Dodaj do ulubionych

Strefa wolnocłowa na Okęciu

17.10.02, 19:48
Dziewczyny czy wolnocłówka na okęciu jest czynna od 1 samolotu? Bo pierwszy
raz mam lecieć o tak barbarzyńskiej porze-5rano!!! Czy rano sklepy są
otwarte? Chodzi mi oczywiście o kosmetyki i perfumy? Czy w tych naszych
prywatnych liniach jest sklep wolnocłowy( tak jak jest w LOT) ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ula Re: Strefa wolnocłowa na Okęciu IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 17.10.02, 19:56
      Niestety nie wiem od której czynne są sklepy na Okęciu. Wiem za to, że np. na
      pokładzie samolotów WEA jest sklep wolnocłowy. Niestety jak dla mnie wybór
      kosmetyków jest zbyt mały (i nie wszystko to co jest w katalogu pokładowym
      jest do kupienia w trakcie lotu) a i ceny wyższe niż na lotnisku.
      • Gość: Aga Re: Strefa wolnocłowa na Okęciu IP: *.future-net.pl 17.10.02, 21:22
        niestety, w praktyce wygląda to tak, że czynny jest bufet i 1-2 sklepy,
        oczywiście te gorsze:) leciałam już o róznych barbarzyńskich porach typu 3 w
        nocy i nigdy nie udało mi się wtedy zrobić na okęciu sensownych zakupów. w
        samolocie warto pogrzebac w wózku - ostatnio kupiłam szminkę lancome, tusz
        flextencils, konturówkę, krem do ust (taki zestaw) za 50 zł.trzy razy się
        upewniałam, czy aby na pewno:)))
    • Gość: justy Re: Strefa wolnocłowa na Okęciu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 22:10
      Będzie trochę nie na temat, ale nie mogę się powstrzymać: panie na Okęciu nie
      potrafią nawet czytać: napisałam mamie na kartce drukowanymi literami nazwe
      perfum, które miała mi kupić (E.Arden Spiced Green Tea)- panie sprzedały mamie
      zwykłą Green Tea, mimo, że na kartce napisałam nawet kolor opakowania (jedno
      jest zielone, drugie czerwone), więc uważajcie podczas zakupów...
      • vts Re: Strefa wolnocłowa na Okęciu 17.10.02, 22:42
        Ja leciałam w sierpniu o 5 rano i otwarty był tylko supermarket(alkohol,
        papierosy, słodycze, zabawki,niestety perfum i kosmetyków było bardzo mało)
        natomiast sklep z samymi kosmetykami był w trakcie zmiany wystroju (i byłam
        strasznie zawiedziona), natomiast na pokładzie WEA można było kupić perfumy i
        to bo bardzo atrakcyjnych cenach 50ml. do 150PLN, tylko nie rób zakupów w
        drodze powrotnej tak jak ja to zaplanowałam bo sporo rzeczy już nie ma (np.
        papierosów,mniejszy jest także wybór perfum -wykupili ludzie wylatujący). Będąc
        ostatnio w biurze podróży widziałam, że także LOT Charter ma swoją ofertę
        produktów katalogowych, które można sobie wybrać i zamówić(zarówno na wylot jak
        i na przylot), a odebrać w samolocie (paczka podobno czeka na zarezerwowanym
        siedzeniu)pozdrawiam aga
        • ptasia Re: Strefa wolnocłowa na Okęciu 18.10.02, 13:59
          leciałam o 3 w nocy i były czynne 2 lub 3 sklepy (nic ciekawego, nno, może poza
          wyborem i ceną alkoholi :-), a na pokładzie czarteru LOT-u sprzedawano
          kosmetyki i inne z katalogu, do odbioru przy powrocie. katalog był nieco
          ograniczony, a podczas lotu do W-wy słyszałam parę razy oburzone "a gdzie
          produkty, które zamówiłam/em", a panie się tłumaczyły, że tak się czasem
          zdarza, że czegoś nie ma.
    • aalison Re: Strefa wolnocłowa na Okęciu 18.10.02, 15:12
      Trochę mnie dziwi to co piszą dziewczyny,
      leciałam miesiąc temu o 2.30 w nocy i właściwie prawie wszystkie sklepy
      wolnocłowe były otwarte, w tym ten największy z kosmetykami,
      gdzie jest dość duży wybór i warto coś kupic.
      Na pokładzie WEA można kupic właściwie chyba tylko perfumy i alkohol oczywiście.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka