Dodaj do ulubionych

Szampon profesjonalny

17.05.06, 08:19
Jestem ciemna blondynka z rozjasnionymi pasemkami (duzo pasemek :). Wlosy
normalne (raczej) Poradzcie prosze ktory szmapon wybrac:
www.allegro.pl/item103536472_matrix_loreal_color_smart_szampon_1500ml_pompka.html

www.allegro.pl/item102748074_loreal_szampon_absolut_repair_1500_ml_nowosc_.html

Dziekuje
pozdro
Kotek
Obserwuj wątek
    • Gość: gucio bez mai Re: Szampon profesjonalny IP: 212.203.136.* 17.05.06, 09:34
      Żadnego z tych szmaponow bym ci nie poleciła. Ten pierwszy szmapon niszczy
      strasznie wlosy, a drugi je gryzie. Znam lepszy szmapon. to LAMBADA.
      Firmy "ROZA BEZ KOLCOW". Jest on wspaniały. Można go kupić w trzech zapachach:
      wrzos i jodła, roza i kalafior, jaśmin i śmierdziuszek. Ja polecam ci
      szmapon "roza i kalafior". nadaje sie on do farbowanych, troche zniszczonych
      włosow. Uzywam go i kazdego ranka wlosy mowia mi "dzien dobry". czuje ze zyja
      pelnia zycia. Mozesz tez uzyc odzywki z tej samej serii. Kosztuje on w promocji
      razem z odzywka 9.99. Kupisz go w roosmanie. Polecam i pozdrawiam.
      • kot_klakier Re: Szampon profesjonalny 17.05.06, 10:00
        troche mnie zmartwilas, bo slyszalam bardzo dobre opinie o tych szamponach i
        matrixa uzywa moja fryzjerka i zawsze po wyjsciu mam super ladne wlosy
        • Gość: no name Re: Szampon profesjonalny IP: *.4web.pl 17.05.06, 10:21
          a nie zauwazyłaś , ze ten palant powyżej robi sobie z ciebie jaja? Szaampon z
          kalafiorem i śmierdziuszkiem :))))) A może mózg na targu w buraczkach i ze
          szparagami?

Dobra, po pierwsze uwazam, ze bez sensu jest kupować tak duże pojemności, bo
          szampon może podrażniać i bedzie problem - chyba,z ejuz od dawna takich
          używasz?
          Pierwszego nei znam, absolut repair znam i czy ja wiem, czy on taki dobry?
          Generalnie nie tzreba po nim odzywki, bo jest tak gęsty, włosy rozczesuja sie
          dość dobrze, ale szampon tez przeciąza i ma średni zapach - wodny anyżek;)
          Może moja ocena wynika z tego, ze ja w ogóle z Loreala profesionalnegow maire
          lubie tylko Vitamino Color? Jeśli masz jasne włosy polecałabym ci Goldwell
          LC2 - jest wersja do włosów jasnych cienkiech i delikatnych i włosów suchych,
          także można dobrac.
          • kot_klakier Re: Szampon profesjonalny 17.05.06, 10:56
            zauważyłam ale nie chcialam byc nieuprzejma :)
            • Gość: niebieskaa Re: Szampon profesjonalny IP: *.chello.pl 17.05.06, 11:29
              Ja polecam Absolut Repair. Jest OK. Moim zdaniem nie przeciąża włosów i zapach
              ma całkiem przyjemny, chociaz trudno definiowalny. Ale i tak pachnie ładniej
              niż szampon Róża i kalafior :-).

Przyznam się, że zaimponowałaś mi swoją uprzejmością.
    • Gość: Andrzej Re: Szampon profesjonalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:27
      > Jestem ciemna blondynka

Ciemna blondynka - podziwiam szczerą samokrytykę...
      • iluminacja256 Re: Szampon profesjonalny 17.05.06, 11:42
        Nie widzialeś nigdy ciemnej blondynki? To nei jest brunetka farbowana na
        blondynkę , ale ciemny odcień blondu, najpopularniejszy w Polsce, wiec nie wiem
        o co chodzi...Chyba już elipsa jest za trudna dla Polaka;/
        • Gość: Hanka Re: Szampon profesjonalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:50
          Jest taka delikatna różnica między zdaniami:
          Jestem ciemna blondynka. I: Jestem ciemną blondynką.

Chyba znajomośc składni jest już zbyt trudna dla Polki.
          • iluminacja256 Re: Szampon profesjonalny 17.05.06, 13:10
            Nie sadzę, brak znaków diakrytycznych w internecie to nie wynik nieznajomości
            składni, a po prostu "urok" medium. Wielu ludzi nie ma polskich znaków, albo
            nie używa ich, bo się spieszy. Ja używam, bo wiele rzeczy piszę oficjalnie,
            ale w wypadku diakrytyki ą, ę po prostu dopowiadam sobie w internecie polski
            znak, nei zakładam, ze osoba pisząca post nie zna polskiego .
            • Gość: Hanka Re: Szampon profesjonalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:15
              Ale brak interpunkcji już o czymś świadczy.
      • kot_klakier Re: Szampon profesjonalny 17.05.06, 13:05
        kazdy "profasjonalny" internauta nie pisze ogonkow w polskich literach :PPPP
        • kot_klakier Re: Szampon profesjonalny 17.05.06, 13:06
          kazdy "profesjonalny" internauta nie pisze ogonkow w polskich literach :PPPP
          • Gość: Andrzej Re: Szampon profesjonalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:08
            A że "profasjonalny" nie pisze, mogę się zgodzić... Tylko niech się potem
            adwokatuski diaboli nie odzywają niepotrzebnie;).
    • agaos2 Re: Szampon profesjonalny 17.05.06, 13:12
      Slyszalam ze Matrix jest gorszy od Goldwella. Kupiłam duza butle szamponu
      Matrix i powiem szczerze, że taki sobie - normalny, ale Goldwella nie uzywalam.
      Ktoś ma może porównanie ?
      • iluminacja256 Re: Szampon profesjonalny 17.05.06, 13:30
        Ja mogę mówić tylko o porównaniu Loreala i Goldwella, a zdaje się, ze Matrix
        jest produkowany przez Loreala, więc to moze trochę na temat. Wg mnie Goldwell
        ma naprawdę najlepsze kosmetyki w zakresie profesionalnych, jakich kiedykolwiek
        uzywałam. Loreal, jak i Kerastase mi nie słuzy, Wella podrażnia, Goldwell
        natomiast sprawdza się idealnie - mam na mysli serię Silk (odzywkę) i LC2, a
        także Color Glow. No, ale to oczywiście zalezy od indywidualnych preferencji.
        • Gość: fireexit1 Re: Szampon profesjonalny IP: 193.129.184.* 17.05.06, 13:59
          do kot_klakier:

ja tez uzywalam te z loreal i tez uwarzam ze sa okropne. Mam miekkie, puszyste,
          suche wlosy, te szampony i odzywki wogole mi wlosow nie odzywialy, a tyle kasy
          kosztuja ;-(
          Teraz uzywam Kerastase (pomaranczowy), lub troche tanszy Radken (granatowy),
          tez dobrze odrzywia b suche wlosy.
          Goldwella nie probowalam ale tez sprobuje bo tez slyszalam pozytywne opinie.
        • Gość: agaos2 LC2 czy Kerasilk??? IP: *.devs.futuro.pl 18.05.06, 11:13
          Mam pytanie o dobry do włosów zniszczonych szampon Goldwella. Slyszlaalm ze
          szampon LC2 kiepsko się pieni? Lepszy jest Kerasilk? Wazny dla mnie jest też
          zapach..
          • totalna_apokalipsa Re: LC2 czy Kerasilk??? 18.05.06, 11:31
            LC2 ma rózne warianty - jeden jest bardziej odzywczy i lepiej sie pieni, drugi
            jest delikatniejszy , taki płynny, a Kerasilk ma w ogóle bardzo bogatą
            konsystencję , taka jaką Gliss Kur - nelezy z nim uwazać, bo osoby z
            cienkimi ,delikatnymi włosami moga narzekać na pzretłuszczenie i oklapnięcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka