpiecznie
                  zneutralizuje diacolor w odcieniu opalizujacym.A za ok 2 miesiace spokojnie
                  mozna robic blond balejaz.tak wiec mi trudno jest ocenic ten kolor i stan wlosa
                  kiedycie nie widze ale jak wspomnialem fryzjer profesjonalista da sobie
                  rade.Oczywiscie ja opisuje srodki na ktorych pracuje czyli loreal professionnel
                  ale kazda inna firma fryzjerska produkuje podobne.Wybor fryzjera i firmy na
                  ktorej pracuje nalezy do ciebie ja polecam loreal bo te srodki sa bezpieczne i
                  nie tak agresywne jak np firm niemieckich, pozdrawiam
                  • babydoll Re: Pytanie o efassor 10.11.05, 23:04
                    Bardzo dziekuje Ci za tak wyczerpujaca odpowiedz!! Ciesze sie, ze teraz wiem
                    dokladnie jak to dziala:)
                    Ja chodze do profesjonalnego salonu Loreala, wiec nie ma obaw. Fryzjerke tez
                    mam zaufana, wiec obgadam z nia szczegoly.
                    Dzieki jeszcze raz za tak cenne rady! Pozdrawiam Cie goraco! Pa!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka