wredna.zdzira Re: fiolet? 19.06.06, 10:19 Sorki,za szybko enter ;) Byłam wczoraj u kumpeli,która robi sobie blond pasemka i aby nie zżółkły używa do włosów roztworu wodnego fioletu. Do kupienia w każdej aptece,podobno jest to lek na rany. I w związku z tym mam pytanie, czy któraś z Was próbowała takiej płukanki? Może się podzielić doświadczeniem? Chciałabym jej spróbować. Mam naturalne blond włosy, podchodzą trochę pod kolor rudawy dlatego chciałabym je trochę rozjaśnić. A farbowania nie wchodzi w grę. Z góry dzięki za odpwiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolinka100 Re: fiolet? 19.06.06, 11:32 W drogeriach można kupić specjalną płukankę o fioletowym zabarwieniu, właśnie do włosów blond i siwych. Poczytaj sobie : www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=3223 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.zdzira Re: fiolet? 19.06.06, 12:05 Weszłam na stronę producenta i tam jest napisane coś takiego: "Płukanka do włosów - niebieska Przeznaczona do kolorowania włosów siwych i rozjaśnionych. Nadaje im delikatny niebieski odcień. Włosy są lśniące, miękkie, dobrze się rozczesują i nie elektryzują." Nadaje im delikatny niebieski odcień? ;)Czy jest to może błąd? Nie chciałabym mieć niebieskich włosów ;) Chyba będę musiała swoje polubić i nie kombinować =) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_bee Re: fiolet? 19.06.06, 11:20 Chodzi Ci zapewne o pioktanine. Radzilabym z tym uwazac bo pewnie juz mialas watpliwa przyjemnosc widziec na ulicy starsza pania o bialych wlosach w odcieniu fioletu - to wlasnie efekt zbyt stezonego roztworu fioletu wodnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.zdzira Re: fiolet? 19.06.06, 11:30 Właśnie wiem =) Koleżanka mnie ostrzegała, żeby używała tylko kilku kropelek na garnek z wodą. Mam obawy dlatego chciałam się zapytać osób, które to stosowały. Czy są efekty? Czy nie niszczy włosów itp? Obecnie używam sprayu, który pod wpływem słońca i suszarki powinien rozjaśniać włosy, ale nie widzę efektów, dlatego chciałam spróbować czegoś innego. dzięki za odzew =) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: fiolet? 19.06.06, 11:36 widziałam jakiejś polskiej firmy różne płukanki do włosów blond (pewnie do różnych odcieni), fioletowa też była- na czymś takim pewnie są proporcje napisane, więc chyba łatwiej przewidzieć efekt:) mam ciemne włosy, więc sama nie stosowałam, ale piszę, bo może Ci się to przyda. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wrrotka Re: fiolet? 19.06.06, 12:19 aaa chyba wiem o co Ci chodzi, waptece sie kupuje takie mocno fioletowe cos;) w latach młodości moja kumpelka sobie włosy tym zafarbowała, na sZczęście jak zobaczyłam efekt to mi sie odechcialo bo też mnie korcił ten wynalazek. koleżanka chyba przeadziła z ilościa preparatu, bo jej jasny brązik zrobił sie buraczano-fioletowawy... i o ile na początku nawet to wygladało (kiedyś modne były takie odcienie:) to jak sie zaczeło wypłukiwać to włosy miały raczej kiepską kondycje i kolor. sama zastanawiam sie nad jakimś preparetem który zniwelował by rudawy odcień, ale z tego co wiem, są specjalne do tego preparaty. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
kamisiunia Re: fiolet? 19.06.06, 12:44 Ten preparat z apteki to grecjan fioletowy, niewielka buteleczka za 2,50. Na ok. 3 litry wody daje się 2-3 krople teko roztworu. Ostatnio przesadziłam i miałam trochę fioletowawe, ale nie było tak źle ;). Nadaje fioletowy/niebieski odcien po to, żeby nie było zotych/rudych refleksów na włosach, a w zamian był platynowy. Jak nie chcesz się bawić w dozwanie kropel, to kup szampon Welli Regenal [200 ml - Rossman 20zł, TESCO 16zł] lub L'Oreala Silver [ok. 30 zł za 250ml]. Są to szampony niwelujące żółć na włosach i zostawiające poświatę platynową. Silvera nie używałam, natomiast am Regenal - jest fioletowy i trochę brudzi, mało sie pieni i włosy sa po min b. szorstkie [jak po w.w. płukance]. Do tego po drugim użyciu włosy mi... zrudziały. Naprawdę nie wiem jak to się stało, a do tego porobiły mi sie śmieszne pasemka i cały czas wyglądam jak bym miała tłuste włosy. A propos, po Regenalu strasznie szybko sie przetłuszczają. Ale spróbuj, może u Ciebie będzie inaczej, niektóre babki są zadowolone. A ten rozjaśniacz w sprayu - to nie czasem z Palette? Miałam go, faktycznie na slońcu strasznie mi rozjaśnił... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaya_1985r Re: fiolet? 19.06.06, 13:01 Ja używam tej płukanki, wersji niebieskiej. Dodaje pół zakrętki do miski wody (nie wiem jaka to objętość), a nie tak jak piszą na opakowaniu od 1 do 3 nakrętek i włośów niebieskich nie mam ani trochę.Używałam kiedyś piochtaniny, czyli prawdopodobnie tego co twoja koleżanka, ale bardzo łatwo z tym przesadzić i ma się potem włosy fioletowe (ja dodawałam jedną kroplę, a i tak czasami to było za dużo). Co do Regenalu Welli toraczej nie polecam, bo bardzo przesusza włosy. Po umyciu miałam na głowie jeden wielki kołtun i żadna odżywka na to nie pomagała. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.zdzira Re: fiolet? 19.06.06, 14:27 Ślicznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi! Wiedziałam,że na was kobitki zawsze można liczyć =) Porozglądam się,poczytam i napewno coś wybiorę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś