09.06.06, 09:42
Te rozowe sa super!!

www.christiesnails.com/glitters.htm
Venus
Obserwuj wątek
    • aska90 Re: Tipsy.. 09.06.06, 09:46
      Co trzecie są różowe.
    • ewullina Re: Tipsy.. 09.06.06, 09:51
      wszystkie ochydne.
      • venus22 Re: Tipsy.. 09.06.06, 09:58
        >>wszystkie ochydne.<<

nudne jestescie jak flaki z olejem.

mowie o tych drugich z kolei po prawej stronie. z tymi wypuklymi
        "kwiatkami"

Venus
        • aska90 Re: Tipsy.. 09.06.06, 10:07
          Za to ty jestes pełna polotu...

> nudne jestescie jak flaki z olejem.
          I na co się zdały apele o kulturę na forum?
        • ewullina Re: Tipsy.. 09.06.06, 12:14
          No chyba że komuś sie podobają takie sztuczniaki,widać na kilometr że sztuczne.
    • franzza Re: Tipsy.. 09.06.06, 10:05
      A fuj!!!
      Najładniejsze u rąk są wypielęgnowane,wypolerowane i niepolakierowane średniej
      długości własne paznokcie. A u stóp - polakierowane na czerwień lub bordo. Kto
      jest za? :)))
      • venus22 Re: Tipsy.. 09.06.06, 10:21
        >>A u stóp - polakierowane na czerwień lub bordo.<<

zeby zakryc grzyba ??

dobry pomysl, ale ja juz wole swoje (przeroczyste) tipsy..

Venus
        • franzza Re: Tipsy.. 09.06.06, 10:56
          Jakiego grzyba??
          Paznokcie u stóp, podobnie jak u rąk, mam sliczne i zadbane, dosyc krótkie i
          opiłowane i w zadnych wypadku nie muszę ich zakrywać ochydnymi tipsami.
      • ewullina Re: Tipsy.. 09.06.06, 12:15
        ja się zgadzam, naturalne najładniejsze i żadnego grzyba nie mam, więc nie mam
        co zakrywać bordowym lakierem.
        • venus22 Re: Tipsy.. 09.06.06, 22:08
          stare stare baby juz jestescie...

niech ktora mi wytlumaczy niby dlaczego beznadziejnie bezplciowe "naturalne"
          polerowane paznokcie sredniej dlugosci sa ladne? sa nijakie, po prostu. nawet
          sie ich nie zauwaza. nudy na pudy.

a panokcie u nog to - albo czerwone albo bordowe?
          to tylko wam sie wydaje ze to jest ladnie. sa inne kolory tez.

Venus
    • nessie-jp Re: Tipsy.. 09.06.06, 22:25
      Oj, dziewczyny, nie szalejcie. Venus, tobie się podobają tipsy, przyjmij do
      wiadomości, że innym mogą się nie podobać. Inni: wam się nie podobają,
      przyjmijcie do wiadomości, że inni lubią takie zdobienia. Nie ma o co sobie
      skakać do gardeł, dżizas ;) Jedni wolą klasycznie, inni awangardowo, jedni lubią
      lody waniliowe, a inni winogronowe z czekoladą.
      • ewullina Re: Tipsy.. 10.06.06, 08:28
        Ja też tylko wypowiadam swoją opinię, a paznokcie naturalne nie muszą być wcale
        niepomalowane, mogą być zdobione na 1000 sposobów.mnie się po prostu nie
        podobają sztuczne,przezroczyste paznokcie które na kilometr widać.Aha znam
        więcej kolorów lakierów do stóp niż tylko czerwony i bordowy:)pozdrawiam
    • maggi9 Re: Tipsy.. 09.06.06, 22:30
      Nie podobaja mi się.
      Zbyt strojne
      Preferuje paznokcie pomalowane na czerwono lub czarno.A czy tipsy czy własne to obojętnie.Ale nie lubie takich ozdób
      • venus22 Re: Tipsy.. 09.06.06, 22:36
        alez ja tylko wypowiadam swoja opinie Nessie :)
        jak kazdy inny :)

Venus
        • magdaksp Re: Tipsy.. 09.06.06, 23:43
          mnie sie wogole tipsy niepodobaja ale oczywiscie wszystko to rzecz gustu:)
          • naise Re: Tipsy.. 10.06.06, 00:23
            Mnie się takie ozdoby podobają - ale tylko u kogoś lub na zdjęciach, sama wolę
            średniej długości (lekko za opuszek), naturalne lub french z jakąś skromną
            ozdobą :)

Ohydne mogą być zarówno zbyt długie tipsy, jak i krótkie zaniedbane naturalne
            paznokcie. Niestety ja nie mam czasu ani cierplwiości do moich paznokci,
            obgryzam skórki i to moja zmora. Ponadto praca nie ułatwia mi dbania o
            paznokcie ponieważ codziennie stukam w klawiaturę ok 8 h, tak więc myślę że
            zdecyduję się na krótkie, naturalnie wyglądające przedłużenie paznokci.
    • fortuitous_girl okropnie wygladaja 10.06.06, 00:22
      Dla mnie sa zbyt sztuczne, nie czulabym sie w czyms takim dobrze. Moj zawod wymaga zadbanych i eleganckich paznokci. Nie wyobrazam sobie bym mogla cos takiego "odziać". Nie wspomne ze wyglada BARDZO nienaturalnie. No, ale jak ktos lubi.. Dobrze ze jestesmy rozne, bardzo dobrze:)
      pozdr
    • kaya_1985r Re: Tipsy.. 10.06.06, 00:34
      Uważam, że wszystkie paznokcie na tej stronie są bardzo nieładne, a przede
      wszystkim w złym guści. Zaznaczam, że nie mam nic przeciwko tipsom, wręcz
      przeciwnie, delikatne, nie za długie, z frenchem są wg. mnie bardzo ładne, a
      nawet eleganckie.
      • venus22 Re: Tipsy.. 10.06.06, 02:04
        ...a nawet rzecz nie tyle gustu co osobistej preferencji.

To ze tobie sie nie podobaja to nie znaczy wcale ze one sa w "zlym guscie".

Zacznijmy od tego ze nie znasz np. mojego gustu.
        A ja np jestem nakierowana na Klein, Karan, Kors, Jacobs... raczej spokojne
        trendy w modzie, monochromatyczne neutralne kolory, klasyczne ubiory itd.
        Nic dzikiego. Mimo to uwazam ze tipsy sa ladne.

Pomylka rowniez jest popularna opinia ze jak wlasne krotkie paznokcie to juz
        nie tipsy. tipsy tez moga byc krotkie i naturalnie wygladajace. tak ja piszesz,
        French...

Ale trzeba miec tez troche fantazji, kobiety.

Venus

• carolinascotties de qustibus non est disputandum n/t 10.06.06, 03:05

• gwiazdkaaa Re: Tipsy.. 10.06.06, 08:23
      Mi się kompletnie one nie podobają. Zdecydowanie wole zadbaną, naturalną plytke
      paznokcia, pomalowaną bezbarwnym lakierem.
    • kaya_1985r Re: Tipsy.. 10.06.06, 13:51
      Jeśli chcesz mnie sprowokować to Ci się to nie uda. Jak sama powiedziałaś każdy
      ma swój gust i wg. mnie są w złym guście. Jeśli Ci się podobają to twoja
      sprawa, ale uszanuj moje zdanie i większości osób na tymforum, które uważają,
      że te pazkocie są okropnie kiczowate.
    • lajlah Re: Tipsy.. 10.06.06, 13:56
      Moje spostrzeżenie: tipsy jeszcze ujdą, (widziałam gorsze), za to paluchy (
      aszcegolnie te z tipsami i czarnych końcowkach) jak kabanosy:)spieczone solarką
      i wyschłe :D
    • venus22 Re: Tipsy.. 10.06.06, 23:01
      no widze wlasnie ze uplynie jeszcze kolejne ze 20 lat zanim w Polsce nad
      tipsami przejdzie sie do porzadku dziennego.. jak ze wszystkim w tym kraju..

Venus
    • kaya_1985r Re: Tipsy.. 10.06.06, 23:15
      Nie, to muszę skomentować:) od kiedy to tipsy są symbolem postępu? Nie
      zauważyłam też u żadnej zagranicznej artystki, żeby miała takie szpony, raczej
      jest to domeną Polek. Ja już dawno przeszłam z tipsami na porządek dzienny
      (sama nawet kiedyś miałam). Stwierdziłaś, że "te różowe są super" a ja
      powiedziałam, że dla mnie niekoniecznie
      • venus22 Re: Tipsy.. 10.06.06, 23:55
        Widzialas Gwen Stefani? Macy Gray? Paris Hilton? Britney Spears? Jessica
        Simpson? Anna Klein, Donna Karan - tipsy tipsy tipsy. niekoniecznie w kazdej
        minucie zycia ale na wiekszy wystepy prawie na pewno.

photos1.blogger.com/blogger/857/638/1600/bsnail.jpg
        i jeszcze ma to przy dziecku! (co juz przesada)

a w ogole o czym ty gadasz kobieto prawie co druga taka aktorka czy inna
        celebrity ma tipsy tyle ze nie kazda takie dlugie i kwieciste.
        Nawet prezenterzy dziennika i innych show'ow maja tipsy. maja naturalnie
        wygladajace tipsy- przewaznie.

Wyjatkiem moze byc Sylvia Browne, amerykanska wrozka ktora uparcie twierdzi ze
        tej wlasne paznokcie. kto wie kto wie. nie ma powodow zeby jej nie wierzyc - w
        koncu to tylko paznokcie
        www.gnosticwarriors.com/Henson_Resume_002_op_800x585.jpg
        Venus
        • kaya_1985r Re: Tipsy.. 11.06.06, 00:57
          Sory, ale każda z osób, których nazwiska przytoczyłaś (a w szczególności Paris
          Hilton)nie mają opinii najlepiej ubranyc. Zresztą kończę tą idiotyczną
          dyskusję. Paznokcie, którym zachwycałaś się na początku są okropne i nic tego
          faktu nie zmieni
    • venus22 Re: Tipsy.. 11.06.06, 03:15
      Anna Klein , Donna Karan, tez nie najlepiej ubrane?

:)

Venus
      • kaya_1985r Re: Tipsy.. 11.06.06, 10:08
        www.radaronline.com/web-only/e_kabbalah_karanberg.jpg Proszę pokaż mi na
        którym zdjęciu ma wielkie, różnowe, cekiniaste tipsy
        www.radaronline.com/web-only/e_kabbalah_karanberg.jpg
        www.peoples.ru/art/fashion/cutur/karan/karan_1.jpg
        www.chinafashion.net.cn/imgeditor/5152.jpg
        • dzieffczynka86 Re: Tipsy.. 11.06.06, 11:04
          dobrze zrobione tipsy można pomylić z naturalnymi paznokciami.Fakt posiadania
          tipsóq nie oznacza od razu kolorowych cekinów,brokatów oraz kwiatków.Mozna
          zrobić sobie francuski który w przeciwieństwie do naturalnych nie żółknie,nie
          odpryskuje,zawsze i wszędzie jest idealny nawet gdy wykonuje się jakiekolwiek
          prace w domu.Także nie jest powiedziane że musza być długie.Idealnym
          rozwiązaniem przy malutkim dziecku są właśnie
          króciutkie...tipsy...Dlaczego,ponoieważ w przeciwieństwie do naturalnych nie są
          ostre,nie rozdwajaja się,nie ma żadnych zadziorów...Gdy pracuje się zawodowo i
          nie ma się czasu na paznokcie,dobrym rozwiązaniem są tipsy-malujemy raz i
          lakier mamy dopóki go nie zmyjemy..Poza tym nie każdą natura obdarzyła w
          ładną,bezproblemową płytkę,albo gdy obgryzamy paznokcie..wtedy nawet krótkie
          paznokcie trudno utrzymać w nienagannym stanie..Więc może obalmy w końcu mit
          że tipsy są dla kobiet które nic nie robią w domu i są typowymi lalkami Barbie
          bo nie paznokcie o tym świadczą, tylko charakter.A z naturalnych paznokci tez
          można zrobić ochydne szpony więc jest kwestia gustu i smaku...Nie każe żeby
          etraz każdej się tipsy podobaly,ale nie wyzywajcie od najgorszych osoób którym
          takie paznokcie odpowiadają
          • mariolka99 Re: Tipsy.. 11.06.06, 11:18
            I wyjątkowo pozwole sobie zgodzić się z tą wypowiedzią;) Malunki i cekiny są
            baznadziejne, ale krótkie i dobrze zrobione tipsy są dużo ładniejsze niż
            paznokcie naturalne. Są jasne i idealne-zawsze;)
            • kaya_1985r Re: Tipsy.. 11.06.06, 13:55
              a na jakiej podstawie stwierdzilas, ze to co napisalam bylo do Ciebie? :)
              podobnie jak ty zabralam glos w dyskusji i nie zatytułowałam wątku, że to do
              Ciebie:) Żeby była jasność : to co napisałam nie było do Ciebie. Trochę
              konsekwencji, najpierw sama mnie pouczasz, a za chwilę robisz to samo
            • celtycka_syrena Re: Tipsy.. 13.06.06, 16:02
              Tak, tu też się zgodzę ;-) Ale nie o tym chciałam pisać. Otóż mam koleżankę na
              roku, zawsze super fryzura, wszystko dopięte na ostatni guzik, cud, miód i
              malina, no i tipsy też nosi, co tydzień inny wzorek, w sumie, nic mi do tego
              jakie kto ma paznokcie, jego rzecz, niech sobie ma jakie chce, dlugie, krótkie,
              tipsy czy nie.
              No ale raz siedzimy sobie przed jakimś egzamem, i ona tak się bawi tymi
              pazurami, bawi, bawi, zwróciłam na to uwagę, bo tipsy jak sie tak nimi bawi, to
              taki char. dzwięk wydają, który mnie drażni trochę, no i tak spojrzałam na nią
              sobie, patrze, a ona te tipsy obgryzala :| fuuuuuuj myślałam, że tam zejdę, a
              co gorsze, to co tam obgryzła wypluwala na podloge,
              fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjj. Od tego czasu nie moge patrzec na
              takie pazury ;( Całe szczescie egzamin zdalam :-)
              No to tyle ;P
              • venus22 Re: Tipsy.. 13.06.06, 22:15
                a co to ma wsponego z tipsami ze mialas za kolezanke swiniaka?

Venus
    • kaya_1985r Re: Tipsy.. 11.06.06, 11:37
      sory, ale czy to było do mnie?? Jeśli tak to przeczytaj to co ja napisalałam
      wcześniej, bo albo nie rozumiesz tego co czytasz, albo wypowiadasz się w
      temacie w ogóle go nie czytając. Autorka napisała, że super są te różowe tipsy
      www.christiesnails.com/glitters.htm i o nich jest teamt, a nie o ładnych tipsach
      • mariolka99 Re: Tipsy.. 11.06.06, 11:41
        Słuchaj dziewczynko, nie Twoją rolą jest nauczanie czytania bo widać sama masz
        z tym większy problem;) Napisałam gdzieś że piszę do Ciebie? Zatutułowałam
        wątek "do słodziutkiej kaya_1985"? Nie. Głos w dyskusji jaka się rozwinęła. To
        tak działa:nie odpowiada sie za każdym razem WYŁĄCZNIE na pierwszy post, tylko
        można włączyc sie do dyskusji. Paniała? ;)
        • kamisiunia Re: Tipsy.. 11.06.06, 14:08
          A ja bardzo lubię tipsy :). I nie rozumiem dziewczyn, któremówią, ze jak juz
          ktos je lubi, w dodatku różowe, długie i kwieciste, to jest głupi, tudzież mało
          inteligentny :/. Osobiście preferuje krótsze, bo długie są zwyczajnie dla mnie
          niewygodne. Jest to dla mnie super rozwiązanie, bo paznokcie mam szerokie i
          "łopatowate", w dodatku sie rozdwajają i łamią i...
          Ale i tak ich nie noszę. Miałam w zimie, ale zdjelam i na razie nie chce, bo za
          bardzo niszcza plytke [tak starta, ze przy nacisku boli].
          Ale jak by nie było - tipsy są śliczne :D. Te zdobione też :). Troche artystyki
          do naszych szarych żyć trzeba wnieść ;)

Pozdrawiam
          • venus22 Re: Tipsy.. 11.06.06, 22:27
            Anna Klein i Donna Karan, mozesz mi wierzyc nie maja wprawdzie "rozowych
            cekiniastych" tipsow ale kiedy ukazuja sie (lub raczej- ukazywaly sie, bo juz
            sa troche wiekowe damy, sa nowe twarze) z okazji jakies gali ich zdjecia (w
            People albo In Style albo innym takim magazynie) to widac ze maja nie raz
            krotkie naturalnie wygladajace tipsy.
            Czy ja napisalam ze one maja rozowe i z brokatem??

Oczywiscie ze tipsy nie musza byc od razu na pol metra i fantazyjne.

Ja akurat lubie extrawagancje - od czasu do czasu, wiec mi sie takie wsciekle
            tipsy podobaja.
            Nie podoba mi sie natomiast gadanie typu "to brak gustu". Slyszalm bowiem takie
            opinie z ust osob ktore nie maja najmniejszego pojecia co to jest, ten dobry
            gust.

>>Troche artystyki
            > do naszych szarych żyć trzeba wnieść ;)<<

wlasnie o to chodzi - przeciez tego nie trzeba traktowac tak smiertelnie
            powaznie.

Venus
    • kaya_1985r Re: Tipsy.. 11.06.06, 22:34
      w takim razie po co ta cała gadka? Czy ja chociaż raz napisałam, że mam coś
      przeciwko tipsom? Nie, a wręcz przeciwnie, sama kiedyś miałam akryl. Napisałam,
      że nie podobają mi się kiczowate różowo - brokatowe szpony i to wszystko
      • venus22 Re: Tipsy.. 11.06.06, 22:42
        nie zrozumialysmy sie.

Venus
        • kamisiunia Re: Tipsy.. 15.06.06, 00:44
          Dlaczego róż postrzegacie od razu jako kicz? Czarny to kicz [żartuję]. Przecież
          różowy to taki sam kolor jak każdy inny. Nie rozumiem was. To naprawde tylko
          przez to, że niezbyt mądre panienki lubią ten kolor? A jak mądre go lubią, to od
          razu są głupie i kiczowate? Ja bardzo lubię róż i błękit. Jestem blondynka
          naturlną i te pastele bardzo mi pasują.

Pozdrawiam
          • venus22 Re: Tipsy.. 15.06.06, 10:07
            hehehe tu jest cos ciekawego:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=43604982&v=2&s=0
            zaznaczam od razu ze ja nie robilam sobie tipsow zeby podobac sie mezowi tylko
            dla siebie ale co szkodzi jak przy okazji sie takie cos podoba?

:)

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka