Dodaj do ulubionych

dobry tusz do rzes

13.07.06, 18:55
hej dziewczyny!!!
chcialabym abyscie polecily mi jakis swietny tusz do rzes najlepiej
pogrubiajacy...kupilam sobie ostatnio RIMMEL VOLUME ale jestem srednio
zadowolona...wiele sie naczytalam na forum o max factor 2000 kalorie tylko nie
iwme jakie daje efekty...i ostatnie pytanie jak na rzesach wyglada brazowy
kolor tuszu poniewaz rowniez zastanawiam sie nad wyprobowaniem nowego koloru
pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • kociubek Re: dobry tusz do rzes 13.07.06, 19:11
      Ja polecam zdecydowanie max factor 2000 kalorie :). Dla mnie jest swietny!!!!
      Swietnie pogrubia i daje fajny efekt, moze nie teatralny ale bardzo ladny. Jesli
      chodzi o kolor brazowy to zalezy od Twojej urody. Ja np w brazowym tuszu
      wygladam nijako, twarz mi sie rozmywa choc jestem blondynka.
    • przemkowa4 Re: dobry tusz do rzes 13.07.06, 23:12
      dzieki ci bardzo za odpowiedz ...chyba sie skuzse na ten max factor 2000kalorie
      ...wlasnie mi rowniez chodzi o naturalny ale pogrubiony efekt...skoro piszesz ze
      jest taki dobry a wiele kobiet sobie go chwali wezme twoje zdanie pod uwage
      • ksieznabona Re: dobry tusz do rzes 13.07.06, 23:45
        a czy on nie zostawia śladów przy odrobinie wilogci i mruganiu? chodzi mi o
        to,ze wiekszosc tuszow, ktore uzywalam w ciagu dnia zostawialy mi pod okiem
        slady pod wplywem mrugania! na jedyny tusz ktory trafilam i tego nie robi to z
        if roszer :D czy uzywajac MF2000 zauwazylyscie cos takiego lub zeby sie obkruszal?
    • jama30 Re: dobry tusz do rzes 14.07.06, 00:40
      a ja stanowczo odradzam max factor 2000 kalorie! To jeden z najgorszych tuszów
      jakie miałam. skleja rzęsy (okropne grudy!), kruszy się , koszmar! zastanawia
      mnie fenomen jego niesamowitej popularności. Ja polecałabym raczej coś loreal :)
      • apaczka7 Re: dobry tusz do rzes 14.07.06, 09:58
        JA MAM BARDZO CIENKIE I KROTKIE RZESY, UZYWAM EXTRA VOLUME MASCARA extremi cils
        Z YVES ROCHER. wydluza i co najwazniejsze sie nie kruszy, oczywiscie uprzednio
        oproszam rzesy pudrem. koszt ok.25 zl.efekt świetny
        • kwiatek79 dobry tusz do rzes 14.07.06, 12:59
          Ja również odradzam 200 calories, strasznie się kruszy. Słyszałam,że ostatnio
          strasznie się popsuł. Ja, po wypróbowaniu prawie wszystkich średniopółkowych i
          z tej wyższej również ciągle powracam do borjois glamour. Bardzo długo mi służy
          świetnie podkręca i pogrubia i co najważniejsze po całym dniu nie kruszy się.
          Polecam.
    • jeana7 Re: dobry tusz do rzes 14.07.06, 13:22
      a ja nie polecam 2000 calorie. Nie wiem, czy trafiłam na jakies złe partie za
      kazdym razem, ale kupowałam dwa razy, w sklepach koszmetycznych ( nie na
      bazarach) i za każdym razem nie byłam zadowolona z efetu,owszem jak sie
      pociagnie nim rząesy to sa grubsze i dłuzsze, ale tusz sie strasznie osypuje i
      po kilku godzinach efekt jest nienajlpszy, ni emówiąc juz ze strasznie szybko
      wysycha , po dwóch tygodniach juz nawet ten w miare zadawalający efekt
      poczatkowy niknie.
    • magdalenkaaa4 Re: dobry tusz do rzes 14.07.06, 15:05
      ja już drugi rok używam maybelline volum expres curwed brush, podkręca i
      zagęczcza rzęsy, starcza mi na długo:)
    • spa76 Re: dobry tusz do rzes 14.07.06, 15:17
      osławionego 2000 calories nie znoszę! kupiłam go i oddałam po tygodniu
      siostrze, która też nie chce go używac. na szczoteczke nabiera się zdecydowanie
      za dużo, koszmarnie skleja rzęsy, zostaja na nich grudy, które powoli schną,
      więc zanim zaschna to jeszcze 2-stronne xero można sobie zrobić, trudno się
      zmywa.
      zdecydowanie wolę wydłużający loreala i masterpice - nie sklejaja rzęs, ale nie
      pogrubiają też bardzo mocno- efekt jest raczej naturalny.
      brązowy to moim zdaniem taki subtelniejszy czarny. koloru na rzęsach raczej nie
      widać, raczej wytuszowane rzęsy mniej rzucają się w oczy i wyglądaja bardziej
      naturalnie. ja mam czarne rzęsy, więc nie wiem jak brąz wygląda na jasnych
      rzęsach.
      • zosiajaniak Re: dobry tusz do rzes 14.07.06, 15:26
        A ja polecam MF 2000 Calorie. Miałam go kiedyś dawno, dawno temu i teraz
        zakupiłam nową wersję (stary pogrubiał 200% a nowy 300%) i uważam że jest
        świetny. Nie osypuje się, a rzęsy pogrubia w sam raz. Używam też MF Masterpiece
        który ma rewelacyjną szczoteczkę, ale bardziej daje efekt naturalnych rzęs i
        jest w sam raz na taki dzienny makijaż. Mnie także bardzo odpowiadał Maybelline
        XXL (ten z białą bazą).
    • przemkowa4 Re: dobry tusz do rzes 14.07.06, 16:59
      dzieki wielkie dziwczyny za wasze rady...widze wiecej jest przeciwniczek 2000
      kalorie niz zwolenniczek...wasze wypowiedzi bardzo sie przydaly
      pozdrawiam was serdecznie
      • fisztka Re: dobry tusz do rzes 14.07.06, 17:45
        tylko i wylacznie MF lash lift super super! troche sie przejechalam na tym nowym
        calym zlotym...
    • bzzzk Re: dobry tusz do rzes 14.07.06, 20:04
      ja byłam zadowolona z Bourjois Pump Up The Volume, ale wiem z doświadczenia
      mamy i koleżanki, że na krótkich rzesach się nie sprawdza. jednak jeśli masz
      długie, to efekt pogrubienia będzie bardzo ładny.

pzdr
    • zlakobieta Lancome L'extreme 15.07.06, 19:49
      Używam już kolejny i nie mialam do tej pory lepszego.
      Do tej pory próbowałam: L'oreal, Dior, MF, Helena Rubinstein, Bourjois i Chanel.
      Najgorszy z tej listy był według mnie Dior. Próbowalam 3 różnych rodzajow tej
      marki i każdy okazał się katastrofą. Przede wszytkim niesamowicie szybko
      gęstniały i wysychały :( Pozostałe ujdą w tłoku. Drugie miejsce dałabym
      Helenie, ale zdecydowanie wymieniony w tytule Lancome jest najlepszy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka