Dodaj do ulubionych

ZASKÓRNIKI-POMOCY!!

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 19:29
Dziewczyny,pomóżcie!!Mam na nosie pełno zaskórników,nie mam trądziku,ale te
czaene kropki doprowadzają mnie do szału!!Jak się ich pozbyć(oprocz
regularnego chodzenia do kosmetyczki)I możecie mi powiedziec co to jest ten
słynny effaclar??Czy to oczyszcza skorę??Aha,mam 19 lat.Dzięki z góry za
pomoc!!
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: ZASKÓRNIKI-POMOCY!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 21:25
      Effaclar K firmy La Roche Posay- krem z kwasem salicylowym oczyszczający pory,
      zapobiegający powstawaniu zaskórników i pryszczy. Mnóstow info na jego temat
      znajdziesz używając wyszukiwarki.
    • to_jaaa Re: ZASKÓRNIKI-POMOCY!! 15.11.02, 22:38
      porozmawiaj ze swoją kosmetyczką
      doradzi Ci preparaty zwężające pory
    • do~ Re: ZASKÓRNIKI-POMOCY!! 16.11.02, 01:46
      Effaclar wysusza, nie radze, jesli juz to punktowo na zaczerwienione, ropne
      wypryski.
      Na czarne kropki jest dobry sposob: patch. Wystarczy nagrzac buzie (najlepiej
      po prostu dobrze umyc w cieplej wodzie, a jesli ktos chce moze byc parowka), a
      nastepnie na mokry nos nalozyc patch (plasterek??). Zdjac po 15-20 minutach
      gdy obeschnie. Zdejmowac ruchem zblizonym do depilacji. No i trzeba troche sie
      nauczyc nakladania plasterkow, wiec nie nalezy sie zniechecac po pierwszej,
      przewaznie nieudanej, probie.
      Probowalam Nivea i Yves Rocher. Zblizona jakosc (dobra).
      Pozdr.
      • Gość: justy Re: ZASKÓRNIKI-POMOCY!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 06:39
        Parówki, gorąca woda do mycia i w ogóle rozgrzewanie twarzy pobudzają pracę
        gruczołów łojowych, a chyba nie o to chodziło.
        Większość plasterków na nos zniknęło z rynku, to też powinno dać do myślenia.
        Effacalr K podrażnia i przesusza skórę tylko u niektórych, wrażliwych osób-
        ponieważ w aptekach są jego próbki, można sprawdzić, jak reaguje na niego skóra.
        Opinie użytkowniczek: www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?
        tsid=1&cmd=details&itemid=220
        • do~ Re: ZASKÓRNIKI-POMOCY!! 16.11.02, 10:10
          Parowka krotka tylko przed nalozeniem plasterka, albo umycie ciepla woda.
          Nie mam wrazliwej cery, effaclar mi ja wysusza, rowniez polecam uzycie probek. Natomiast plasterki jesli gdzies zniknely to tylko z polskiego rynku, u mnie raczej jest ich wiecej (podalam nazwy firm, ktore wiem, ze sa w Polsce), co daje do myslenia, ale calkiem na inny temat...
          • do~ Errata 16.11.02, 10:15
            Wycofuje moje zdanie o Effaclarze: nie przesusza, mnie nie pasowal, ale z innego powodu. Natomiast moje wynurzenia o wysuszaniu sa na temat Effacné, silny srodek do uzywania punktowego.
            Pozdrawiam.
          • dida Re: ZASKÓRNIKI-POMOCY!! 16.11.02, 10:18
            na jaki temat daje do myslenia? plasterki niewiele daja.
            dodatokow zawieraja substancje ktore moga zatykac pory.
            od parowek sie odchodzi z racji tej ze wilgoc, gorace
            powierze pododuja zaostrzenie zmian.
            na zaskurniaki na pewno pomoga antybiotyki np. davercin w
            plynie ale wiesz-takie leczenie tylko pod kontrola
            lekarza. dodatkowo w przypadku davercinu uwazaj bo
            wysusza. musisz jednoczesnie dbac o nawilzenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka