Dodaj do ulubionych

włosy na rękach

20.06.06, 02:09
Mam problem z włosami na rękach - są dość gęste i ciemne. Bardzo mi to
przeszkadza, szczególnie teraz w okresie lata. Co można z tym zrobić?? Czy są
jakieś sposoby, żeby zmienić ich kolor na jaśniejszy albo pozbyć się ich
domowymi sposobami? Ewentualnie czy można pozbyć się laserowo tego
cholerstwa, czy jest to drogi i czy jest jakaś granica wieku? Będę wdzięczna
za odpowiedź, bo ten problem spędza mi sen z powiek.
Obserwuj wątek
    • anulkina Re: włosy na rękach 20.06.06, 07:57
      Można laserowo, ale to kosztowny zabieg i trzeba go kilka razy powtarzać. Z
      tego co mi wiadomo jest rozjaśniacz do włosów na rękach, zdaje sie ze robi go
      firma Sally Hansen, poszukaj na tym forum, bo ten wątek był już kilkakrotnie
      poruszany.. ;)
      • paulina.galli Re: włosy na rękach 20.06.06, 09:55
        Woda utleniona rozjasnia włoski - z tym ze to trzeba chyba dosyc regularnie i
        dlugo przecierac np. wacikiem.
        Ja bym poszla na wosk - i potem jakby odrosly (prawdopodobnie ciensze i
        slabsze ) to jeszcze raz
    • sabriel Re: włosy na rękach 20.06.06, 10:00
      A co robisz z wlosami na nogach i bikini?
      Goli sie normalnie jak resztę.
      Oczywiście można też laserowo pozbyć sie owłosienia,ale to kosztuje(sama się
      chętnie dowiem szczegółów).
    • mikams75 Re: włosy na rękach 20.06.06, 10:20
      mozna rozjasniac woda utleniona, ale uwazaj, bo niektorych podraznia skore.
      Woda utleniona nie tylko rozjasnia ale i niszczy wlosy, zaczynaja sie wykruszac.

Jesli masz rzeczywiscie takie geste i mocne, to mozesz zastosowac wosk.
      Golenie stanowczo odradzam.
      • klinika_pediatryczna Re: włosy na rękach 20.06.06, 10:59
        dzięki za rady, na pewno je wykorzystam ;] choć golić nie będę, gdyż może to
        przynieść odwrotny efekt niż zamierzony. co do zabiegu laserowego niestety
        szczegółów nie znam.
    • pucek77 Re: włosy na rękach 20.06.06, 14:55
      Idź do kosmetyczki na wosk - ja sama skorzystałam pierwszy raz dwa lata temu i
      byłam bardzo zadowolona. (i teraz regularnie korzystam) Co ważne i zachęcające -
      depilacja woskiem rąk nie boli :)
      • zaneczka Re: włosy na rękach 20.06.06, 16:55
        Ja mam malo wloskow i blond -od kilku lat depiluje rece woskiem-bo ja nie
        znosze wloskow na rekach-na nogach mi tak nie przeszkadzaja jak na rekach.
        Uwazam,ze wygladaja nieestetycznie i ze trzeba to robic-po prostu trzeba.
        A jak widze dziewczyny z czarnymi wlosami na rekach to slabo mi-zarost na
        rekach jest niewybaczalny.
        Kilka lat temu dostalam od siostry woskownice-wedlug mnie jest lepsza od
        depilatora-ale czasem trzeba prosic kogos o pomoc w bardziej niedostepnych
        miejscach-woskownice kupisz tak od 150zl-wosk w sztyfcie to wydatek od 8zl i
        plus do tego paski plotna-a to mozesz kupic w pasmanterii.

To najlepsza metoda usuwania wloskow jaka znam
        • tallka Re: włosy na rękach 20.06.06, 18:28
          Mam taki sam problem z włosami na rękach, już jako mała dziewczynka miałam
          przedramiona pokryte długimi i dość ciemnymi włosami (nie włoskami), mama mówiła
          mi,,ze też takie miała, ale jej wyszły. Ja mimo dojrzałego już wieku mam je
          nadal, chociaż nauczyłam się już z nimi walczyć.Na początku zapalałam
          zapalniczkę i opalałam te włosy, które paliły się do skóry (okropnie
          śmierdziało) i tak przez jakiś czas, potem goliłam zwykłą maszynką dla kobiet
          raz na tydzień i to wystarczyło, a teraz spróbowałam pastę cukrową i to
          wszystko. Nigdy nie robią mi się krostki, kłujące ręce-przywykłam, ale nie
          zniosłabym już męskich rąk. Dodam,że moje włosy na rękach gdybym zostawiła je w
          spokoju rosłyby bez końca. Pozdrawiam i rozumiem, powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka