Gość: ataner IP: *.petrus.com.pl 15.02.06, 08:35 Po jakie produkty niskokaloryczne sięgnąc aby nie przytyć kiedy dopada cie wilczy głód ? Chce sie odchudzić ale kiedy o tym mysle od razu chce mi sie jesc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luca3105 Re: przekaski niskokaloryczne IP: 62.40.80.* 15.02.06, 08:54 Gryzę surową marchewkę; przy okazji dobrze wpływa na kolor cery, a na gryzienie zużujesz więcej kalorii niż zjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: przekaski niskokaloryczne 15.02.06, 12:22 Marchewkę odradzam - jest słodka i powoduje, że się chce jeść...Tak samo owoce. Galaretka z kurczaka (można kupić w małych opakowaniach) + trochę octu 150 g zawiera 40 g kurczaka, razem jakieś 50 Kcal (150 g) Papryka Marynaty: ogórki konserwowe (ale nie te słodzone), mini-kolby kukurydzy, marynowane cebulki, marynowane pieczarki, korniszony ok. 29 kcal /100 g sałata pieczarki żywcem :) kapusta kiszona zupy: mieszanka warzywna z mrożonki + kostka rosołowa. garnek jedzenia za ok 120 Kcal mieszanki warzywne na patelnię, polecam mieszankę w sosie holenderskim - cała paczka za 200 kcal. Jeżeli chce ci się jeść, lepiej zjeść coś bardziej kalorycznego, ale bez "złych" węglowodanów - ciemną bułkę (zamula) lub kawałek tłustego sera złótego (też zamula, nawet na dłużej). Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ataner Re: przekaski niskokaloryczne IP: *.petrus.com.pl 15.02.06, 13:47 Wiesz co chiałabym schudnać 3-4 kg ale na mysl o tym cigle jestem głodna. nigdy nie stosowalam diet mam pytanko. czy jedząc takie przekąski czesto mozna schudnąć? moze ktos poradzi ile mozna zjesc zeby nie przytyc a schudnąć? dosc banalne pytanko ale prosze o rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: przekaski niskokaloryczne IP: *.acn.waw.pl 15.02.06, 12:44 Otręby granulowane (o smaku śliwkowym lub jabłkowym). Można jeść łyżkami, kalorii niet, a przy okazji dobrze się, hm, praca jelit normuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxc a suszone owoce, kiedy IP: 87.207.54.* 15.02.06, 13:10 masz napad słodyczowy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: a suszone owoce, kiedy 15.02.06, 13:16 Suszone morele,śliwki, jogurt, seler naciowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ataner Re: a suszone owoce, kiedy IP: *.petrus.com.pl 15.02.06, 13:27 tak mam wielka ochote na slodycze , czym zastapic ten glod? suszone owoce maja duzo kalori Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxc Re: a suszone owoce, kiedy IP: 87.207.54.* 15.02.06, 13:29 ale są lepiej spalalne niż np. kawał czekolady :)) od tygodnia nie jem słodyczy - biorę chrom i ochota na nie już mi powoli się zmniejsza, jednak mam napady nocne i wtedy walczę z nimi opijajac sie wodą i gryząc zawzięcie suszone np. morele, czy figi - ważne aby owoce nie były oblane cukrem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capuccino Re: a suszone owoce, kiedy IP: *.aster.pl 15.02.06, 13:32 też mi się gdzieś kołacze, że jak organizm woła o czekoladę, to jest to kwestia braku magnezu, i że można ten głód zaspokoić innymi produktami, które zawierają magnez - cokolwiek to jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: a suszone owoce, kiedy IP: *.acn.waw.pl 15.02.06, 13:45 > można ten głód zaspokoić innymi produktami, które zawierają > magnez - cokolwiek to jest:) Orzechy. Też kaloryczne jak cholera, ale za to mnóstwo witamin i mikroelementów. Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: a suszone owoce, kiedy 15.02.06, 13:38 Moim zdaniem najlepiej zjeść słodycze, gdy się chce jeść słodycze - ale jakieś w "miarę": biszkopty, babeczkę z budyniem, galaretkę, sorbet, lody mleczne bez czekolady. Lepiej chudnąć wolniej niż się zakatować. No chyba, że się chce schudnąć z 50 kd na 45... Wtedy to nawet tik-tak jest tragedią... (ironia, ironia i sarkazm żeby się kto nie przyczepił) Odpowiedz Link Zgłoś