Dodaj do ulubionych

zielone włosy !!!!!!!!!!!

18.12.05, 11:44
Miałam jasne blond włosy bo robiłam pasemka rozjaśniaczem.Po kilku latach
znudził mi sie kolor jasny blond i chcialam troszke przyciemnic i kupilam
farbe blond Garniera.Po farbowaniu wyszedl mi prawie czarny z odcieniem
zielonego. Moja kolezanka fryzjerka polecila mi "touch "(orzech włoski)zeby
zatuszowac zielony kolor. Zaplacilam za niego 36 zl i jest niewielka
roznica ,a nawet jej prawie nie ma.
Proszę o rade co mam zrobić zeby nie zniszczyć zbytnio włosów ciągłym
farbowaniem i żeby jako tako wyglądały!!!!!!!!!!1
Obserwuj wątek
    • shalala Re: zielone włosy !!!!!!!!!!! 18.12.05, 12:08
      nie jestem ekspertem, ale też tak kiedyś miałam - ponoć to jest normalne przy
      jasnym blondzie i zniszczonych włosach, że jak chcesz je zafarbowac na brąz to
      wyjdzie na 99% glonowy szlam w dodatku strasznie ciemny (nie zapomnę jak na
      platynie robiłam "słoneczny blond", taki piaskowy - wyszła CZEKOLADA)... jakieś
      składniki farby reagują i taki jest skutek. każdy fryzjer by Ci to powiedział,
      no ale teraz to już trochę po ptokach :/
      • kasia2251 Re: zielone włosy !!!!!!!!!!! 18.12.05, 12:12
        ja nie mialam zniszczonych włosów! I bardzo jasnej platyny też nie!
        A włosy mimo ze w niektórych miejscach zielone to są zdrowe.
        • shalala Re: zielone włosy !!!!!!!!!!! 18.12.05, 12:14
          hmm, szczerze mówiąc ja też myślałam że miałam "zdrowe" włosy, ale jeśli nie
          jesteś naturalną blondynką, tylko rozjaśniałaś to włosy w jakimś stopniu SĄ
          zniszczone i już. a platyna to rzecz względna, dotyczy ogólnie blondu jako takiego.
          • marheffa303 Re: zielone włosy !!!!!!!!!!! 18.12.05, 13:44
            Jestem zalamana, bo zrobilam sobie wlosy sprayem rozjasniajacym (takim co
            rozjasnia wlosy po wysuszeniu suszarka)... Ale nie chce juz nim robic, bo sie
            niszcza. Wolalabym pofarbowac normalna farba, ale boje sie efektu zielonych
            wlosow:( Myslicie, ze takowy moze zajsc??
            • martula100 Re: zielone włosy !!!!!!!!!!! 18.12.05, 14:03
              ja wiem co zrobic!
              wyszedl zielony bo na cieply odcien chcialas polozyc zimny. zawsze tak wychodzi
              i zielen poteguje sie w swietle jazeniowek. kup sobie (najlepiej w hurtowni lub
              u fryzjera) tubke czerwonej farby tzn. moze to byc jakas rubinowa lub bordo.
              przy myciu wlosow do szamponu dodaj cm. tej czerwonej farby. i umyj normalnie
              wlosy. mozesz troszke potrzymac jakies3 min. nie boj sie wlosy nie zafarbuja
              sie na czerwono. chodzi o to ze czerwien eliminuje zielen to wynika z kola barw
              (mozesz sprawdzic u fryzjera) za pierwszym razem bedziesz widziec zmiany.
              powtorz to ze 3 razy przy myciu glowy a napewno bedzie duzo lepiej. ja tez mam
              za kazdym razem taki problem.
    • exblond Re: zielone włosy !!!!!!!!!!! 18.12.05, 16:10
      idz do pozadnego fryzjera. najpierw niech zrobi dekoloryzacje a nastepnie
      nalozy Twoj wymarzony kolor. i pamietaj ZAPOMNIJ O SPOSOBACH CHALUPNICZYCH:)
      pozdrawiam!
    • mati711 Re: zielone włosy !!!!!!!!!!! 18.12.05, 22:07
      Witaj jestem fryzjerem, niestety zrobilas wielki blad twoje wlosy byly
      przetrawione pigmentem wlosow dekoloryzowanych dlatego odcienie ciemne blond
      lub blond czyli dosc ciemne tzw naturalne daly efekt zielonkawo brudnego koloru
      takie wlosy nalezy przyciemniac odcieniami gleboko kryjacymi lub z chlodnym
      pigmentem czekoladowym polecam koloryzacje majirel gleboką loreal professionnel
      lub farbe preference loreala w odcieniu M1- gleboki kasztan lub M2- mroźny
      kasztan obydwa odcienie pokryja ladnie wlosy lub profesjonalna farbe welli
      koleston perfect odcien 4.77 lub 5.7 Kolor orzech wloski touch welli jest za
      slaby poniewaz jest to krem tonujacy bez amoniaku nie pokrywa gleboko struktury
      wlosa
      • mati711 Re: zielone włosy !!!!!!!!!!! 18.12.05, 22:15
        I jeszcze jedno tzw chlodna czekolada zawiera pigment cieplego mahoniu i
        opalizujacy refleksy te naeutralizuja odcienie pigmentu metalicznej zieleni
        jaki otrzymalas dobry tez bedzie odcien czerwonego np odcien 5.6 excellence
        creme loreala ale pomimo tych rad najlepiej bedzie jesli udasz sie do dobrego
        fryzjera np ja uzylbym preparatu o nazwie efassor aby sprac kolor a pozniej
        zastosowalbym farbe lub krem tonujacy o glebokim refleksie exerymenty w domu
        moga byc nieprzewidywalne w skutkach
        • kasia2251 Re: zielone włosy !!!!!!!!!!! 19.12.05, 21:27
          Dzieki za profejonalną rade matti! Pozdrawiam
          • bieta0 Re: zielone włosy !!!!!!!!!!! 20.12.05, 19:03
            Dziewczyny czy jesli miałam robiony kilka miesiecy temu balejaż(ciemny
            blond)teraz włosy mi bardzo odrosły,do połowy mam swój naturalny kolor(ciemny
            brąz)reszta jest jasniejsza.Chce uzyc szamponu koloryzującego firmy palette
            (jasny brąz,aby przyciemnić te włosy rozjasnione.Napiszcie czy moze mi wyjść
            jakis dziwny kolor???
            Prosze o rade.
            • mati711 Re: zielone włosy !!!!!!!!!!! 20.12.05, 21:08
              Moze wyjsc nieoczekiwany kolor po szamponie lepiej pokryc je farba ale odradzam
              palett to najgorszy produkt zawierajacy metaliczne barwniki kazdy inny jest
              lepszy
              • boca78 Re: zielone włosy !!!!!!!!!!! 21.12.05, 12:07
                do Matiego. Prośba o pomoc. To niesamowite ale trafiłam dziś na to forum całkiem
                przypadkiem i co? okazało sie ze ktos napisal o mnie. To ja wczoraj zrobilam cos
                identycznie glupiego. Miałam jasne odrosty, a ze mam krecone wlosy to byly juz
                tak suche ze nic im nie pomagalo, a juz pewnie kolejne rozjasnianie odrostów i
                reszty pozbawilo by mnie wlosow calkowicie. Postanowilam wiec przyciemnic wlosy
                srednim bladem i o zgrozo!! wlasnie palett. Koszmar!!! mam błotniste włosy z
                zielonym odcieniem, wygladam jak wodnik szuwarek w gorszej wersji!!! Prosze o
                rade wszystkich ktorzy maja jakis pomysl procz wizyty u drogiego fryzjera bo nie
                mam kasy - splukalam sie na prezenty. Czy dodawanie czerwonej farby do mycia
                moze faktycznie pomoc? Dlaczego ja tuy nie zajrzalam wczoraj przed popelnieniem
                glupstwa :-(?? bede wdzieczna za wszelkie sugestie.
                • scorpio81 Re: zielone włosy !!!!!!!!!!! 28.12.05, 15:06
                  haha sredni braz??palete?? zrobilam identico!!
                  mam zielone szlamowate wlosy ;p
                  myj je codziennie - jesli zrobilas szamponem a nie farba to zejdzie po kilku
                  myciach i nie bedzie tak straszyc. Jak nie to biegnij po nowa farbe w
                  odcieniach opisanych powyzej ;)
                  Ja wybieram sie do fryzjera ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka