Dodaj do ulubionych

Małe oczka!!!

15.04.06, 17:34
Czy ktoś mógłby mi doradzic jak malowac oko żeby je powiększyc optycznie.
Mam takie małe błękitne oczy i nie wiem co robic.
Obserwuj wątek
    • asiulka81 Re: Małe oczka!!! 15.04.06, 17:54
      meg_3 napisała:

> Mam takie małe błękitne oczy i nie wiem co robic.

a moze polubic? :)
      • Gość: aniex Re: Małe oczka!!! IP: 81.15.189.* 15.04.06, 19:59
        Aby powiekszyc optycznie oko, powinnas mocniej podkreslic oko czarna kredka, a
        takze cienie naniesc na powieke i lekko na luk brwiowy.
        • Gość: Lenka Re: Małe oczka!!! IP: *.chello.pl 16.04.06, 11:35
          Temat był kilka razy już przerabiany na tym forum.
          Napewno podkreślenie czarną kredką małym oczom nie pomoże.Wręcz przeciwnie
          jeszcze je pomniejszy.Należy pożegnac sie też z eyelinerem.
          Ciemne kolory pomniejszają oko,a jasne powiększają.
          Lepiej używać cieni perłowych niż matowych i tych jaśniejszych.
          Jesli kredka to biała na wew.krawędż oka.
          Wewnetrzne kąciki oczu(przy nasadzie nosa) też można musnąć białym cieniem.
          Polecam używanie zalotki przed wytuszowaniem rzęs to otwiera oczy i powoduje,
          że wydają sie one większe.
          • Gość: L. Re: Małe oczka!!! IP: *.icpnet.pl 16.04.06, 13:14
            Moim zdaniem to nieprawda. Sama mam niebieskie oczy, nie są może małe, ale po
            pomalowaniu ich tylko jasnym perłowym cieniem nie są one wyraźne i nie
            wyglądają zbyt fajnie, a wręcz blado i mdło. Z reguły maluję je właśnie czarną
            kredką <kreski na dolnej i górnej powiece lub tylko na górnej> - są wtedy
            wyraźne, a kolor oka jest ładnie podkreślony. Do tego porządnie wytuszowane
            rzęsy i oko wygląda b. ładnie. Polecam też do niebieskich oczu cień o kolorze
            skórki migdała - podkreśla barwę tęczówki.
            • Gość: Lenka Re: Małe oczka!!! IP: *.chello.pl 16.04.06, 14:11
              Oczywiście, że jak pomalujesz jedynie jednym, jasnym cieniem to oczy będą
              wyglądały mdło.Najlepiej używać zestawu dwóch cieni-jasnego i ciemniejszego(na
              zewnęrzną krawędź).Wtedy oko będzie wyrażniejsze.
              O tym,że czarna kredka użyta na górną i dolna powiekę powiększa małe oczy to
              pierwszy raz słyszę(?).We wszystkich poradach dotyczących malowania sie mówi
              się, że jest zupełnie inaczej.
              • Gość: ja Re: Małe oczka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 14:23
                dolna kreska zmniejsza oko.. ale kreska zrobiona u góry - zawsze je powiekszy!
              • Gość: L. Re: Małe oczka!!! IP: *.icpnet.pl 16.04.06, 14:31
                Porady poradami, ale ja to przećwiczyłam w praktyce. Bez kresek, za to z jasnym cieniem czuję, że wyglądam jak kret... Natomiast gry mam oko w ciemnej oprawie, gdy jest ono bardziej widoczne - czuję się o wiele lepiej.
    • Gość: ja Re: Małe oczka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 13:19
      OCZYWISCIE ze czarna kredka na gornej powiece POWIEKSZY OKO. Trzeba uwazac z
      kreska na dolnej powiece, bo moze zmienszyc oko.. ale na gornej - na pewno
      powiekszy i podkresli oko.
      • Gość: Zbysia skórka migdała?! IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.04.06, 13:48
        a co to za kolor?? bo nie bardzo potrafoe skjarzyc...
        • Gość: L. Re: skórka migdała?! IP: *.icpnet.pl 16.04.06, 14:35
          To jest taki jasny brąz, trochę może wpadający w taką ceglastą barwę. Ciężko to opisać słowami, weź do ręki nieobrany migdał, to sama zobaczysz ;)
    • dolores.h Re: Małe oczka!!! 16.04.06, 20:04
      problem z malymi oczami polega na tym, ze są malo widoczne i jakby gina w
      twarzy. Pomalowanie ich calych na jasno, pastelowo ich nie uwidoczni. Dlatego
      zgadzam sie wlasnie, ze zrobienie ciemnych kresek u gory pomoze jakos je
      zaakcentowac i wydobyc z twarzy. Bardzo wazne są rzesy, jak są długie i gęste -
      oczy od razu wydają się większe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka