Dodaj do ulubionych

Zmarszczki mimiczne na czole

IP: *.chello.pl 11.02.06, 10:22
Wiem, że były już wątki na ten temat ale nie znalazłam konkretnych informacji.
Problem jest następujący: mam na czole dwie zmarszczki mimiczne dosyć
głębokie, mam 28 lat i na czole skórę tłustą.
Myślałam, że przy regularnym stosowaniu kremu uda mi się przynajmniej troszkę
te zmarszczki wygładzić... niestety nie udało się ani trochę. Może ja robię
coś nie tak?
Najpierw używałam przez miesiąc serum L'OREAL właśnie na zmarszczki mimiczne -
raz dziennie na uprzednio nałożony krem (w moim przypadku LRP matujący).
Ponieważ nie zauważyłam efektów spróbowałam z Myokine. Również bez efektu.
Doradźcie proszę.. Czy może powinnam stosować te kremy częściej tzn również na
noc i czy nie stosować bezpośrednio na skórę? O tym aby nie stosować
bezpośrednio na skórę poinstruowała mnie sprzedawczyni w Sephorze. Do L'oreala
była oczywiście ulotka, ale ją lekkomyślnie wyrzuciłam. Myokine miałam tylko w
próbkach.
Może powinnam kupić jakiś inny kremik jednak? Ale na więcej niż 100 nie mogę
sobie pozwolić.
Z góry dziękuję za informacje i rady :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ell Re: Zmarszczki mimiczne na czole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 12:30
      Ja mialam ten sam problem, z tym ze mam dopiero 20 lat. Tez ma cere tłusta, i
      do tego jeszcze dosyc gruba. Mialam na czole dwie dlugie poziome zmarszki
      mimiczne, tak glegokie, ze nawet przez podklad i puder bylo je widac wyraznie :/
      Nie bede juz wymieniac kremow na zmarszczki jakich uzywalam, ale zarowno te
      wysokopolkowe jak i sredniopolkowe (wlasnie seria L'oreala na zmarszczki
      mimiczne) byly o kant d**py potluc jak to mowi moja mama. Jakie zmarchy mialam,
      takie mam nadal.
      Z wlasnych obserwacji dochodze do wniosku, ze najlepszy w tej sytuacji jest
      botox. Bylam na tym zabiegu wczoraj, zaplacilam 1000 zl, ale teraz mam
      gladziutkie czolo. Wiec moze zamiast kupowac kolejny "cudowny" krem odkładaj
      kase na botox :~)
      Pozdrawiam.
      • nimeska Re: Zmarszczki mimiczne na czole 11.02.06, 12:50
        ja uwazam ze botox w wieku 20 lat to juz lekka przesada, no chyba ze zaczelas
        stosowac kosmetyki przeciwzmarszczkowe w wieku 10 lat, sorka starcila swoj
        naturalny proces ochronny i dlatego pusialas mam zareklamowac i pochwalic sie ze
        mam tylko 20 lat ale wczoraj bylam na botoxie ... lekka przesada
        • gosica37 Re: Zmarszczki mimiczne na czole 11.02.06, 13:01
          Naprawde tylko botox??? W wieku lat 20 ????
          Ja tam lubie swoje mimiczne zmarszczki w wieku lat 30 i z botoxem sobie jeszcze
          poczekam!;D
          www.hartfordjt1.k12.wi.us/teachlounge/botox.gif
        • Gość: Ell Re: Zmarszczki mimiczne na czole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 13:04
          A uważaj sobie co chcesz. Nie pytam cie o zdanie, nie obchodzi mnie czy uważasz
          to za lekka czy też za mocną przesade. Odpowiadam jedynie autorce wątku i
          bynajmniej nie używałam kosmetyków przeciwzmarszkowych 10 lat temu.
          • nimeska Re: Zmarszczki mimiczne na czole 11.02.06, 17:21
            Gość portalu: Ell napisał(a):

> A uważaj sobie co chcesz. Nie pytam cie o zdanie, nie obchodzi mnie czy uważasz
            >
            > to za lekka czy też za mocną przesade. Odpowiadam jedynie autorce wątku i
            > bynajmniej nie używałam kosmetyków przeciwzmarszkowych 10 lat temu.

no to masz problem gdyz jest to forum otwarte i kadzy moze wyrazic swoja opnie
            ... ale nie wiem czy wiesz ;) ze mozesz zawsze odpisac autorce posta na priva
            lub wogule nie odpisywac na posty ;)

pozdrawiam
            • Gość: boszzzzzzzzzzzzzzz Re: Zmarszczki mimiczne na czole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:32
              zzchyba W OGÓLE!!!!!!!!!!!!!!!!!11
              • nimeska Re: Zmarszczki mimiczne na czole 11.02.06, 21:14
                och najmocniej przepraszam za popelnienie tak strasznego bledu ortograficznego,
                coz za obraza majestatu, nieprawdaz ?
                i dziekuje za zwrocenie uwagi, bo przeciez takie bledy ortograficzne sa
                niepoduszczalne na forum uroda

ps chyba CHYBA a nie ZZCHYBA ;)
    • Gość: jelly Re: Zmarszczki mimiczne na czole IP: *.cust.tele2.ch 11.02.06, 16:04
      A ja polecam Avene Ystheal+. Zmiescisz sie w 100 zl a krem u mnie poradzil sobie
      ze zmarszczaki poprzecznymi i dobrze wplywa ze wzgledu na obecnosc retinaldehydu
      na tlusta cere. Jest w wersji do cery mieszanej i suchej wiec mozna sobie dobrac
      wariant. Dodam ze mam 28 lat i stosuje drugie opakownie kremu...a wiec cierpliwosci
      • Gość: Julia Re: Zmarszczki mimiczne na czole IP: *.ruhr / *.rz.ruhr-uni-bochum.de 11.02.06, 20:30
        Jelly, stosujesz Avene Yesthal + na dzien, czy na noc?
        • Gość: tutuk Re: Zmarszczki mimiczne na czole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 21:17
          Jedyne co mi pomaga to codzienny masaz. Dlatego na noc wybralam powoli
          wchlaniajacy sie krem i masuje wszystkie zagrozone miejsca. Efekty sa wyraznie.
          Po pierwsze jak zaniedbam masowanie to jest duzo gorzej (nie od razu, ale po
          dwoch tygodniach widze roznice). Po drugie moja mlodsza o prawie cztery lata
          siostra ma dwie krechy, ktore juz sie nie daja ukryc.
          Instruktaz wzielam z jakiegos babskiego czasopisma (Pani, Twoj Styl cos w tym
          typie) wieki temu i do tego troche zmodyfikowalam. Wg ich zalecen przesuwam
          kantami dloni (tak jak sie robi daszek nad oczami przy sloncu) do gory. Poza tym
          robie malutkie kolka i ogolnie rozsuwam skore.
          • robbi2 Re: Zmarszczki mimiczne na czole 12.02.06, 12:39
            Mnie też ratuje masaż. Całkowicie i prawie beż śladu rozmasowałam zmarszczki
            między brwiami.
        • Gość: jelly Re: Zmarszczki mimiczne na czole IP: *.cust.tele2.ch 12.02.06, 19:11
          up, zagapilam sie....Avene stosuje na noc bo niestety nie ma filtrow a mam
          sklonosc do plam na skorze po polaczeniu slonca z retinolem. Gdyby nie to,
          moglabym go stosowac i na dzien bo dobrze sie wchlania...aczkolwiek trzeba
          odczekac z 5 min do calkowitego wchloniecia...bo inaczej zostaje zolty film na buzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka