meg_3 15.04.06, 17:34 Czy ktoś mógłby mi doradzic jak malowac oko żeby je powiększyc optycznie. Mam takie małe błękitne oczy i nie wiem co robic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiulka81 Re: Małe oczka!!! 15.04.06, 17:54 meg_3 napisała: > Mam takie małe błękitne oczy i nie wiem co robic. a moze polubic? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniex Re: Małe oczka!!! IP: 81.15.189.* 15.04.06, 19:59 Aby powiekszyc optycznie oko, powinnas mocniej podkreslic oko czarna kredka, a takze cienie naniesc na powieke i lekko na luk brwiowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Małe oczka!!! IP: *.chello.pl 16.04.06, 11:35 Temat był kilka razy już przerabiany na tym forum. Napewno podkreślenie czarną kredką małym oczom nie pomoże.Wręcz przeciwnie jeszcze je pomniejszy.Należy pożegnac sie też z eyelinerem. Ciemne kolory pomniejszają oko,a jasne powiększają. Lepiej używać cieni perłowych niż matowych i tych jaśniejszych. Jesli kredka to biała na wew.krawędż oka. Wewnetrzne kąciki oczu(przy nasadzie nosa) też można musnąć białym cieniem. Polecam używanie zalotki przed wytuszowaniem rzęs to otwiera oczy i powoduje, że wydają sie one większe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: Małe oczka!!! IP: *.icpnet.pl 16.04.06, 13:14 Moim zdaniem to nieprawda. Sama mam niebieskie oczy, nie są może małe, ale po pomalowaniu ich tylko jasnym perłowym cieniem nie są one wyraźne i nie wyglądają zbyt fajnie, a wręcz blado i mdło. Z reguły maluję je właśnie czarną kredką <kreski na dolnej i górnej powiece lub tylko na górnej> - są wtedy wyraźne, a kolor oka jest ładnie podkreślony. Do tego porządnie wytuszowane rzęsy i oko wygląda b. ładnie. Polecam też do niebieskich oczu cień o kolorze skórki migdała - podkreśla barwę tęczówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Małe oczka!!! IP: *.chello.pl 16.04.06, 14:11 Oczywiście, że jak pomalujesz jedynie jednym, jasnym cieniem to oczy będą wyglądały mdło.Najlepiej używać zestawu dwóch cieni-jasnego i ciemniejszego(na zewnęrzną krawędź).Wtedy oko będzie wyrażniejsze. O tym,że czarna kredka użyta na górną i dolna powiekę powiększa małe oczy to pierwszy raz słyszę(?).We wszystkich poradach dotyczących malowania sie mówi się, że jest zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Małe oczka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 14:23 dolna kreska zmniejsza oko.. ale kreska zrobiona u góry - zawsze je powiekszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: Małe oczka!!! IP: *.icpnet.pl 16.04.06, 14:31 Porady poradami, ale ja to przećwiczyłam w praktyce. Bez kresek, za to z jasnym cieniem czuję, że wyglądam jak kret... Natomiast gry mam oko w ciemnej oprawie, gdy jest ono bardziej widoczne - czuję się o wiele lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Małe oczka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 13:19 OCZYWISCIE ze czarna kredka na gornej powiece POWIEKSZY OKO. Trzeba uwazac z kreska na dolnej powiece, bo moze zmienszyc oko.. ale na gornej - na pewno powiekszy i podkresli oko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbysia skórka migdała?! IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.04.06, 13:48 a co to za kolor?? bo nie bardzo potrafoe skjarzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: skórka migdała?! IP: *.icpnet.pl 16.04.06, 14:35 To jest taki jasny brąz, trochę może wpadający w taką ceglastą barwę. Ciężko to opisać słowami, weź do ręki nieobrany migdał, to sama zobaczysz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dolores.h Re: Małe oczka!!! 16.04.06, 20:04 problem z malymi oczami polega na tym, ze są malo widoczne i jakby gina w twarzy. Pomalowanie ich calych na jasno, pastelowo ich nie uwidoczni. Dlatego zgadzam sie wlasnie, ze zrobienie ciemnych kresek u gory pomoze jakos je zaakcentowac i wydobyc z twarzy. Bardzo wazne są rzesy, jak są długie i gęste - oczy od razu wydają się większe. Odpowiedz Link Zgłoś