julia772 24.03.06, 16:45 Jakie są ceny okularów bezoprawkowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta-105 Re: okulary bezoprawkowe 24.03.06, 17:42 idz do optyka sie zapytac, ceny są różne w zależności od salonu, ja akurat kupowałam na żyłce i jesli dobrze pamiętam to te wiercone (bezoprawkowe) niewiele sie różniły od tych normalnych, tylko pamiętaj zeby zapytac sie optyka jak grube beda szkła, bo ja mimo iż mam -3,75 to mam astygmatyzm i jak babka w jednym optyku pokazała mi jak to by potem wyglądało to szczerze mówiac przypominały dna od kieliszka więc powiedzialam zeby mi je spiłowali, zeby to jakoś "normalnie" wygladało no ale niestety trzeba było dopłacic Odpowiedz Link Zgłoś
itaka-sobie Re: okulary bezoprawkowe 24.03.06, 18:23 Bezoprawkowe nie musza byc na zylce, tylko wtedy kazde szklo bedzie mialo wywiercone po dwie dziury. Z zylki szklo moze wypasc, tak jak i z oprawki. Wazne jest zeby brzeg szkla byl ladnie oszlifowany, czego nie robi sie przy okularach w oprawkach. Ja mam takie okulary i wcale nie sa grube (to zalezy z jakiego materialu jest "szklo"), a mam wieksza wade wzroku, niz poprzednia forumowiczka. Faktem jest, ze takie okulary sa delikatnie (nie mozna ich zdejmowac jedna reka, zawsze dwoma), wymagaja duzych umiejetnosci zeby ladnie wygladaly i sa przez to dosc drogie. Nie bede mowic o cenach, bo nie robilam moich w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
martta_k Re: okulary bezoprawkowe 24.03.06, 18:41 itaka-sobie napisała: > Bezoprawkowe nie musza byc na zylce, bezoprawkowe to jedne a na zyłce to drugie:) jak chodziłam i wybierałam okulary to w jednym optyku babka pokazała mi jak grube będe miała szkła do mojej wady i naprawde przypominały dna od kieliszków i faktem jest ze u wielu osob widzę grube szkła (ale nie az tak grube jak ja wtedy to zobaczylam), natomiast byłam też w innym i tam babka powiedziała ze mozna zrobić cienkie (nie wiem jak i jakim cudem bo powiedzialam wprost ze chce cienkie szkła i nic wiecej mnie juz nie interesowało:)) i mam własnie normalne szkła jeśli chodzi o ceny szkiel to u mnie te mineralne (szklane) i organiczne (plastykowe) to prawie sie nie różniły natomiast u jednego optyka cena ok 21, 30 lub 50 zł za jedno szklo Odpowiedz Link Zgłoś
greenhills Re: okulary bezoprawkowe 24.03.06, 18:29 W zeszłym miesiacu ja robilam okulary bezoprawkowe. Sa bardzo delikatne, ale jestem z nich ogromnie zadowolona. Pan zrobil je niezwykle starannie. W ogole nie czuje ich na nosie. W Warszawie placilam za nie okolo 800 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
martta_k Re: okulary bezoprawkowe 24.03.06, 18:42 greenhills napisała: > W zeszłym miesiacu ja robilam okulary bezoprawkowe. Sa bardzo delikatne, ale > jestem z nich ogromnie zadowolona. Pan zrobil je niezwykle starannie. W ogole > nie czuje ich na nosie. W Warszawie placilam za nie okolo 800 zł. to bardzo drogo, ja jestem z belchatowa i ceny takich okularów wraz z antyrefleksem wynosi ok 300-350zł Odpowiedz Link Zgłoś
greenhills Re: okulary bezoprawkowe 24.03.06, 19:13 Byc moze drogo, mam cylindry, ale ani troche nie zaluje, ze wybralam wlasnie te oprawki, bo to one mimo, ze ich tak na dobra sprawe nie ma, byly drogie.Zalozylam i wiedzialam, ze beda moje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martta Re: okulary bezoprawkowe IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 24.03.06, 20:33 greenhills napisała: > Byc moze drogo, mam cylindry, ale ani troche nie zaluje, ze wybralam wlasnie te > > oprawki, bo to one mimo, ze ich tak na dobra sprawe nie ma, byly > drogie.Zalozylam i wiedzialam, ze beda moje:) ja też nosze cylindry i wcale takich róznic cen nie ma ale na pewno jest różnica miedzy warszawa a sredniej wielkości miastem (co prawda ja swoje oprawki kupowałam w najdroższym sklepie własnie ze względu na oprawki:D) ale z oprawkami tak własnie jest, jak sie założy i sie spodobaja to koniec - muszą być te a nie inne!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: okulary bezoprawkowe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.03.06, 18:57 polecam bezoprawkowe. Wadę mam bardzo duzą, bo -6. Szkła mam pocieniane, plastikowe, dzięki czemu są lekkie i cienkie, w ogóle ich nie czuję i nie ma porównania do szklanych. A aby oszacować cenę oprawek dodaj do ceny 'zwykłej' oprawki ze 100zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onaaa Re: okulary bezoprawkowe IP: *.media4.pl 24.03.06, 21:16 Ja mam okulary bezoprawkowe i jestem z nich zadowolona.Nie mam duzej wady,wiec sa leciutkie i cienkie.Duzo za nie nie dalam,bo cale okulary kosztowaly mnie 220 zl,Wrocław (mam szkla plastkiwowe utwardzone <nie utwrdzonych nie bierzcie,bo strasznie sie rysuja>,antyreflek i cylinder), trzeba tylko znalezc odpowiednioego optyka.Wydaje mi sie,ze ceny oprawek zylkowych lub na srobki sa porownywalnej w cenie do tych normalnych,roznica jest raczej w cenie szkielek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaz75 Re: okulary bezoprawkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:25 Witam! Ja również noszę okulary bezoprawkowe firmy Shilouette. Moje okulary kosztowały mnie 1000 PLN (5lat temu, ale teraz też tyle kosztują). Same oprawki kosztowały 790 PLN, ponieważ są z tytanu i plexi (co ozn.,że można je wyginać i nie złamią się). Szkła mam plastikowe (-5 i cylinder) z powłoką antyrefleksyjną. Nie zamieniłabym ich na żadne inne. Dodam jeszcze, że moje "drugie oczy" ważą tylko 9 gram ( to zaleta tytanu i plastiku)i w ogóle ich nie czuć na nosku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: okulary bezoprawkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:34 oulary bez oprawy czyli tak zwane patentki najtańsze kosztują mniej więcej w róznych optytkach 150zł. Do takich opraw najlepiej kupić soczewki bardziej elastyczne plastikowe poniewaz pod wplywem jakichkolwiek naprezen nie bedzie na nich odpryskow. JEzeli ktos ma duza wade wzroku to najlepiej kupic tez soczewki pocieniane zeby estetycznie wygladaly minusem takich oprawa jest to ze czesto sie rozkrecaja srubki no i sa one bardzo delkitane. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: okulary bezoprawkowe 25.03.06, 07:17 wlasnie takie okulary wygladaja bardzo delikatnie, ale to chyba tylko pozory. Moj facet jest wyjatkowo nieostrozny, a takie okulary ma juz dlugo i jeszcze sa cale! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa37 Re: okulary bezoprawkowe 25.03.06, 08:37 Polecam okulary bezoprawkowe, ale MUSISZ do nich zamontować szkła plastikowe poliwęgalnowe. Kupiłam takie oprawki ze zwyklymi szkłami plastikowymi i już drugiego dnia jedna soczewka pękła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: okulary bezoprawkowe IP: *.d4.club-internet.fr 25.03.06, 10:32 Przede wszystkim do bezoprawkowych obowiazkowo zamontuj sobie porzadne szkla "antyreflex", zeby ci sie swiatlo nie odbijalo, a nie jakies plastikowe, ktorych zaden szanujacy sie optyk nie powinien miec na skladzie ;)(mam nadzieje, ze piszesz o okularach korekcyjnych). Poza tym : okulary bezoprawkowe juz sa zdecydowanie niemodne. Jesli chcesz byc na fali, to rozejrzyj sie za okularami, ktore maja oprawe na gorze, z delikatnego metalu. Efekt podobny, prawie niewidoczny, a wygladaja super. Sa drogie, ale oprawki i szkla w ogole sa drogie, wiec jak juz sie decydowac to na cos naprawde dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: okulary bezoprawkowe IP: *.d4.club-internet.fr 25.03.06, 10:41 ojej, mam nadzieje, ze zwolenniczki bezoprawkowych nie obrusza sie po przeczytaniu mojego postu. nie wiedzialam, ze jest ich tak duzo :)) ale ze bezoprawkowe sa juz niemodne, to prawda. innych aspektow nie rozpatrywalam. Odpowiedz Link Zgłoś