fiszki 04.02.06, 10:27 Dziewczyny, czy macie jakieś sposoby na suchą cerę? Może możecie polecić jakiś dobry krem albo wręcz harmonogram pielęgnacji? Maseczka, krem. Dużo wody mineralnej do picia. Co jeszcze? Proszę, pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaksp Re: sposoby na bardzo suchą cerę 04.02.06, 10:52 mialam potwornie sucha cerę wlasciwie to nawet przesuszona.luszczyla mi sie skora i wogole tragedia.kupilam i krem iwostinu ten bardzo nawilzajacy i jakies inne uzywalam ale pomogla mi tylko nalozona w akcie desperacji masc ochronna z witamina a.ale tez musialam ja nakladac jeszcze raz w srodku nocy bo czulam sucha buzie.po jakims czasie mam sliczna cere adnych przesuszonych miejsc.uzywam teraz iwostinu na dzien a na noc tej masci.no ina mrozy jest swietna.akosztuje 2 zlote wkazdej aptece.zadne maseczki rowniez mi nie pomagaly. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: sposoby na bardzo suchą cerę 04.02.06, 19:57 Po pierwsze: najważniejsze to nawilżanie skóry od wewnątrz czyli dużo wody, min 2 litry dziennie, dieta bogata w tłuszcze roślinne, mozna dodatkowo łykać suplementy np.kapsułki z olejem Omega 3, słuszałam też że dobrze robi spożywanie mielonego siemienia lnianego np. z jogurtem, oraz orzechów. Dopiero na drugim miejscu są kosmetyki: myj twarz delikatnym żelem, najlepiej przegotowaną wodą lub termalną, stosuj kremy odżywcze, dobra jest właśnie maść z wit.A, moge ci polecić krem nawijżający Hydrain Dermedic, mi bardzo pomógł na przesuszoną skórę, a maseczka to np. Vichy Masque Thermal Rehydratant. Pamietaj też o nawilżaniu powietrza, szczególnie teraz gdy są mrozy a kaloryfery mocno grzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: sposoby na bardzo suchą cerę 04.02.06, 20:03 musze ci p[owiedziec ze np ja pije bardzo duzo wody i takie problemy z sucha skory jednak mi sie pojawily mimo ze stosowalam kremy nawilzajace.vichy tez sprobowalam ale nie pomoglo wcale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magicwoman Re: sposoby na bardzo suchą cerę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.06, 10:57 ja ze swoimi problemami z bardzo sucha skora poradzilam sobie tak: kupilam olejek kremowy pod prysznic Nivea, do tego olejek do kąpieli dla maluchow (Ziaja), mleczko pielegnacyjne dla niemowlat Nivea i zabralam sie do ratowania skory. Efekty byly od razu. Szczegolnie polecam to mleczko pielegnacyjne, mysle, ze to ono w duzej mierze przyczynilo sie do poprawy stanu mojej skory. Pierwszy raz jak sie nim posmarowalam to czulam sie jak w niebie, cudowne uczucie dobrze nawilzonej skory :) Odpowiedz Link Zgłoś