Dodaj do ulubionych

Eris Forte 25

13.10.02, 22:14
dostalam jakis czas temu probki wszystkich kremow z tej serii.
Jakos nigdy nic z Erisu mi nie podpasowalo, ale tym razem bardzo przyjemny
wydal mi sie Żel- krem dotleniający pod oczy i na powieki, ladnie sie
wchlanial i faktycznie nawilzal skore. Probka starczyla mi raptem na trzy
uzycia, wiec nie wiem jak na dluzsza mete sprawdzaja sie te kosmetyki.
Fajny byl jeszcze Biokrem dotleniający, z opisu na stronie Erisa wyglada, ze
ma wszechstronne dzialanie.
Jak zwykle Irena na swojej stronie duzo obiecuje, ale jak to ma sie do tych
kosmetykow? Moze ktos uzywal i napisze czy warto?

a tak dla ciekawostki - zobaczcie za ile mozna te kremy kupic za granica.
beautyexclusive.com/forte25.html
u nas chyba tyle nie kosztuja?
Obserwuj wątek
    • Gość: nioma Re: Eris Forte 25 IP: *.studiokwadrat.com.pl 13.10.02, 22:17
      nie sa nadzwyczajne. w tej cenie - naprawde wysokiej - mozna kupic lepsze
      kremy. a za mniej porownywalne. wiem co mowie, bo przepracowalam dluzszy czas w
      erisie. sa dobre ale nie nadzwyczajne, poza tym wiele z nich uczula. ja np.
      nigdy nie bylam na nic uczulona ale jak korzystam z kremu forte25 na noc to
      strasznie szczypia mnie oczy. tak samo jak mam jakies pryszcze badz zadrapania -
      szczypie jak cholera.
      chyba uzyli za mocnych skladnikow.
      pozdrawiam
      • martaa2 Re: Eris Forte 25 13.10.02, 22:26
        Przyłączam się do opinii mojej poprzedniczki.Nic rewelacyjnego a na pewno nie
        za tę cenę.Mnie również potwornie łzawiły oczy i piekły (nawet od zwykłego
        biokremu na buzi),więc musiałam je odstawić.Nie wiem co ona tam dodała,że łzy
        mi się lały strumieniami.Teraz używam serii z retinolem AA i jest o wiele
        tańsza i lepsza od Erisu.
        • Gość: nioma Re: Eris Forte 25 IP: *.studiokwadrat.com.pl 13.10.02, 22:30
          eris za wszelka cene chce uchodzic za ekskluzywna serie, moja mama ktora uzywa
          fortessimo bardzo sobie chwali ale tam sa super silne skladniki, natomiast
          seria +25 i +35 cholernie uczula. jeszcze jak pracowalam erisie to przychodzilo
          mnostwo reklamacji od klientek. musieli cos skopac. oczywiscie w ulotce pisza
          ze byly testowane i nie sa uczulajace ale gdyby tak bylo to nie byloby tak
          wiele reakcji negatywnych.
        • damona Re: Eris Forte 25 13.10.02, 22:35
          a ile w Polsce kosztuja te kremy?

mnie na szczescie nic nie pieklo, a swoja droga szkoda, ze jest tyle lepszych
          tanich kremow o ktorych sie nie slyszy, a tego Erisa tak wszedzie lansuja.
          • Gość: elve Re: Eris Forte 25 IP: *.netland.gda.pl 14.10.02, 16:15
            kosztują liczbowo tyle samo co na tej podanej stronie - czyli 39-49 - ale
            złoych, nie dolarów, więc cena nie jest znowu taka wielka.
        • yosemite Re: Eris Forte 25 13.10.02, 23:00

mi rowniez jakos nie podpasowal eris, no moze z wyjatkiem
          zelu do mycia dla cery wrazliwej i alergicznej
          pharmaceris- bardzo go lubie. a co do kremow - dla mnie
          za ciezko sie wchlaniaja, nawet beztluszczowy krem-zel
          matujacy z serii normamat pozostawia lepkawy film na buzi...
      • Gość: Masia Re: Eris Forte 25 IP: *.dtcentrum.pl 14.10.02, 10:29
        A czy możesz napisać coś więcej jakie to te lepsze kremy?
        Bo ja też myślałam o zakupie czegoś z tej serii Erisu, a teraz to już nie
        wiem...
        Masia
      • anaisanais Re: Eris Forte 25 - do Nioma 14.10.02, 12:43
        Nioma powiedz a jak inne serie Erisu? Mam na mysli te apteczne, Pharmaceris. Na
        mnie zawsze robily profesjonalne wrazenie, co sadzisz o ich jakosci?

Co do Forte 25 to mialam maske odstresowujaca - tez mnie podrazniala! Efekty
        zadne.

• marghot Re: Eris Forte 25 - do Nioma 14.10.02, 12:51
          Ja również nie mogę pochwalić Eris. Ceny niektórych preparatów do niskich nie
          należą, a dziłanie jest mierne.
          Mnie 95% ich kosmetyków uczula, a te które nie uczulają nie mają takiego
          działania, jkiego można by oczekiwać.
          Generalnie nie polecam!
      • Gość: elve Re: Eris Forte 25 IP: *.netland.gda.pl 14.10.02, 16:10
        jakie lepsze kremy można kupić w tej cenie? byłabym wdzięczna za info.
        pa!
    • Gość: Margoo Re: Eris Forte 25 IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.10.02, 23:16
      Miałam i ten krem pod oczy i ten do twarzy z serii Forte 25 i ten pierwszy
      kompletnie na mnie nie działał (owszem nawilżał, ale nie jakoś spektakularnie,
      a dla 25-latek potrzebne jest już chyba coś bardziej "konkretnego" pod oczy -
      przynajmniej dla mnie). Krem dotleniający do twarzy natomiast spowodował u
      mnie "atak" trądziku, którego nie widziałam na swojej twarzy od bardzo
      dawna... Dramat - przez dwa tygodnie leczyłam skórę Effaclarem K (na dzien i na
      noc). Jedyne co mogę naprawdę pochwalić z Erisu to maseczka oczyszczająca Forte
      25 - bez zarzutu.
      • damona Re: do Margoo 13.10.02, 23:28
        Gość portalu: Margoo napisał(a):

> Miałam i ten krem pod oczy i ten do twarzy z serii Forte 25 i ten pierwszy
        > kompletnie na mnie nie działał (owszem nawilżał, ale nie jakoś
        spektakularnie,
        > a dla 25-latek potrzebne jest już chyba coś bardziej "konkretnego" pod oczy -
        > przynajmniej dla mnie). Krem dotleniający do twarzy natomiast spowodował u
        > mnie "atak" trądziku, którego nie widziałam na swojej twarzy od bardzo
        > dawna... Dramat - przez dwa tygodnie leczyłam skórę Effaclarem K (na dzien i
        na
        >
        > noc). Jedyne co mogę naprawdę pochwalić z Erisu to maseczka oczyszczająca
        Forte
        >
        > 25 - bez zarzutu.]

jakos ciezko mi sobie wyobrazic Ciebie z tradzikiem - masz bardzo ladna cere:-)

a czego uzywasz teraz pod oczy?

• Gość: Margoo Re: do Margoo IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.10.02, 12:01
          No bez przesady - to podkład Revlona czyni cuda :-)))) A pod oczka używam teraz
          na dzien i na noc Ret-C Vichy - trochę się go bałam, ale na szczęście nie jest
          dla mnie za mocny.
          • Gość: elve Re: do Margoo IP: *.netland.gda.pl 14.10.02, 16:16
            dzięki margoo - wiesz za co :))
            • Gość: Margoo do elve IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.10.02, 21:13
              Już dostałaś? Nie ma za co :-))))

Pozdrawiam,
              Margoo.
    • kasiulek Re: Eris Forte 25 13.10.02, 23:45
      Ja tez nie bylam specjalnie zachwycona seria Forte 25+. Krem pod oczy jest taki
      sobie - bez porownania z np. Reti-C Vichy, ktorego uzywam teraz! A
      biodotleniajacy na noc stoi wymaziany do polowy od maja i jakos nie bardzo chce
      mi sie do niego wracac, bo byl nieszczegolny. Wlasciwie to tylko taka zolta
      maseczka (antystresowa?) z calej tej serii byla w porzadku. A cenowo faktycznie
      przesada. Za te cene (plus-minus) wole zdecydowanie cos z kosmetykow aptecznych.
      • Gość: ikusia Re: Eris Forte 25 IP: *.4it.pl / 10.7.0.* 14.10.02, 13:01
        W moim przypadku było podobnie: krem pod oczu powodował straszne łzawienie, a
        po kremie stymulującym +35 pojawiły mi się zaskórniki (od dawna nie miałam).
        Odstawiłam i raczej nie wrócę.
        I.
        • damona Re: Eris Forte 25 14.10.02, 13:26
          holeraaaa, moze to wlasnie po tych kremach tak mnie obsypalo?
          myslalam, ze to przez moje ciezkie dni kobiece, bo jakos wyjatkowo sporo mi sie
          tego porobilo, ale moze te kremy mi 'pomogly'?

Kiedys posmarowalam sie Vichy Reti C i leczylam skore 2 miesiace.
          To samo mialam z kremem J&J 3 w 1 - skonczylo sie na tym, ze zaden dermatolog
          nie wiedzial jak mnie leczyc.

Chyba nie moge eksperymentowac wiecej z kremami:(

• Gość: Monczus Re: Eris Forte 25 IP: *.thiemedsl.t.subnet.rcn.com 14.10.02, 13:52
            Ja tam bym nie wykluczyla kremow Eris jako sprawcy pogorszenia twojej cery -
            sama tak mialam, z tym ze pod wplywem uzywania kremu do cery tlustej/mieszanej
            Normamat. Cera pogorszyla mi sie na tyle, ze kosmetyczka byla zdziwiona, ze po
            niecalym miesiacu trzeba bylo wykonywac tak dokladne czyszczenia. Ale coz.
            Jesli chodzi o serie Eris Forte 25, mam krem pod oczy - nic specjalnego.
            Dobrze, ze nie zdecydowalam sie na inne kremy z tej serii.
            A jesli chodzi o eksperymentowanie z kremami, to ja tez doszlam do wniosku, ze
            trzeba sie trzymac tego jednego (no, chyba ze jest kilka) dobrego i nie wydawac
            niepotrzebnie na inne w ndziei, ze beda jeszcze lepsze. W moim przypadku krem
            ideal to Vichy Thermal S UV.
            • banieczka Re: Eris Forte 25 14.10.02, 19:12
              Gość portalu: Monczus napisał(a):

> Ja tam bym nie wykluczyla kremow Eris jako sprawcy pogorszenia twojej cery -
              > sama tak mialam, z tym ze pod wplywem uzywania kremu do cery
              tlustej/mieszanej
              > Normamat. Cera pogorszyla mi sie na tyle, ze kosmetyczka byla zdziwiona, ze
              po
              > niecalym miesiacu trzeba bylo wykonywac tak dokladne czyszczenia.

Hmmm... jeśli chodzi o Normamat, to dla mnie jest to cudo. Po przyjeździe do
              Wawy na studia (z małego mazurskiego miasta) po raz pierwszy w życiu wyskoczyły
              mi syfy. A wcześniej - buźka niemowlaka, w życiu żadnego trądziku. Nie był to
              jakiś najazd kraterów, ale cały czas coś się działo na brodzie lub czole (tak
              na zmianę). Dopiero kiedy dotarłam do upragnionego (!!!) wieku 25 l., odkryłam
              Normamat. I - jak ręką odjął. Znowu jestem osiemnastka. hi hi. Każda zdrada
              Normamatu na rzecz innego kremu kończyła się gwałtowną awanturą z moją cerą,
              której finał był z góry dla mnie przegrany i łatwy do przewidzenia - syfy syfy
              i powrót ze skruchą do Normamatu. Teraz postanowiłam poeksperymentować z
              Forte25. Ze strachem, czy znowu mnie nie wysypie. Wprawdzie cera cały czas jest
              czysta (ale to chyba zasługa effaclar k), ale żadnych rewelacji. Rzeczywiście
              oczy szczypią po tym biokremie, ale uparłam się, że tym razem wykończę ten
              słoiczek, zanim kupię coś nowego. Ale na szczęście mi się już kończy i chyba
              powrócę do normamatu, ale jeszcze pomyślę. Mam jeszcze na dzień matujący, ale
              też gorszy od tego matującego z normamatu. I tyle moich wrażeń.
              Pozdr,
              B.
    • Gość: elve Re: Eris Forte 25 IP: *.netland.gda.pl 14.10.02, 16:03
      nie mam żadnych zarzutów wobec tej serii. a ten krem na noc (dotleniający) jest
      wręcz bardzo wart polecenia: świetnie rozjaśnia cerę, ujednolica ją, miło się
      rozprowadza, ślicznie pachnie... bardzo go lubię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka