Dodaj do ulubionych

przekaski niskokaloryczne

IP: *.petrus.com.pl 15.02.06, 08:35

Po jakie produkty niskokaloryczne sięgnąc aby nie przytyć kiedy dopada cie
wilczy głód ? Chce sie odchudzić ale kiedy o tym mysle od razu chce mi sie
jesc
Obserwuj wątek
    • Gość: luca3105 Re: przekaski niskokaloryczne IP: 62.40.80.* 15.02.06, 08:54
      Gryzę surową marchewkę; przy okazji dobrze wpływa na kolor cery, a na gryzienie
      zużujesz więcej kalorii niż zjesz.
    • annika_vik Re: przekaski niskokaloryczne 15.02.06, 12:22
      Marchewkę odradzam - jest słodka i powoduje, że się chce jeść...Tak samo owoce.

Galaretka z kurczaka (można kupić w małych opakowaniach) + trochę octu 150 g
      zawiera 40 g kurczaka, razem jakieś 50 Kcal (150 g)
      Papryka
      Marynaty: ogórki konserwowe (ale nie te słodzone), mini-kolby kukurydzy,
      marynowane cebulki, marynowane pieczarki, korniszony ok. 29 kcal /100 g
      sałata
      pieczarki żywcem :)
      kapusta kiszona
      zupy: mieszanka warzywna z mrożonki + kostka rosołowa. garnek jedzenia za ok
      120 Kcal
      mieszanki warzywne na patelnię, polecam mieszankę w sosie holenderskim - cała
      paczka za 200 kcal.
      Jeżeli chce ci się jeść, lepiej zjeść coś bardziej kalorycznego, ale
      bez "złych" węglowodanów - ciemną bułkę (zamula) lub kawałek tłustego sera
      złótego (też zamula, nawet na dłużej).

Powodzenia!

• Gość: ataner Re: przekaski niskokaloryczne IP: *.petrus.com.pl 15.02.06, 13:47
        Wiesz co chiałabym schudnać 3-4 kg ale na mysl o tym cigle jestem głodna. nigdy
        nie stosowalam diet mam pytanko. czy jedząc takie przekąski czesto mozna
        schudnąć?
        moze ktos poradzi ile mozna zjesc zeby nie przytyc a schudnąć? dosc banalne
        pytanko ale prosze o rade
    • Gość: Nessie Re: przekaski niskokaloryczne IP: *.acn.waw.pl 15.02.06, 12:44
      Otręby granulowane (o smaku śliwkowym lub jabłkowym). Można jeść łyżkami,
      kalorii niet, a przy okazji dobrze się, hm, praca jelit normuje.
      • Gość: cxc a suszone owoce, kiedy IP: 87.207.54.* 15.02.06, 13:10
        masz napad słodyczowy :)))
        • kasiulek_mysiulek Re: a suszone owoce, kiedy 15.02.06, 13:16
          Suszone morele,śliwki, jogurt, seler naciowy...
          • Gość: ataner Re: a suszone owoce, kiedy IP: *.petrus.com.pl 15.02.06, 13:27
            tak mam wielka ochote na slodycze , czym zastapic ten glod? suszone owoce maja
            duzo kalori
            • Gość: cxc Re: a suszone owoce, kiedy IP: 87.207.54.* 15.02.06, 13:29
              ale są lepiej spalalne niż np. kawał czekolady :))
              od tygodnia nie jem słodyczy - biorę chrom i ochota na nie już mi powoli się
              zmniejsza, jednak mam napady nocne i wtedy walczę z nimi opijajac sie wodą i
              gryząc zawzięcie suszone np. morele, czy figi - ważne aby owoce nie były oblane
              cukrem :))
              • Gość: capuccino Re: a suszone owoce, kiedy IP: *.aster.pl 15.02.06, 13:32
                też mi się gdzieś kołacze, że jak organizm woła o czekoladę, to jest to kwestia
                braku magnezu, i że można ten głód zaspokoić innymi produktami, które zawierają
                magnez - cokolwiek to jest:)
                • Gość: Nessie Re: a suszone owoce, kiedy IP: *.acn.waw.pl 15.02.06, 13:45
                  > można ten głód zaspokoić innymi produktami, które zawierają
                  > magnez - cokolwiek to jest:)

Orzechy. Też kaloryczne jak cholera, ale za to mnóstwo witamin i mikroelementów.
            • annika_vik Re: a suszone owoce, kiedy 15.02.06, 13:38
              Moim zdaniem najlepiej zjeść słodycze, gdy się chce jeść słodycze - ale jakieś
              w "miarę": biszkopty, babeczkę z budyniem, galaretkę, sorbet, lody mleczne bez
              czekolady.
              Lepiej chudnąć wolniej niż się zakatować. No chyba, że się chce schudnąć z 50
              kd na 45... Wtedy to nawet tik-tak jest tragedią... (ironia, ironia i sarkazm
              żeby się kto nie przyczepił)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka