Dodaj do ulubionych

Dziwny problem z depilacja

IP: proxy / *.chello.pl 26.11.02, 16:43
Wiekszosc kobiet twierdzi, ze nieznosi wolsow na plecach u mezczyzn. Nie
jestem wyjatkiem. Ale co zrobic, jesli trafilo sie na taki wlsnie egzemplarz
kudlaty? Poza tym bez zarzutu. Skreslac ani mysle, postanowilam wydepilowac.
Podal sie zabiegowi bardzo chetnie, anwet twierdzi, ze depilator nie boli.
Ale... Bez wzgledu na zastosowana metode dostaje okropnej wysypki, malych
czerwonych krostek, czasem ropnych. W zyciu bym nie pomyslal, ze facet moze
miec tak delikatna skore, mnie nigdy nic nie bylo. Probowalam przemywac
tonikiem antybakteryjnym, smarowac po masciamy przeciwtradzkowymi,
antybiotykami i zawsze tak samo. Macie moze na to jaks metode?
Obserwuj wątek
    • _anna Re: Dziwny problem z depilacja 26.11.02, 16:47
      Spytaj w aptece - Justy polecała na forum wielokrotnie jakis specyfik na takie
      krostki, ale niestety nie pamiętam co to było. Może któraś z dziewczyn będzie
      pamiętała (dalacin? jakoś tak, ale moge sie mylić).
      • Gość: Mela Re: Dziwny problem z depilacja IP: proxy / *.chello.pl 26.11.02, 17:15
        Cos nie sadze zeby pomoglo. Sama kiedys uzywalam na tradzik, teraz sie
        przestawilam na Zineryt-tez antybiotyk i to nie pomaga.
    • Gość: ha ha Re: Dziwny problem z depilacja IP: *.devs.futuro.pl 26.11.02, 17:23
      Garzynko Lubicz ty sie lepiej nie odzywaj i zgol ten wasik nad ustami.Zadbaj o
      siebie a nie krytykuj innych.
    • nell26 Re: Dziwny problem z depilacja 26.11.02, 17:34
      Gość portalu: Mela napisał:

> Wiekszosc kobiet twierdzi, ze nieznosi wolsow na plecach u mezczyzn. Nie
      > jestem wyjatkiem. Ale co zrobic, jesli trafilo sie na taki wlsnie egzemplarz
      > kudlaty? Poza tym bez zarzutu. Skreslac ani mysle, postanowilam wydepilowac.
      > Podal sie zabiegowi bardzo chetnie, anwet twierdzi, ze depilator nie boli.
      > Ale... Bez wzgledu na zastosowana metode dostaje okropnej wysypki, malych
      > czerwonych krostek, czasem ropnych. W zyciu bym nie pomyslal, ze facet moze
      > miec tak delikatna skore, mnie nigdy nic nie bylo. Probowalam przemywac
      > tonikiem antybakteryjnym, smarowac po masciamy przeciwtradzkowymi,
      > antybiotykami i zawsze tak samo. Macie moze na to jaks metode?

Co ty tego biednego chlopa meczysz??? Po tych twoich depilacjach, to dopiero
      zaczna mu rosnac wlosiska jak busz:)))Beda mu koszule odstawaly na plecach,
      jezeli ci po jakims czasie znudzi sie rola etatowej usuwaczki wlosow z jego
      meskich pleckow:))))) Daj sobie spokoj.
    • Gość: palomino Re: Dziwny problem z depilacja IP: *.acn.pl 26.11.02, 17:49
      Słuchaj a może po prostu ma on problem z wrastającymi włosami??? Tzn włoski
      zbyt słabe, aby się przebić przez skórę rosną pod nią powodując właśnie
      powstawanie czerwonych krostek czy nawet zakażenie???

Jeżeli to taki przypadek to absolutnie Acnemycin tu nie wchodzi w grę bo to
      antybiotyk i do tego problemu się zupełnie nie kwalifikuje.
      • Gość: palomino Re: Dziwny problem z depilacja IP: *.acn.pl 26.11.02, 19:15
        Chciałam napisać, oczywiście że żadne kremy, ani antybiotyki przeciwtrądzikowe
        raczej tutaj nie pomogą w tym wspomniany DalacinT - (Acnemycin, o którym
        wspomniałam w poprzednim poście też jest antybiotykiem, ale o nim mowy tutaj
        nie było i skąd mi się wziął ;)
    • Gość: anula Re: Dziwny problem z depilacja IP: sea:* / 158.2.8.* 27.11.02, 12:29
      Ja miewam zawsze zaczerwienienia (ale nie krostki). I pomaga przemywanie wodą
      utlenioną z apteki. Jeśli nie pomoże, to w każdym razie zdezynfekuje i
      spowoduje osłabienie włosków.
    • Gość: Joanka Re: Dziwny problem z depilacja IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 17:23
      wydepilowałaś mu plecy depilatorem??!?!?! Facet musiał być zdeterminowany..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka