Dodaj do ulubionych

podkłady Givenchy

14.08.06, 15:31
chciałabym dowiedzieć się czegoś o podkładach firmy Givenchy, w szczególności
o podkładach o właściwościach matujących bo ich zakup rozważam, są to Matmate
Fluide Foundation oraz Teint Miroir Mat. czy któraś z Was ich używała?
mozecie je polecić lub odradzić?
pozdrawaiam :)
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: podkłady Givenchy 14.08.06, 20:27
      miałam ten drugi, świetnie matuje, również kryje, nieco wysusza.
      • rhode_island do justa_79 15.08.06, 13:08
        cieszy mnie że podkład jest nieco kryjący bo tego takze szukam, idealnego
        matowienia nie oczekuję, bo to nieosiągalne dzięki podkładowi jak sądzę :)
        rozumiem że pomimo nieco wysuszających właściwości polecasz go? a może znasz
        jakiś inny podkład który byłby godny polecenia?
        • justa_79 Re: do justa_79 16.08.06, 10:39
          jako podkład matujący polecam, bo to robi świetnie. więc jeśli ktoś nie ma
          problemu z przesuszeniem skóry, to warto kupić. ja jednak takie problemy
          czasami mam, więc wolałabym coś bardziej nawilżającego. tylko, że chyba nic
          takiego nie istnieje, żeby jednocześnie świetnie matowiło i super nawilżało. a
          jeśli Tobie bardziej zależy na kryciu niż na matowieniu, to może coś z
          podkładów typowo kryjących, np. LRP?
          • rhode_island Re: do justa_79 16.08.06, 10:54
            no właśnie, przesuszanie - oto problem :) co do krycia to nie potrzebuję go aż
            tak bardzo, po prostu zużywam właśnie Clarinsa Multi Matte Foundation i choć
            nie był on rewelacyjnie matujacy to jestem z niego zadowolona dlatego że nie
            wysuszał, dawał bardzo ładny efekt tzn. lekko krył i wyrównywał kolor skóry no
            i jednak nie idealnie ale matował. i szukam czegoś podobnego - przede wszystkim
            nie wysuszajacego i nie "nabłyszczajacego" twarzy, bo jednak matowanie to
            priorytet choć nieosiągalny, ale od czego są pudry i inne przydatne rzeczy? :)
    • gruszenka76 Re: podkłady Givenchy 14.08.06, 21:52
      Ja mam obecnie matmate, ale nie jestem nim jakos zachwycona. Wprawdzie jest
      jedwabny, delikatny i ma swietna kolorowke, ale niezbyt dobrze kryje i niestety
      zaczynam sie dosc szybko swiecic. Zwykly mus maybelline sprawdzil sie na mojej
      twarzy o wiele lepiej. Chcialam kupic cos z gornej polki, ale niestety nie
      trafilam najlepiej (cera mieszana)
      • youaresowonderful Re: podkłady Givenchy 14.08.06, 22:38
        Ja również nie jestem zadowolona z MatMate. To mój pierwszy podkład z górnej
        półki i...chyba ostatni. Owszem, postaram się go zmęczyć do końca (w sumie to
        tylko 25 ml - według filozofii Givenchy w końcu „małe jest piękne”, szkoda
        tylko, że nie tyczy się to cen), ale jako mój następny zakup planuję już
        Dermablend. MatMate matuje całkiem nieźle (choć nie na długo), pokrywa twarz
        zauważalną, brzoskwiniową skórką, wyczuwalną pod palcami, poza tym pięknie
        pachnie – i to chyba wszystkie jego zalety ;) Słabo kryje, nawet jeśli nakładam
        go na kamuflaż Art Deco to efekt mnie nie zadowala, chociaż fakt – mam trochę
        rozległych, czerwonych przebarwień po wypryskach, jednak nie można nazwać tego
        tragedią. Bardzo mnie rozczarował, jego kolorystyka też jest jakaś dziwna –
        wszystkie kolory są jakby zażółcone...Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to
        chętnie odpowiem.
        • rhode_island Re: podkłady Givenchy 15.08.06, 13:12
          opinie co do Matmate mnie nie zachęcają do jego zakupu, jak pisałam w poście do
          justy_79 bardziej niż super matowania oczekuję krycia popękanych naczynek takze
          nie zakupię go, dziękuję za Wasze opinie
          pozdrawiam :)
    • kami4 Re: Double Wear- lepiej kryje? 15.08.06, 21:13
      Mam zamiar kupić w tym tygodniu podkład tylko nie wiem który bdb kryje.
    • arieska Re: podkłady Givenchy 16.08.06, 11:11
      rhode_island napisała:

> chciałabym dowiedzieć się czegoś o podkładach firmy Givenchy, w szczególności
      > o podkładach o właściwościach matujących bo ich zakup rozważam, są to Matmate
      > Fluide Foundation oraz Teint Miroir Mat. czy któraś z Was ich używała?
      > mozecie je polecić lub odradzić?

MatMate jest naprawde niezly. Teint Miroir to staroc! Nie kupuj tego-sa nadal na
      Allegro i w niektorych sklepach internetowych na wyprzedazach, ale to jest
      poprzednia "szata graficzna" Givenchy w srebrnych opakowaniach. Juz pare lat
      temu zmienili opakowania na obecne, wiec Teint Miroir po prostu musi byc
      przeterminowany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka