Dodaj do ulubionych

Pyt. dot. solarium i acne derm

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 17:14
od kilku dni smaruje mascia acne derm niektore miejsca na twarzy, chcialabym
isc na solarium, wiem ze przy stosowaniu acne nie mozna sie opalac, ale ja i
tak nie moge opalac twarzy (cera naczynkowa), to jakbym poszla juz na solar i
wylaczyla lampy na twarz albo przykryla czyms buzke, to stalo by sie cos?
Co o tym myslicie?
pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: lalalala Re: Pyt. dot. solarium i acne derm IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.06, 17:22
      Jak już musisz to posmaruj się dobrym blokerem najlepiej 100.
      • Gość: qula Re: Pyt. dot. solarium i acne derm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 17:46
        to lepiej posmarowc twarz blokerem czy zakryc ja czyms?
        • justa_79 Re: Pyt. dot. solarium i acne derm 03.03.06, 18:31
          ani jedno, ani drugie niewiele Ci pomoże. zakryć? czym? ubrania dają może
          ochronę rzędu SPF4. SPF 100? nic nie pomoże, bo to wysokość ochrony przed UVB.
          na solarium nie ma wcale UVB. są tylko UVA. jeśli Ci obojętne, czy nabawisz się
          przebarwień, to idź.
          • Gość: Pomidorekk Re: Pyt. dot. solarium i acne derm IP: *.aster.pl 03.03.06, 19:55
            może leipej samoopalacz??
            • Gość: ktoś Re: Pyt. dot. solarium i acne derm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:22
              a ile czasu przed pójściem do solarium "odstawić" acne derm? używam tej maści i
              nie chciałabym nabawić się przebarwień. z góry przepraszam, jeżeli to pytanie
              komuś wyda się głupie i dzięki za odpowiedz:)
              • Gość: aga Re: Pyt. dot. solarium i acne derm IP: *.fnet.pl 04.03.06, 14:35
                mnie też to interesuje
              • justa_79 Re: Pyt. dot. solarium i acne derm 05.03.06, 22:24
                minimum miesiąc. ale przebarwień można się też nabawić, nie stosując kwasów.
                kwasy to tylko jeden z czynników zwiększających ryzyko podrażnień i przebarwień
                pod wpływem opalania.
                • Gość: pytająca powyżej:) Re: Pyt. dot. solarium i acne derm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:32
                  dzięki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka