lutea 12.05.06, 10:16 czy któraś z was miaóła taki problem skórny?? A jeśli tak to jak sobie z nim poradziła Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Łupież Gilberta!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kul.lublin.pl / 212.182.32.* 12.05.06, 10:52 Miałam w wakacje, żadnego leku nie ma, skąd sie to wzięło, nie wiadomo, chodziłam 2 -3 tygodnie elegancka aż samo minęło. Najgorsze chwile gdy wysypka pojawiła sie na dekoldzie i szyi, brrr a lato było gorące wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choinka Re: Łupież Gilberta!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.06, 11:04 dermatolog powiedziała mi, że samo zniknie - i rzeczywiście tak było, radziła, aby nie smarować żadnymi maściami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Łupież Gilberta!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:13 Najwazniejsze są 2 pierwsze tygodnie, nie należy skóry myć żadnymi detergentami!!! U mnie nie rozpoznano od razu, podejrzewano grzybice po antybiotykach, później uczulenie itp. w koncu wyladowalam u Specjalisty, ktory rozpoznal od razu, szkoda ze tak pozno bo mydliłam się codziennie...przypisał tabletki, ale nie pomoglo i skonczylo sie na zastrzykach domięśniowych 2 razy dziennie. Zastrzyki tez nie wiele pomogly, a tak naprawde pomoglo słońce!!! Chodzilam z tym niestety 3 miesiące i to w dodatku przez kwiecien, maj i czerwiec!!! Przez dwa miesiące nie moglam myc skory, a plam bylo duzo...okropienstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Łupież Gilberta!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.k.omnitec.pl 12.05.06, 14:17 to łupiez giberta :) cholerstwo trzymało łącznie 8 tygodni, trezba uzywac delikatnych kosmetytków i nie przesuszac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alis Re: Łupież Gilberta!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 13.05.06, 13:05 a ja mam już pół roku i sie nie mogę go pozbyć :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rondi Re: Łupież Gilberta!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 16:29 Inaczej zwą to rosą gilberta. Najpierw na szyi pojawia się coś co przypomina małego liszaja i to coś rozsieje potem masę plamek na całym ciele. Nie ma na to żadnego lekarstwa przyspieszającego znikanie więc nie stosujcie niczego bo i tak nie pomoże. Nie jest to zaraźliwe i co ciekawe pojawia się (jeżeli już) raczej raz w życiu. Czas trwania około miesiąca, ale może byc dłużej. Dermatologia nie zna odpowiedzi na pytanie skąd się to bierze i co jest tego przyczyną, tak czy siak nie jest to nic groźnego. Odpowiedz Link Zgłoś
lutea Re: Łupież Gilberta!!!!!!!!!!!!!!!! 13.05.06, 19:17 a mnie lekarz przepisal jakąś maśc taka robioną w aptece. wczoraj posmarowałam to sudocremem i chyba było lepiej a dzisiaj wypróbuje ta maśc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annavika Re: Łupież Gilberta!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 09:54 Ja kąpałam się w emulsji Oilatum. Dosyć drogie, ale przynosilo jakąs tam ulgę. Niestety przez kilka tygodni musiałam nosić golf. Na szczęście to było zimą. Odpowiedz Link Zgłoś