Dodaj do ulubionych

do Coralin i Magdy

IP: 62.148.95.* 20.01.03, 16:28
Dziewczyny, błagam, opiszcie perfumy o których Magda mówiła w piątkowej
Gazecie - Etiuda del Pozo....
Obserwuj wątek
    • coralin Re: do Coralin i Magdy 20.01.03, 18:41
      Gość portalu: Fa napisał(a):

> Dziewczyny, błagam, opiszcie perfumy o których Magda mówiła w piątkowej
      > Gazecie - Etiuda del Pozo....

Nie mam pojęcia o jakie perfumy chodzi.Ostatnio Jesus del Pozo wypromował nowy
      zapach.Nazywa sie chyba Ella(???).Nie znam go.
      A może chodzi Ci o przepiękne Esencia de Duende J.del Pozo? Jeśli te to mają
      lekkość i świeżość(to lubią Hiszpanki, a del Pozo to Hiszpan)i coś zmysłowego,
      zalotnego w tle.Na pewno w nutach początkowych są cytrusy-bergamotka,
      mandarynka, grejpfrut, dużo kwiatów.Niektórym ten zapach przypomina niedojrzałe
      orzechy.Trzeba powąchać, bo w powodzi banalnych,lekkich zapachów ten się
      wyróżnia.Według mnie jest zniewalający choć niezbyt trwały.
      • Gość: Magda Re: do Coralin i Magdy IP: *.acn.waw.pl 20.01.03, 19:54
        Esencia de Duende J. del Pozo, chyba o ten zapach chodzi, choć w piątek była
        mowa o Chaumet? Korzystając z okazji skropiłam nadgarstki, żeby niejako na
        świeżo spisać wrażenia- dzięki za pretekst:)
        Och, cudowny zapach! Przyszło mi na myśl, że z gatunku tych, w których trzeba
        czynic dobro... głupie:) Esencja kobiecości. Nie nadaje się na zimne pory, choć
        przepięknie rozkwita- czarodziejsko, zmysłowo- w czasie nocnych szaleństw,
        odkrywając drugą naturę kobiety, tę tajemniczą, gorącą, której nie sposób się
        oprzeć.
        Kobieta Duende (mowa wciąż o Esencii, choć jest także wersja Duende, ale wg
        mnie, z nieco innej bajki), to niczym nie skrępowana delikatność, zwiewność i
        czułość, naturalna i świeża, choć wyraźnie posiadająca owe "coś", które
        powoduje, że nie sposób przejść obojętnie.
        Jednakże nie każda kobieta odnajdzie siebie w Duende; z pewnością te dzikie,
        emanujące seksem wybiorą inne perfumy.
        Kiedyś... pachniałam nimi w teatrze, podczas premiery dla mniej lub bardziej
        ważnych osób z tzw. wielkiego świata i pamiętam, że moje męskie otoczenie
        zamiast podziwiać, naprawdę udane, przedstawienie wg Dostojewskiego, wściubiało
        nosy w moje włosy:), co niezmiernie ciepło wspominam po dzień dzisiejszy.
        Podsumowując, jak napisała Coralin- pozdrawiam cieplutko:)- na pewno nie jest
        to woń banalna, choć dla wielu zbyt ulotną i mało wyrazistą okazać się może.
        Może dobrze, bo co to za radość pachnieć jak większość, a może i źle, bo zaiste
        przepiękny to zapach i troszkę mało doceniany.

Pozdrawiam,
        Magda
        • Gość: Fa Re: do Coralin i Magdy IP: 62.148.95.* 21.01.03, 09:47
          Wielkie dzięki Wam obu. Oczywiście chodziło o Esencję...
          Jestem ogromnie "napalona" na ten zapach.
          Gdzie można go dopaść najłatwiej ?
          Acha - i rozumiem, że trzeba polować na Esencję Duende a nie na samo Duende ?
          Czy znowu coś pokręciłam ?
          Slicznie i najcieplej Was pozdrawiam
          • Gość: Magda Re: do Coralin i Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.03, 10:34
            Niespełna dwa tygodnie temu widziałam wodę toletową w INA Center, w Auchan na
            Puławskiej; zanim jednak zdecydujesz się na zakup, przetestuj(!) na swojej
            skórze; bardzo często jest tak, iż ten sam zapach pachnie zupełnie inaczej na
            kimś innym. I jeszcze jedno, ten zapach- zbyt delikatny- może nie rozwinąć się
            prawidłowo w dzisiejszych chłodach; niby jest cieplej, ale generalnie to wciąż
            bardzo zimno i może warto poczekać do wiosny - wiem, że to bardzo bardzo trudna
            sprawa, sama czekam na cieplejsze czasy z podjęciem decyzji w kwestii AA
            Guerlaina:) i będąc w pobliżu nawet nie spoglądam w kierunku Pampelune i Herba
            Fresca:((

Pozdrawiam,
            Magda
            • Gość: Fa Re: do Coralin i Magdy IP: 62.148.95.* 21.01.03, 11:35
              Dzięki jeszcze raz. A AA Guerlaina - zwłaszcza Pampelune to odlot !
              Dla mnie mistrzostwo olimpijskie ...
              Serdeczności...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka