Dodaj do ulubionych

rajstopy-ojej !!!!!!!!

IP: *.acn.waw.pl 22.10.02, 10:44
Zaczął sie "rajstopowy sezon" no i moja bolączka - czyli wydawanie pieniędzy
na ciągle drące się rajstopy..... Może znacie Dziewczyny jakiś rodzaj
rajstop - najlepiej o grubości 20 do max. 30 - które długo wytrzymujują ????
Pomóżcie bo zbankrutuję !!! Kiedyś miałam jakieś takie fajne, chyba to był
jakiś rodzaj "z mikro fibrą" czy coś takiego, ale oczywiście wywaliłam
opakowanie i ślad po firmie i rodzaju zaginął .......
Obserwuj wątek
    • czarodziejka1 Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 22.10.02, 11:14
      Ja używam rajstopy firmy Glamour (20DIN) i są OK. Najczęściej kupuję je
      u "zaprzyjaźnionej pani od pończoch" za 7,50 zl. Nawet jeśli już coś mi się z
      nim stanie to nie jest to jakiś straszny wydatek. Ale według mnie są one mocne
      i b. ładnie wyglądają na nogach oraz kolorów i odcieni też jest b. dużo.
    • ada_ada Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 22.10.02, 11:20
      Ja niestety nie trafiłam jeszcze na dobre, mocne rajstopy. Oczywiście mówię o
      tych cieńszych, do 30 den. Zawsze robią mi sie dziurki, mimo, iż paznokcie mam
      przycięte króciuteńko. Podejrzewam, że to od tego, że chodze na wysokim
      obcasie.
      Nigdy nie zaryzykowałam kupna cienkich rajstop droższych niż 15 zł, bo wtedy
      nie jest aż tak bardzo szkoda wyrzucić. Ale zastanawiam się, czy nie jest tak,
      że te droższe sa mocniejsze - płacę więcej, ale nie drą się tak szybko.
      Kupuje Glamour, Venezia, Gatta...
      Chyba też lepiej kupować takie grubsze rajstopy (40, 50)- trwalsze, cieplejsze
      i w razie czego można zacerować tak, że nic nie widać.
      A.
      • Gość: Lidia Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 22.10.02, 11:23
        No właśnie, ale ja się zaczęłam zastanawiać, czy nie zacząć kupować czegoś
        trochę droższego, ale mocniejszego ...... - finansowo wyjdzie na to samo a może
        nawet lepiej... Poza tym Gatta strasznie się zaciąga (przynajmniej mi) i
        brzydko to wygląda - ble.....
        • ladybird77 Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 22.10.02, 11:27
          z wlasniego doswiadczenia- nie warto kupowac zbyt drogich bo efekt jest taki
          sam..pozaciagabe, brzydkie...blleee..
          kiedys kupowalam po 40zl, potem przez przypadek natrafilam na rajstopy chyba
          marlin czy cis takiego i to byl strzal w dziesiatke.
          chyba lepiej wydac 15-20 niz 40-50 zł- ceny kosmiczne!
          a jeszcze jak sie zaklada czasto to juz wogole...
          pozdrufka...
        • aagnes Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 22.10.02, 11:31
          Po wielu latach testowania roznych rajstop oszlam do wniosku, ze najlepsze sa
          rajstopy (z tych grubszych) DIM, kosztuje pare zl. wiecej, ale naprawde warto
          wydac.
          Natomiast mam inne pytanie (dot. rowniez rajstop), w wielu gazetach widzialam
          rajstopy firmy Marylin, duzo kolorow i wzorow, i do tego niedrogo, nie wiecie,
          moje drogie, gdzie w w-wie mozna takowe nabyc??
          pozdrawiam
          • aljedrzejczak Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 22.10.02, 12:04
            aagnes napisała:

> Po wielu latach testowania roznych rajstop oszlam do wniosku, ze najlepsze sa
            > rajstopy (z tych grubszych) DIM, kosztuje pare zl. wiecej, ale naprawde warto
            > wydac.
            > Natomiast mam inne pytanie (dot. rowniez rajstop), w wielu gazetach widzialam
            > rajstopy firmy Marylin, duzo kolorow i wzorow, i do tego niedrogo, nie
            wiecie,
            > moje drogie, gdzie w w-wie mozna takowe nabyc??
            > pozdrawiam
            Ladybird poleca te rajstopy w tym wątku ale gdzie je kupić to nie wiem ....
            • ptasia Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 22.10.02, 12:13
              ja 20 lub 15 den drę prawie natychmiast, poza tym takie cienkie to mogę tylko
              jak jest powyżej 15 stopni, na taką mglisto-dżdżystą pogodę to 40 minimum ;-
              ))). Lubię Glamour, czasen Sanpellegrino, ale często - zwłaszcza we wzorki -
              nie patrzę na markę. Polecam taki mały sklepik z rajstopami na Jana Pawła,
              względnie blisko Al. Solidarności (niedaleko apteki i Fornetti) - duży wybór,
              ceny przyzwoite, pani miła, tylko, że na tyle uczynna, że czasem trzeba sobie
              poczekać, aż grymaśna klientka w końcu coś wybierze :-). Właśnie parę dni temu
              sobie kupiłam czarne 40 lub 50 den w taki wzorek z boku (po zewnętrznej) w
              romby biało-czarne i bardzo mi się podobają (i mojemu M. też :-)
              • ladybird77 Re: MARYLIN 22.10.02, 13:30
                rzeczywiscie -rajstopki tej firmy sa w wielu kolorkach i wzorkach- przynajmniej
                zawsze tak bylo!
                cena przystepne, chyba wogole sa to polskie rajstopy???
                we wrocku mozna je kupic chyba we wszystkich sklepach, na targowisku...nie ma
                chyba problemu.ma pewno sa w arenie na komandorskiej.
    • Gość: anik Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 13:42
      Polecam gorąco rajstopy polskiej firmy Krysta. Są niezawodne, w wielu ciekawych
      kolorach, no i cena jest bardzo przystępna.
      • aljedrzejczak Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 22.10.02, 14:13
        Dziękuję bardzo za propozycje, ale ponawiam moje pytanie o rajstopy z mikro-
        fibrą czy czymś takim - podobno są genialne ..... Ale jakiej firmy i gdzie
        można klupić ??? Ratunku
        • Gość: daggy Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! IP: 62.233.237.* 22.10.02, 15:37
          Pisałam ostatnio artykuł do gazety branżowej o bieliźnie i w związku z tym
          przeprowadziłam x rozmów z producentami i właścicielami sklepów. Wszyscy
          zgodnie twierdzą, że najmocniejsze są wszelkie rajstopy tzw. antycellulitis.
          Oczywiście nie zmniejszają cellulitu (może optycznie), ale są tkane w ten
          sposób, że niemal nie sposób ich zaciągnąć.
        • ptasia Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 22.10.02, 19:04
          ale microfibra to b. popularny materiał: jest wiele firm, które produkują takie
          rajstopy. po prostu spytaj w sklepie.
        • naila Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 24.10.02, 19:52
          Ja bardzo lubię rastopy z mikrofibrą firmy Consay (20 den). Są dość mocne i
          bardzo mięciutkie. Bardzo dobrze się noszą. Kupiłam w Makro.
    • giza Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 22.10.02, 15:38
      Firma IO DONNA czy jakoś tak (chyba polska)- jak dla mnie są super wytrzymałe i
      nie drogie.
    • Gość: Ewa Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! IP: 217.8.168.* 22.10.02, 16:37
      Polecam rajstopy z Marks & Spencer
    • amelia_ Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 22.10.02, 17:33
      Ja noszę rajstopy Consay, 20 den z mikrofibrą. Są naprawdę bardzo wytrzymałe i
      jeszcze żadnej pary nie musiałam wyrzucić :) Cena chyba znośna, można je
      znaleźć we wszystkich tych wielkich supermarketach.
      • kambodja Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 23.10.02, 10:16
        Bardzo dziekuję za odpowiedzi, mam nadzieję, że teraz kupię coś mocniejszego,
        pozdrawiam w tak piękną pogodę (ale również rajstopową ...)
    • Gość: a Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! IP: *.chello.pl 23.10.02, 17:49
    • isia67 Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 24.10.02, 19:22
      Gość portalu: Lidia napisał(a):

> Zaczął sie "rajstopowy sezon" no i moja bolączka - czyli wydawanie pieniędzy
      > na ciągle drące się rajstopy..... Może znacie Dziewczyny jakiś rodzaj
      > rajstop - najlepiej o grubości 20 do max. 30 - które długo wytrzymujują ????
      > Pomóżcie bo zbankrutuję !!! Kiedyś miałam jakieś takie fajne, chyba to był
      > jakiś rodzaj "z mikro fibrą" czy coś takiego, ale oczywiście wywaliłam
      > opakowanie i ślad po firmie i rodzaju zaginął .......

A może to były OMSY albo Levanty. Omsy takie welurowe są po 15,- (podziemia
      koło Rotundy). Levanty pewnie droższe. Jak się nigdzie nie zachaczy to służą
      dość długo.
      • isia67 Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 24.10.02, 19:26
        isia67 napisała:

> A może to były OMSY albo Levanty. Omsy takie welurowe są po 15,- (podziemia
        > koło Rotundy). Levanty pewnie droższe. Jak się nigdzie nie zachaczy to służą
        > dość długo.
        Zahaczy a nie "zachaczy" oczywiście. Przepraszam.
    • mc_gee Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 25.10.02, 08:33
    • mc_gee Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 25.10.02, 08:33
    • elve Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 26.10.02, 03:58

• amelia_ Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 27.10.02, 01:42

• Gość: pola5 Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! IP: *.attu.pl / 192.168.0.* 27.10.02, 10:39
      Zdecydowanie polska firma z Lodzi VIVACE, 20 den, jakosc pierwsza i naprawde
      jest to jakosc pierwsza ;) a jestem dosc wymagajaca. Uzywam od 2 lat, piekna
      gama kolorkow, dobrze kryja, a cieniutkie, nie zaciagaja sie, zawieraja
      Dorlastan, to moze dlatego??? Polecam z czystym sumieniem, do kupienia w
      wiekszosci hipermarketow, za ok 3-4 zlote. Z grubszych Gatta, bez dwoch zdan
      najlepsze i bardzo eleganckie, drozsze, ale warte swej ceny. Aha, w obu noga
      gladziutka, z leciutenkim polyskiem, posladki napiete, pelen komfort :)
      Pozdrownionka.
    • Gość: migdałek Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.02, 13:46
      W Krakowie na Kalwaryjskiej stoi Pani z rewelacyjnymi kanadyjskimi rajstopkami.
      Są świetne i tanie! Sprawdzone osobiście :0))
      • kambodja Re: rajstopy-ojej !!!!!!!! 29.10.02, 13:54
        Dzisiaj rano zakupiłam w przejściu podziemnym za 15 PLN ELLEDUE - 40 - support
        tights - założyłam i chyba (odpukać jest o.k.) - nie są grube, ładnie leżą na
        nodze, nie świecą się przeraźliwie i robią wrażenie mocnych. Jak będzie nadal w
        porządku to zakupię sobie pare par ! Aha! Rajstopy podobno warto wkładać na noc
        do zamrażalnik - wtedy włókno tak szybko się nie zniszczy !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka