Dodaj do ulubionych

CZY MACIE ROZSTĘPY???

IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 18:32
Hej! Chciałabym się dowiedzieć czy macie rozstępy, jak je zwalczacie, czy
macie jakieś dobre, sprawdzone sposoby, czy macie na ich tle kompleksy itd. Z
góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewcia Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: nbrpx* / 10.12.105.* 20.01.03, 22:27
      Tez jestem tym zainteresowana. Zrobilam male badanie w tym temacie, i zdaje
      sie, ze jedynym sposobem jest mechaniczne usuwanie. Tzn. zdzieranie skory
      roznymi kwasami, itp. Okropnosc!!!

Fakt, ze mnostwo kobiet ma rozstepy, nawet te bardzo mlode i szczuple, ktore
      nigdy nie urodzily dziecka.

Jestem ciekawa opinii innych.

Gość portalu: ashoka napisał(a):

> Hej! Chciałabym się dowiedzieć czy macie rozstępy, jak je zwalczacie, czy
      > macie jakieś dobre, sprawdzone sposoby, czy macie na ich tle kompleksy itd. Z
      > góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam!!!
      • Gość: lili Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 10:36
        ja mam rozstepy w miejscu dla mnie dosyc dziwnym, bo na wewnetrznej stronie ud.
        Wszystkie znajome maja na brzuchu, na pupie lun na plecach. Nie znam nikogo kto
        ma na wewnetrznej stronie ud, dosyc wysoko.
        nie jestem z tego powodu zadowolona oczywiscie, bo wolalabym byc gladziutka.
        Moja pupa za to jest totalnie opetana przez cellulit. Nie ma na niego mocnych.
        Teraz testuje ziaje pomaranczowa.
        • Gość: ashoka Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 15:22
          Hej! Dzięki za odpowiedzi! Lili- ja też mam rozstępy na wewnętrznej stronie ud.
          To całkiem normalne(o ile rozstępy są normalne:-( ).Te w dole pleców są
          okropne... Zresztą wszystkie są straszne... Wy też macie taką "niejędrną" i
          nienaciągniętą skórę? Czekam na odpowiedzi. Aha i jeszcze jedno: jak myślicie,
          czy faceci zwracaję na nie uwagę?
          • charissa Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? 21.01.03, 15:38
            Wiesz co chyba raczej nie zwaracja. Ani na cellulit ani na faldki na brzuszku.
            A moze zwracaja, ale im to wisi. Jak kochaja to kochaja i juz, bez wzgledu na
            wszystko.
            Moj mnie kocha i sie smieje jak testuje na sobie coraz to nowe specyfiki na
            cellulit. Dla niego i tak mam najfajniejsza pupke na swiecie- moze i tylko tak
            mowi (bo ja wiem swoje;} ale co tam
          • Gość: Ewcia Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: *.client.attbi.com 21.01.03, 15:39
            Na pewno faceci zwracaja na to uwage, ale mysle ze jest to dla nich mniejsza
            tragedia niz dla nas. Kto nie woli pieknej i gladkiej skory?

Jesli chodzi o celulit, to jest go o wiele latwiej zwalczyc, np. stosujac
            masaze, szczotkowanie, i stosujac zdrowe odzywianie.
            Natomiast odstepy, to cos zupelnie innego. Nie wiem, czy lekarze wiedza skad
            one sie biora? Chyba dlatego nie ma na to dobrego rozwiazania.

Gość portalu: ashoka napisał(a):

> Hej! Dzięki za odpowiedzi! Lili- ja też mam rozstępy na wewnętrznej stronie
            ud.
            >
            > To całkiem normalne(o ile rozstępy są normalne:-( ).Te w dole pleców są
            > okropne... Zresztą wszystkie są straszne... Wy też macie taką "niejędrną" i
            > nienaciągniętą skórę? Czekam na odpowiedzi. Aha i jeszcze jedno: jak
            myślicie,
            > czy faceci zwracaję na nie uwagę?
            • moni_citroni Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? 21.01.03, 16:58
              Ja mam rozstepy na pupie i wewnetrznej stronie ud (wlasnie wysoko :-). Jestem
              szczuplutka, ale dosc czesto tyje np 2kg a potem nagle je zrzucam (mam dziwny
              organizm ;-) - moze wlasnie to doprowadza do oslabienia tkanki. Nowe kreseczki
              mi sie nie robia, wszystkie sa pamiatka z okresu dojrzewania.
              Faceci nie zwracaja na to uwagi, to kobiety maja "lepszy" wzrok jesli chodzi o
              te sprawy :-). Ostatnio moj luby zauwazyl, ze ogladam w sieci Cellesse. W nocy
              zaskoczyl mnie slowami "No pokaz mi to cos ;-)" chodzilo mu o cellulit. Gdy mu
              zademonstrowalam , stwierdzil "E tam, cos takiego to ja tez mam ;-). Rozstepow
              tez nigdy nie komentowal. Czyli mnie kocha ;-)))))
              • lekhee-tscha Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? 23.01.03, 13:24
                > szczuplutka, ale dosc czesto tyje np 2kg a potem nagle je zrzucam (mam dziwny
                > organizm ;-)

masakra!
                wejdz moze na wage rano a nastepnie wieczorem.
                wachania wagi w zakesie 2 kilogramow to nic "nienormalnego".
                gdybys nagle przytyla 10 kg i nagle je stracila, to dopiero byloby ciekawe.

> Faceci nie zwracaja na to uwagi,

pozornie. znam takich co zwracaja. nie dziwie sie zreszta.

> tez nigdy nie komentowal. Czyli mnie kocha ;-)))))

a moze to sie "litosc" nazywa? :-))))

lekhee
                • moni_citroni Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? 10.02.03, 00:57
                  lekhee-tscha napisała:

> masakra!
                  > wejdz moze na wage rano a nastepnie wieczorem.
                  > wachania wagi w zakesie 2 kilogramow to nic "nienormalnego".
                  > gdybys nagle przytyla 10 kg i nagle je stracila, to dopiero byloby ciekawe.
                  Tak sie sklada, ze wazylam sie i rano i wieczorem - nie zauwazylam wahan mojej
                  wagi. To nagle chudniecie jest spowodowane zmiana srodowiska, a nie pora dnia.
                  Moze u Ciebie dzienne wahania sa normalne, u mnie nie sa.

> pozornie. znam takich co zwracaja. nie dziwie sie zreszta.
                  Tak, przeciez male niedoskonalosci sa takie PASKUDNE. Prawda?

> a moze to sie "litosc" nazywa? :-))))
                  Nie sadze, zeby milczal z litosci. Nie znasz, to nie oceniaj, bardzo Cie
                  prosze :-))
        • Gość: ania Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: 212.106.134.* 24.01.03, 13:19
          pocieszam sie tym, ze jak weszłam na tą stronke, i zobaczyłam ze nie tylko ja
          mam problem z celulitem i rozstępami, to sie ucieszyłam ze nie jestem
          sama ,podobnie jak ty mam wielki celulit!! i wielkie rozstepy!!. A tym barzdiej
          ze jestem szczupłą osobą, a niektore grube!! dziewczyny wogóle go nie mają mam
          wielkiego ddooooła!!
        • Gość: ania Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: 212.106.134.* 24.01.03, 13:30
          pocieszam sie tym, ze jak weszłam na tą stronke, i zobaczyłam ze nie tylko ja
          mam problem z celulitem i rozstępami, to sie ucieszyłam ze nie jestem
          sama ,podobnie jak wy mam wielki celulit!! i wielkie rozstepy!!. A tym barzdiej
          ze jestem szczupłą osobą, a niektore grube!! dziewczyny wogóle go nie mają mam
          wielkiego ddooooła!!. ale za to mam dobry zel z avonu wyprubujcie mi pomógł
    • Gość: ladybird77 Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.03, 21:05
      ja mam pod kolanami-to chyba bardzo dziwne miejsce - i na pewno nie od tycia...
      kiedys lekarka mi powiedziala , ze jesli w organizmie jest za duzo jekiegos
      hormonu- es..costam...to skora robi sie malo elastyczna i peka..

lekarstwa, masci, kremu na to nie ma!bbbuuuuuuuuuuuu
    • Gość: erwina Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.03, 12:26
      Po tym jak schudłam (jakieś 10 kilo, ale nie nagle, raczej sukcesywnie przez
      ponad rok), zauważyłam u siebie rozstępy (coś za coś). Ponieważ myślałam, że to
      cellulitis, kupiłam krem Dax Comsmetics anty-cellulitis (taki w zielono-
      pomarańczowej tubie) i pomógł! Kupiłam go zresztą idąc za radami z tego forum.
      Nie pozbyłam się rozstępów do końca, ale znacznie się zmniejszyły, prawie ich
      nie widać. Wiem, że z tej serii jest też krem na rozstępy, więc pewnie
      następnym razem kupię odpowiedni :)
      Pozdrawiam!
      • Gość: brzydula Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: 193.247.251.* 22.01.03, 13:54
        Mam rozstepy:na biodrach, calej pupie, wewnetrznej stronie ud,piersiach, pod
        kolanami i (!!!) pod pachami. Jednym slowem rozlaze sie w szwach i ide sie
        utopic zanim sie zupelnie rozpadne. buuuuuuuuuuuuuuu
        • Gość: ashoka Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.03, 20:23
          hmmm... my (kobiety-rzecz jasna) to mamy życie... Jak nie rozstępy, to
          cellulitis. Jak nie cellulitis to fałdki tłuszczyku tu i ówdzie... Ale cóż!
          Trzeca z tym żyć. Znacie może jakieś statystyki dotyczące rozstępów:ile % je ma
          itd. Byłabym wdzięczna za podzielenie się ze mną takimi informacjami. 3majcie
          się i piszcie
          • Gość: lili Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 15:13
            tak w ogole to znam niejednego faceta, ktory ma rozstepny.
            Ten, ktorego poznalam blizej wcale sie nimi nie przejmowal. Tak jak niewielu
            sie przejmuje rosnacym brzuszkiem, wiotczejacymi miesniami.
            Sa tez tacy, ktorzy sie przejmuja!
            • Gość: ashoka Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 18:46
              Houk!!! Z tego co wiem, facetom rozstępy robią się raczej od "pakowania". Nadal
              nie mogę nigdzie znaleźć statystycznych danych... Czy w ogóle takowe istniej?
              Ciekawa jestem, czy te wszystkie aktorki i modelki borykają się z takimi
              problemami.
              • Gość: Trishna Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: *.acn.waw.pl 09.02.03, 15:50
                Nieprawda ze tylko od pakowania, pojawiają się tak jak u kobiet wtedy kiedy
                skóra nadmiernie się rozciąga, na przykład w okresie dojrzewania kiedy szybko
                rosną.
                • Gość: ashoka Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 16:10
                  wiem. A przy pakowaniu skóra się rozciąga, gdyż następuje szybki przyrost
                  mięśni, nieprawdaż? W innych sytuacjach również, ale według wiadomości z
                  którymi się spotkałam, często rozstępy robią się po ćwiczeniach na siłowni. Pa!
                  • mika_1 Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? 09.02.03, 22:56
                    Rozstępy powstają w wyniku silnego mechanicznego rozciągania skóry - i spotykają
                    wszystkich. Młodzież podczas dojrzewania, osoby dorosłe podczas tycia. Są to
                    zmiany nieodwracale - następuje uszkodznie włókien spręzystych skóry i
                    scieńczenie skóry. Nie da się ich zupełnie usunąć, niestety :(
    • Gość: kas Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 18:28
      słuchaj pozbyłam się rozstępów u lekarza, zrobił głęboki peeling, trzeba to
      zrobić parę razy i jest dość drogie ale skuteczne
      • Gość: ashoka Re: CZY MACIE ROZSTĘPY??? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 12:45
        Super! A mogłabyś podać dokładne informacje, takie jak: cena, u jakiego lekarza
        poddałaś się temu zabiegowi, czy był on bolesny, czy pozostały jakieś ślady
        (blizny?), czy całkowisie się ich pozbyłaś itd. Byłabym baaardzo wdzięczna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka