Dodaj do ulubionych

Linia miedzy oczami - jak sie pozbyc bez botoksu?

29.06.06, 03:45
To jeszcze nie zmarszczka, na razie niewielka linia od odruchowego
marszczenia czola. Nie zdawalam sobie sprawy z tego, ze tak bardzo sie
marszcze (chyba gdy spie?). Zauwazylam ta linie na zdjeciach i domowych
filmach video. Boje sie botoksu, ale co innego moge zrobic? Pomozcie! Bardzo
mnie to postarza.
Obserwuj wątek
    • zwykladziewczyna5 Re: Linia miedzy oczami - jak sie pozbyc bez boto 29.06.06, 08:01
      Mam komputer przed lustrem i martwi mnie to, ze to co mam na czole wyglada jak
      wglebienie. Cale lata sie marszczylam i nie bylo sladu, a tu nagle takie cos.
      • irenka82 Re: Linia miedzy oczami - jak sie pozbyc bez boto 29.06.06, 08:32
        nos okulary przeciwsloneczne,nawet gdy nie ma ostrego slonca. i nie smiej sie-ja
        sobie "rozprostowuje" zmarszczke palcem,lekko ja pocierajac.
        • tyka444 Re: Linia miedzy oczami - jak sie pozbyc bez boto 29.06.06, 08:35
          nie smiej sie...? przeciez to niemozliwe..:))
          Tez mam taka 'kreske' pomiedzy brwiami, z tym,ze u mnie
          to juz zmarszczka - wynik grymasu, ktory towarzyszy mi
          od wieku lat 8 :)) wklepuje od czasu do czasu troche
          kremu przeciwzmarszczkowego i jest troche lepiej.
          • panisiusia Re: Linia miedzy oczami - jak sie pozbyc bez boto 29.06.06, 16:06
            w "nie śmiej się" Irence chosdziło o to, by nie śmiać się z jej metody, a nie
            tak w ogóle.
        • zwykladziewczyna5 Re: Linia miedzy oczami - jak sie pozbyc bez boto 29.06.06, 08:37
          Nosze okulary przeciwsloneczne i w ciagu dnia staram sie nie marszczyc.
          Podejrzewam, ze marszcze sie w trakcie snu, bo rano to wglebienie na czole jest
          bardziej widoczne. Chyba czas na botoks, a tak chcialam uniknac... Smialam sie
          z botoksowych czolek, a teraz sama takim zostane. No bo co innego moge zrobic?
          Tylko nie mowcie, zeby to wglebienie polubic. Wyglada strasznie.
          • aneja Re: Linia miedzy oczami - jak sie pozbyc bez boto 29.06.06, 10:00
            Jest takie bardzo proste i skuteczne cwiczenie z ksiazki Benity Cantieni.
            Palec serdeczny poloz na poczatku lewej brwi, tuz obok nasady nosa, opuszke
            srodkowego palca - centymetr powyzej nasady nosa, dokladnie posrodku czola, a
            palec wskzaujacy - na poczatku lewej brwi. Palce kieruj lekko do gory i w
            przeciwnych kierunkach. Uciskaj lekko przez dwie minuty.
            • psemulek pytanie odnośnie cwiczenia 29.06.06, 11:39
              tez mi się robi taka bruzda i chciałabym ją spłycić, a przynajmniej zatrzymać
              dalsze "bruzdowienie". Mam pytanie, nie za bardzo rozumiem, jak w tym ćwiczeniu
              kierowac palce w przeciwne kierunki tzn,że jak mam palec tuz przy nasadzie
              prawej brwi, to mam kierowac w stronę lewej czy na zewnątrz w stronę prawą, a
              jednocześnie w tym samym czasie środkowy do góry? I jak często wykonywać to ćw?
              Dziękuję:)
              • aneja Re: pytanie odnośnie cwiczenia 29.06.06, 18:37
                Powyzej nasady nosa ida miesnie podluzne czolowo-nosowe. Mozna nauczyc sie je
                wyczuwac pod palcami, szczegolnie,gdy sa napiete. Lekko, z wyczuciem uciskasz
                kierujac palce lekko do gory i na boki (czyli palec z prawej strony na prawa
                strone). Sama zauwazysz, ze to przynosi ulge, kiedy sie marszczy brwi. To
                cwiczenie 'wyprasowuje" zmeczone czolo. Szczegolnie od komputera :) Mozesz
                zrobic kilkakrotnie w ciagu dnia.
                Polecam tez masaz u kosmetyczki, regularnie stosowany czyni cuda.
                Nie ma sie tez co oszukiwac, ze jakikolwiek krem, witamina c, albo inny
                zewnetrznie uzyty w domu preparat dziela w przypadku zmarszczek mimicznych, za
                ktorych powstawanie odpowiedzialne sa miesnie. W przypadku mlodej skory, te
                ruchy miesni sa odwracalne, bo skora szybko sie regeneruje, pozniej utrwalaja
                sie juz na stale. A na botoks zawsze jest czas.
    • garraretka witamina C 29.06.06, 10:29
      Jest tu wątek o witaminie C w płynie. Panie sobie chwalą, że spłyca drobne
      zmarszczki i ogólnie poprawia kondycję skóry.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=21497059&s=0
      :)
      • iskierka4 Re: wlasny tluszcz 29.06.06, 12:40
        A ja polecam ostrzykiwanie tluszczem wlasnym. Nie wiem jak dokladnie sie to
        nazywa ale mam kilka znajomych co tak sobie zrobily. Lekarz bierze twoj wlasny
        tluszcz z brzucha lub posladka i wstrzykuje w zmarszczki. Ta metoda mozna
        ostrzyknac wlasnie zmarszczki wokol ust, oczu i te lwia zmarszczke miedzy
        brwiami. Efekty super. W Poznaniu zabieg kosztuje 700 zl . tzreba robic 2
        zabiegi - drugi kosztuje 400 zl. Efekt utzrymuje sie do 6 lat wiec dluzej niz
        botox, a na dodatek sa to twoje komorki wiec jest mniejsze ryzyko alergii,
        odrzucen, podraznien. Ja akurat nie mam tu zmarszczek tylko pelno mimicznych na
        czole i poszukuje czegos na czolo. Nie chce botoxu bo efekt jest na krotko.
        Szukm tez bardziej naturalnego wypelniacza. Pozostale zmarszczki na pewno
        ostzrykne sobie tluszczem ale odczekam jeszcze kilka lat, bo uwazam ze jeszcze
        nie mam takiej potzreby.
    • nessie-jp Re: Linia miedzy oczami - jak sie pozbyc bez boto 29.06.06, 18:41
      Nijak. Można ew. postarać się dobrać lepsze okulary, żeby nie mrużyć oczu. Ta
      tak zwana "lwia zmarszczka" powstaje bardzo wcześnie i jest bardzo głęboka, nie
      można się jej pozbyć. Równie dobrze mogłabyś chcieć się pozbyć nosa bez
      skalpela. :)
    • zwykladziewczyna5 Na botoks czasami jest za pozno 30.06.06, 02:35
      Ktos napisal, ze na botoks jest zawsze czas, kto inny wspomnial o wstrzykiwaniu
      wlasnego tluszczu. Zeby wstrzyknac wlasny tluszcz trzeba go najpierw pobrac za
      pomoca liposukcji, a to jest przeciez inwazyjny zabieg robiony w glebokim
      znieczuleniu. Tluszcz, czy inne wypelniacze pozostaja ludziom, ktorzy mysleli,
      ze maja czas na botoks, a w tym czasie zmarszczka tak sie utrwalila, ze na
      botoks bylo za pozno. Trzeba bylo czyms ta zmarszczke wypelnic.
      Pamietam, ze kobiety pisaly, ze botoks wystarcza im nawet na 8 miesiecy.
      Przeciez to jest wspanialy efekt! Pisaly tez, ze wcale nie mialy maskowatej
      twarzy. Jak sie zrobi to dobrze, to mimika jest zmniejszonam, nie zlikwidowana.
    • kadarkaa Re: Linia miedzy oczami - jak sie pozbyc bez boto 30.06.06, 02:46
      Spróbuj lodu (zamrozić plastikową butelkę wody, odciąć plastik i traktować tym
      lodem całą twarz i szyję, ze szczególnym uwzględnieniem miejsc
      zmarszczkopodatnych) + krem typu botoks efekt czy inne dobre przeciwzmarszkowe.
      Ale to tylko może zapobiec pogłebianiu się zmian, usunięcie to raczej tylko
      botoks :(
    • bzzzk Re: Linia miedzy oczami - jak sie pozbyc bez boto 02.07.06, 21:56
      ze względu na bliny po trądziku chodzę na yellow peel i widzę, że przy okazji
      znacznie spłyciła mi się taka właśnie pionowa bruzda, którą miałam od bardzo
      dawna:)

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka