Gość: Katt19 IP: *.czarnkow.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 13:54 Czy jesteście zadowolone z kosmetyków Avon? Jakiez czystym sumieniem możecie polecić a jakie odradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lulea Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry IP: *.pl / 192.168.1.* 05.02.03, 15:27 ja moge polecić Multi Benefit Lotion z kwasami glikolowym i salicylowym - stosuje na con pod krem nawi.żający, zamiast Effaclaru i jestem zadowolona. No i lubię szminki do usta i błyszczyk Tickled Pink. Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa multi benefit lotion 05.02.03, 20:04 lulea, mozesz jakos obszerniej sie wypowiedziec nt. tego kosmetyku? zasadniczo srednio kocham avon, ale skoro to dobre, moze sprobuje? ile czasu juz go stosujesz, czy na poczatku mialas jakies pogorszenie cery, tak jak to czesto bywa przy effaklarze? xx. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakam Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry 06.02.03, 08:58 Nie znam tego kremiku, napewno jest on w polskiej ofercie Avon'u? napisz coś bliżej, proszę. Ze swojej strony polecam krem Biologie+ - pod warunkiem, że nie macie suchej cery. Odpowiedz Link Zgłoś
maja101 Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry 05.02.03, 16:21 Jak dla mnie np balsamy do ciała z serii Naturals tylko ładnie pachną, ale wcale nie nawilżają. Zresztą nie bardzo wiem jak miałyby nawilżać, skoro jednym z głównych składników jest alkohol.... Wyjątkiem są balsamy z serii Skin-So- Soft, ale jak dla mnie śmierdzą. Aktualnie, po kupieniu kilku balsamów z avonu jestem na etapie poszukiwania porządnie nawilżającego balsamu. Jeśli chodzi o kremy do twarzy, to Naturals poleciłabym nastolatkom które chcą się pobawić tanimi mazidłami. Nie pomogą, ale krzywdy też nie zrobią. Kremy z serii Avon też mi nie odpowiadają, bo nie chcą się wchłaniać w moją mieszaną skórę. Wyjątkiem jest Poranny Blask, który daje ładny kolor (ale to dzięki zawartości samoopalacza), ale nawilżenia też po nim nie widać. Zresztą i tak nie jest wart swojej ceny. Aktualnie wypróbowuję serię BODY, ale nie jestem na razie w stanie ocenić efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oajka Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 19:34 Dla mnie hitami sa nastepujace kosmetyki: - szmpony do wlosow suchych (jedyna ktore nawilzaja), - ozdywka do tych samych, a raczej maska, - zele pod prysznic z zawieszkami, - ostatnio krem na noc z witaminami Milk comfort, - krem do rak Skin So Soft - ladnei pachnie. Nie polecam: - mleczko 3in1 z zielonej herbaty, - balsamy nawilzajace (wysuszaja przez noc skore), - kremy nawilzajace typu milk&honey (tworzy sie maska na twarzy - cera sucha), To chyba wszystko. Aha. dobre nawet sa lakiery do paznokci. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry IP: 62.233.250.* 05.02.03, 20:17 oto, czego ja uzywałam/uzywam, i co polecam: 1) tusze do rzęs: wszechstronny i do oczu wrażliwych 2) moja mama jest zadowolona z podkładu rozświetlająco - antystresowego 3) dezodoranty w kulce: po prostu świetne 4) balsam do ciała z witaminami: ten w niebieskiej butelce 5) krem nawilżający z witaminą E - taki w tubce, dobrze nailża 6) maseczka oczyszczająca i zwężająca pory w zielonej tubce 7) żele do oczyszczania twarzy i żel oczyszczający i odblokowujący pory + tonik regulująco - matujący: jak twarz jest zbyt wrażliwa o te kosmetyki zbyt ja wysuszają 8) kompleks witaminowy w kremie SPF 15: taki w słoiczku z pomarańczową nakrętką: to zdecydowanie mój idol, wspaniale nawilża, wspaniały zapach, który rano pobudza do życia:) 9) krem relaksujący Botanisource: też świetny 10) cała seria Color Trend: do bani 11) błyszczyk do ust : swietny 12) żel pod prysznic sensitive 13) po szamponach do włosów dostałam łupieżu, więc nie polecam 14) maseczki naturals: świetne, oprócz brzoskwiniowej 15) podkład aksamitny 16) chłodzący żel pod oczy 17) perfumy rare gold: moje ulubione to tyle:) ale się rozpisałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
ariana_ Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry 05.02.03, 23:01 Z czystym sumieniem polecam kremy do rąk ,zwłaszcza glicerynowy z silikonem. Dla mnie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
kizia Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry 06.02.03, 00:58 Witam, odradzam krem do stóp z cynamonem, ochydne mazidło :((( polecam glicerynowy krem do rąk z silikonem, mam też niezdrową skłonnośc do kupowania olekku Skin So Soft. Odradzam kolorówkę, na mnie odpada, łuszczy się i rozmazuje. Kizia Odpowiedz Link Zgłoś
naila Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry 06.02.03, 10:58 Polecam: - błyszczyk do ust Tickled Pink - dezodorant-antyperspirant 24h - lakiery do paznokci, ale _nie_ Color Trend, bo te są b. nietrwałe - b. podobał mi się kiedyś zapach Celebre ... Seria Naturals jest dla nastolatek, bo tylko trochę nawilża... Podobno szminka całuśna Color Trend jest fajna, ale szybko łamie się opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mela Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry IP: proxy / *.chello.pl 06.02.03, 13:01 Rewelacyjne, wedlug mnie: - szampon Advance Technique do qlosow cienkich i przetluszczajcych sie - pieknie pachnie, nie placze wlosow, sa po nim miekkie, puszyste, blyszczace - odzywka na noc AT - bardzo zmiekcza wlosy, ulatwia rozczesywanie i nadaje objetosci - pianka AT - nablyszcza, dobrze pomaga w ukladaniu - krem silikonowy do rak - dezodorant w kulce (ja uzywam Celebre) - woda toaletowa Celebre, Sunny Skies - ale to juz indywidualna sprawa Za to lakiery do paznokci sa kiepskiej trwalosci, balsamy, zele pod prysznic wysuszaja i smierdza, kremow nie mialam odwagi uzyc, tylko probke Porannego blasku, ale takze porazka, Calusna szminka wysusza, ma inny kolor na ustach. To tyle pamietam. Szampon polecam, zreszta chyba cala seria AT jest niezla. Kiedys mialam jeszcze serum do zniszczonych koncowek i maseczke - tez fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 18:56 Polecam krem silikonowy do rąk,Multi Benefit Lotion.Żel chłodzący pod oczy powoduje,że szczypią mnie oczy.Kiedyś kupiłam Multi-Boost daily vitamin moisturising cream ,który ślicznie pachnie.Miałam po nim okropną wysypkę,czerwone plamy na twarzy i dekolcie.Moja mam za to jest z niego zadowolona.Chciałabym kupić Poranny Blask,ale boję się,że ma podobny składnik,który mnie uczula.Jak mam to sprawdzić,żeby nie wyrzucić pieniędzy w błoto?? Odpowiedz Link Zgłoś
maja101 Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry 06.02.03, 19:40 Popros konsultantkę o próbkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana_ Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry 06.02.03, 21:37 Albo po prostu zamów i w razie czego zwrócisz w ramach reklamacji. Nigdy nie miałam z tym problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
sweetwitch Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry 12.02.03, 17:51 Gość portalu: Kasia napisał(a): >Chciałabym kupić Poranny Blask,ale boję się,że ma podobny > składnik,który mnie uczula.Jak mam to sprawdzić,żeby nie wyrzucić pieniędzy w > błoto?? Mam go i jest taki sobie. Starcza na dlugo, poniewaz ma dobra konsystencje. Czasami zdejmuje z twarzy grudki kremu, ale to pewnie dlatego, ze nalozylam go za duzo. Jednak jakos go nie lubie. A tak w ogole, to nie przepadam za "katalogowymi" kosmetykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moka Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry IP: *.acn.waw.pl 12.02.03, 11:12 Kurcze, myslalam, ze tylko ja nie toleruje kremow Avon. Po Multi boost dostaje czerwonych plam na skorze, poza tym mam wrazenie, ze te kremy sie nie wchlaniaja i mi sie DOSLOWNIE wazy podklad na skorze. Po szamponie naturals dostalam lupiezu. Lubie maski typu peel off, uwazam ze serum na koncowki w olejku jest swietne. Bardzo lubie serie do stop i odzywki do paznokci. Wedlug mnie balsamy wysuszaja skore. Niby klade je gruba warstwa a skora robi sie szorstkawa. Kosmetykow kolorowych nie uzywam bo nie moge sobie nic dobrac. Kupilam sobie jakis czas temU podklad 3 w jednym - dla mnie - PORAZKA!!!. Porannego blaski nie uzywalam bo po wczesniejszych przejsciach wole nie ryzykowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry 12.02.03, 13:25 moim zdaniem naprawdę dobry jest krem na noc głęboko nawilż. (hydrofirming), w granatowym słoiczku. nowy z witaminami ślicznie pachnie i jest niezły, ale hydrofirming jednak lepszy, i jest to kosmetyk do którego chętnie będę wracać. Poranny blask dawał może i fajny efekt, ale IMHO za mało nawilżał. Lubię jeszcze niektóre balsamy, olejek w sprayu SSS (ale zapach jest dziwny), krem silikon. wręcz śmierdzi, ale działa bdb. seria Advance T. do włosów jest niezła, przyn. to co używałam (szampon do farbowanych, jak miałam balayage i maska). OK jest maska peel off ogórkowa, ale wychwalana 3 minutowa w ogóle mi nie pasuje, źle się zmywa i rozgrzewa, o czym nigdzie nie ma info, a ja np. ze względu na naczynka nie powinnam. Fatalny jest też krem Botanisource - pachnie jakąś apteką, najpierw chłodzi, potem piecze ://. Lakiery średnie, seria Color Trend dla nastolatek = kiepska jakość. A, pasował mi tusz wydłużający (b. przyzwoity jak na 12 zł w promocji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry IP: *.crowley.pl 12.02.03, 13:42 A ja odradzam: Wszytkie wody toaletowe czy perfumy (nie wiem jak oni je tam nazywają) - tracą zapach po pół godzinie. Wogule ich nie czuć. Odradzam tusze do rzęs (dla mnie byle jakie) Szampony (te takie najtańsze) Lakiery do paznokci - są naprawde nietrwałe i to bardzo Ty chyba tylko te kosmetyki zaniżają i to BARDZO poziom Avonu. Ale generalnie Avon lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry IP: 62.233.250.* 12.02.03, 14:57 Gość portalu: syla napisał(a): > A ja odradzam: > > Wszytkie wody toaletowe czy perfumy (nie wiem jak oni je tam nazywają) - tracą > zapach po pół godzinie. Wogule ich nie czuć. ja używam Rare Gold (takie w czarnym opakowaniu) i ich zapach jest naprawdę długotrwały. czasem na szaliku czuję je przez kilka dni. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry 12.02.03, 16:46 Odpowiadam na czyjeś (chyba anexxy) pytanie dotyczące Multi Benefit Lotionu Avonu. Oczywiście to jest dostępne w polskiej ofercie, jest to emulsja z serii antytrądzikowej Clearskin. Główne składniki to: Pantenol, witamina A, E, kwas salicylowy, kwas glikolowy. Nie wiadomo ile tego kwasu. Butelka kosztuje 20 zł. Czy ktoś tego używał i może powiedzieć coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebiak Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.03, 18:58 Nigdy nie używalam Avonu, ale od ok. 10 dni serwuję sobie żel pod oczy z liposomami. Oczywiście narazie o efektach nie mogę się wypowiedzieć, ale z moimi oczami wszystko nadal OK (tzn. nie odczuwam negatywnych wpływów typu drażnienie) a i zapach mi odpowiada. Przyznam jednak szczerze, że Wasze posty nie nastroiły mnie optymistycznie - wierzę jednak, że jeśli nie pomoże to chociaż nie zaskodzi. Nabyłam jeszcze podkład rozświetlająco - antystresowy, ale jak mam być szczera to średni (łuszczy mi się miejscami skóra co mi się nie podoba wcale), ale może to kwestia trzeciego nabytku tzn. serum błyskawicznie liftingującego, na który nakładam podkład? Fatalnie, bo zaczęłam to wszystko używać w tym samym czasie stąd skąd to złuszczanie skóry - do końca nie wiem. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luloo Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 19:07 Używam kosmetyki Avonu i mam dużo wciąż. Stanowczo odradzam tuszy do rzęs!!!!!!!Śmierdzą kiedy się je otwiera już pierwszy raz. Potem się obsypują, krusza. Fatalna tandeta. Balsamy do ciała nie dość, że wcierają się godzinę (np. duży granatowy z Liposomami), nie przynoszą ulgi suchej skórze. Fajny jst olejek do ciała (chyba so soft),Do twarzy nie ma dobrego kremu natłuszczającego.Dla posiadaczek suchej skóry są chude niemiłosiernie.ODRADZAM zel do biustu, na cellulit i rozstępy. Lakiery do paznokci są ok i krem do ciala z drobinkami z lini zapachowych Pur Blanca. Świetny jest natomiast fluid granatowy w tubce Incredible. Ekstra. I maseczka rozgrzewająca oraz chłodząca. Super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry IP: 195.94.198.* 13.02.03, 09:49 A dlaczego odradzasz zel bo biustu i na cellulit? Ja je stosuje juz kilka miesiecy i jestem bardzo zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
triola Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry 12.02.03, 19:42 Moim zdaniem: - maseczki: rozgrzewająca i chłodzaca - podkład nawilżający antystresowy - antybakteryjny sztyft z zielonej herbaty z serii Naturals - emulsja ujędrniająca do ciała w butelce z pompką - hydrofirming krem na noc - krem do skórek Mira-Cuticle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Avon-najlepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry IP: 213.17.249.* 13.02.03, 10:28 Ja polecam: krem na noc Hydrofirming (troszkę tłustawy, ale w nocy to nie przeszkadza, a efekt nawilżenia naprawdę swietny) olejki do ciała i do kąpieli SSS krem pod oczy (w tym białym słoiczku) żel do mycia twarzy (ten duży zielony) żel do biustu żele do kąpieli (szczególnie aloesowy) szampony i odżywki Adwance Techniques (maseczka rewelacja) płyny do kąpieli (pięknie pachną) błyszczyki (szczególnie Tickled Pink) lakiery (nie Color trend, tylko trzeba uważać na kolory!) kremy do rąk To chyba tyle. Odradzam tą szminkę do ust, oczu i policzków. Jest totalną klapą. Z oczu schodzi już po ok 30 min., a usta wysusza. Odpowiedz Link Zgłoś