Dodaj do ulubionych

sposoby na bardzo suchą cerę

04.02.06, 10:27
Dziewczyny, czy macie jakieś sposoby na suchą cerę? Może możecie polecić
jakiś dobry krem albo wręcz harmonogram pielęgnacji? Maseczka, krem. Dużo
wody mineralnej do picia. Co jeszcze? Proszę, pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • magdaksp Re: sposoby na bardzo suchą cerę 04.02.06, 10:52
      mialam potwornie sucha cerę wlasciwie to nawet przesuszona.luszczyla mi sie
      skora i wogole tragedia.kupilam i krem iwostinu ten bardzo nawilzajacy i jakies
      inne uzywalam ale pomogla mi tylko nalozona w akcie desperacji masc ochronna z
      witamina a.ale tez musialam ja nakladac jeszcze raz w srodku nocy bo czulam
      sucha buzie.po jakims czasie mam sliczna cere adnych przesuszonych
      miejsc.uzywam teraz iwostinu na dzien a na noc tej masci.no ina mrozy jest
      swietna.akosztuje 2 zlote wkazdej aptece.zadne maseczki rowniez mi nie pomagaly.
    • jade.fox Re: sposoby na bardzo suchą cerę 04.02.06, 19:57
      Po pierwsze: najważniejsze to nawilżanie skóry od wewnątrz czyli dużo wody, min
      2 litry dziennie, dieta bogata w tłuszcze roślinne, mozna dodatkowo łykać
      suplementy np.kapsułki z olejem Omega 3, słuszałam też że dobrze robi
      spożywanie mielonego siemienia lnianego np. z jogurtem, oraz orzechów.

Dopiero na drugim miejscu są kosmetyki: myj twarz delikatnym żelem, najlepiej
      przegotowaną wodą lub termalną, stosuj kremy odżywcze, dobra jest właśnie maść
      z wit.A, moge ci polecić krem nawijżający Hydrain Dermedic, mi bardzo pomógł na
      przesuszoną skórę, a maseczka to np. Vichy Masque Thermal Rehydratant.
      Pamietaj też o nawilżaniu powietrza, szczególnie teraz gdy są mrozy a
      kaloryfery mocno grzeją.
      • magdaksp Re: sposoby na bardzo suchą cerę 04.02.06, 20:03
        musze ci p[owiedziec ze np ja pije bardzo duzo wody i takie problemy z sucha
        skory jednak mi sie pojawily mimo ze stosowalam kremy nawilzajace.vichy tez
        sprobowalam ale nie pomoglo wcale
        • Gość: magicwoman Re: sposoby na bardzo suchą cerę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.06, 10:57
          ja ze swoimi problemami z bardzo sucha skora poradzilam sobie tak: kupilam
          olejek kremowy pod prysznic Nivea, do tego olejek do kąpieli dla maluchow
          (Ziaja), mleczko pielegnacyjne dla niemowlat Nivea i zabralam sie do ratowania
          skory. Efekty byly od razu. Szczegolnie polecam to mleczko pielegnacyjne,
          mysle, ze to ono w duzej mierze przyczynilo sie do poprawy stanu mojej skory.
          Pierwszy raz jak sie nim posmarowalam to czulam sie jak w niebie, cudowne
          uczucie dobrze nawilzonej skory :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka