Dodaj do ulubionych

suche włosy

02.02.03, 13:41
Mam długie do pasa włosy. Są one bardzo suche. Używałam i używam nadal
różnych odżywek, maseczek na włosy i to nic nie pomaga. Bardzo mni to
przeszkadza bo po umyciu włosów nie moge ich rozczesac, bo sie okropnie
plączą. Myślałam nawet o obcięciu ich ale są za długie i szkoda mi ich. Nie
wiem już czego mam użyć żeby nie były takie suche i dawały sie rozczesac.
Prosze o radę
Obserwuj wątek
    • guuzik Re: suche włosy 02.02.03, 14:53
      och zanm ten problem. przede wszystkim co 2 miesiące i ani dnia dłużej podcinaj
      końcówki u fryzjera!!! Kiedyś na rynku były dostępne odżywki, które nakładało
      się na włosy, po czym należało zawinąc włosy w recznik, trochę tak poprzebywać,
      po 5 min należało spłukać włosy i położyć odżywkę bez spłukiwania. Były to
      kosmetyki firmy ANNA. Obecnie z tego co wiem, koncern ten połączył się z
      kolastyną. Ich kosmetyki znajdziesz w mnieszych drogeriach (na pewno nie w
      Rossmanie). Czasami warto na umyte włosy położyć domową odzywkę żółtko
      połączone z oliwą z oliwek, zawinąć w folię aluminiową, podgrzać suszarką i
      umyć ponownie włosy.
      Pozdrawiam
      PS. a czym rozczesujesz włosy (grzebień czy szczotka) i w jaki sposób?
      Kasia
    • ostra Re: suche włosy 04.02.03, 13:28
      Cze!!
      Podziwiam twoje wlosy do pasa.ALE!!!! Uwierz mi ze wlosy takiej dlugosci
      pieknie sie prezentuja tylko wtedy gdy sa absolutnie zdrowe.Zatem moja rada:
      Zniszczone i suche zetnij, chociaz do ramion. Latwiej bedzie ci je rozczesywac
      i utrzymywac w nalezytym porzadku. Tez tak zrobilam Z wlosow do polowy plecow
      zafundowalam sobie krotka fryzurke i czuje sie swietnie. Łatwo ja utrzymac no i
      odmladza.Do suchych wlosow polecam ELSEVE Nurileum.Zycze duuuzo odwagi i
      pamietaj: LEPIEJ KROTSZE I ZDROWE NIZ DLUGIE I ZNISZCZONE!!!
      POZDR.
      • martuchinek Re: suche włosy 05.02.03, 15:42
        NA WSTĘPIE DZIEKUJĘ WAM ZA RADY. POPATRZĘ NA RYNKU ZA SPECYFIKAMI, O KTÓRYCH
        MOWA. MAM TYLKO NADZIEJE, ŻE NIE BĘDĄ TO KOLEJNE PIENIĄDZE WYRZUCONE W BŁOTO,
        ALE OPTYMIZMU MI NIE BRAK. CO DO CZESANIA WŁOSÓW TO PRÓBOWAŁAM JUŻ WSZYSTKIM I
        WKOŃCU POPRZESTAŁAM NA SZCZOTCE(ALE NIE PLASTIKOWEJ). WIEM, ŻE LEPIEJ MIEĆ
        KTÓTKIE ALE ZA TO ZDROWE WŁOSY, ALE NIE WIEM CZY WYSTARCZY MI ODWAGI ABY TAKIE
        DŁUGIE WŁOSY ŚCIĄĆ. CHCIAŁAM POWIEDZIEĆ, ŻE JA NIE MAM ZNISZCZONYCH BARDZO
        WŁOSÓW TYLKO MAM TENDENCJĘ DO ICH WYSUSZANIA. A MOŻE ZNACIE JAKIEŚ DOMOWE
        SPOSOBY NA SUCHE I PLĄCZĄCE SIE WLOSY??? JEŚLI TAK TO NAPISZCIE BĘDĘ BARDZO
        WDZIĘCZNA
        • preta Re: suche włosy 13.02.03, 22:37
          W zadnym wypadku nie scinaj dlugich wlosow! Pomysl na krotkie wlosy (bo tak
          wygodniej) to pojscie na latwizne. Jestem zdecydowana przeciwniczka takich
          pomyslow. Lepiej poszukaj jakichs preparatow, ktore nawilza Ci wlosy i poprawia
          ich kondycje. Ja stosuje balsam kondycjonujacy firmy Pollena Ewa - z serii Len.
          Nie wymaga splukiwania, a wlosy po nim sa miekkie, latwo sie rozczesuja. Wlosy
          do pupy to moje marzenie, wiec zycze Ci wytrwalosci w ich hodowaniu. Krotkie
          wlosy moze miec kazdy. Dlugie - tylko niektorzy... Pozdrawiam - Preta
          • jonta Re: suche włosy 28.03.03, 09:47
            czy ta odzywka polleny Ewa nie pogrubia za bardzo włosów i nie zmienia ich
            struktury ? jak czesto ja stosujesz?
            jonta
            • preta Re: suche włosy 03.04.03, 23:33
              Balsam Polleny - z serii Len stosuje co 4 dni (po kazdym umyciu wlosow). Nie
              obciaza wlosow, nie zmienia ich struktury, a poza tym to jedyny preparat (z
              wielu, ktore probowalam), po ktorym nie mam lupiezu. Z tej serii jest jeszcze
              pianka, ale po niej nie bylo tego efektu. Balsam jest dla mnie idealny i
              stosuje go juz ponad 2 lata.
              Pozdrawiam - Preta
    • zbigniew.kalenik Re: suche włosy 17.02.03, 10:17
      Witam,
      W Pani przypadku należy końcówki włosów obcinać regularnie, to znaczy raz w
      miesiącu, o ok. 1 cm. Maseczki „na domowe sposoby” są wskazane, jeśli ma Pani
      na to czas, jednak odradzam zawijanie głowy w folię aluminiową oraz
      podgrzewanie jej suszarką. Lepszym rozwiązaniem jest po nałożeniu maseczki
      zawijanie głowy w folię plastikową a następnie owinięcie jej w ciepłym
      ręcznikiem. Aby ułatwić rozczesywanie proponuję używanie odżywek zawierających
      jedwab oraz korzystanie z rzadkiego grzebienia, najlepiej drewnianego
      Pozdrawiam serdecznie
      Zbigniew
      • independent-girl Re: suche włosy 19.04.03, 19:00
        Owijanie głowy folia aluminiową. A czy są dostępne na rynku jakies czepki
        aluminiowe czy coś w tym stylu żeby zapobiec "bawienia" sie po każdym maciu w
        owijaniu folią głowy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka