Dodaj do ulubionych

Renewal+ Neotsraty

IP: *.chello.pl 12.03.03, 21:39
Cześć
Czy któraś z Was używała moze tego kremu? Byłam dzisiaj u dermatologa i
zapytałam, czy mogę używać tych kosmetyków? Nawet wydrukowałam dla niej z
internetu skład kremu, opis działania etc. Niestety nie była w stanie mi
doradzić, bo jak powiedziała, nie był u nie żaden przedstawiciel tej firmy.
Taaaaaak....A może lepiej Krem AHA8 Neostrata Daytime Smoothing Cream (kwas
glikolowy 8%). Jeszcze jedno: używałyście może Zinerytu? Mam smarować tym
miejsca, na którym najczęściej pojawiają się niespodzianki. Mam mieszaną
cerę, która przetłuszcza się w tempie błyskawicznym, duzo zaskórników i
przebarwień. Będę Wam bardzo wdzięczna za radę
PS. To prawda, że po tych kosmetykach początkowo jest masowy wysyp?
Obserwuj wątek
    • Gość: julita73 Re: Renewal+ Neotsraty IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 21:46
      Było bardzo dużo watków o kremie neostrata.Poszukaj na Forum Anexxy, tam
      dziewczyny niedawno poruszyły ten temat, oraz w wyszukiwarce.
      Jednak dobrze przemyśl kwestię stosowania kwasów..musisz odpowiednio
      przygotować cerę do silniejszych kwasów.Wydaje mi sie , że Neostrata jest za
      silnym środkiem jak na początek i powinnas zacząć od lżejszych kwasów.
      j.
    • coralin Re: Renewal+ Neotsraty 12.03.03, 22:13
      Renewal + to krem zawierający PHA(kwasy, które w ogóle nie podrażniają) i
      pochodną retinolu.Zalecany jest do skóry nawet wrażliwej, działa
      przeciwzmarszkowo.Kremy z AHA to zupełnie inna seria Neostraty(i te kremy niosą
      ryzyko większych podrażnień na skórze nieprzywykłej do kwasów).W Renewalu może
      podrażnić retinol(choć krem zalecany jest nawet alergikom). Neostrata ma też
      kremy z glukonolaktonem(PHA)i bez retinolu-one nie drażnią ,bo zalecane są
      nawet dla skór naczynkowych, alergicznych.Naprawdę sporo można się dowiedzieć
      na stronie bio-med.pl.PHA i AHA to kwasy,ale nieco inaczej działające i raczej
      nie powinno wrzucać się ich do jednego worka.
      • Gość: ula Re: Renewal+ Neotsraty IP: *.rasserver.net 12.03.03, 22:16
        ten krem nie zawiera retinolu tylko duuuzo lagodniejszy i slabszy ester
        palmitynian retinolu, jesli juz cos moze podraznic to kwasy PHA, oweszem sa
        nieco lagodniejsze od AHA, ale mimo wszystko nadal moga ale nie musza
        podrazniac i one takze zluszczaja.
        • coralin Re: Renewal+ Neotsraty 12.03.03, 22:27
          Dlatego w pierwszym zdaniu napisałam o tym ,że zawiera "pochodną
          retinolu".Dobrze? Potem to uprościłam, a z tymi kwasami PHA to jednak
          rozczarowałam się bo skoro kremy z PHA polecane są dla "skór atopowych, płytko
          unaczynionych, a nawet w trądziku rożowatym" to owo ryzyko podrażnień z tej
          strony nie powinno wystąpić .Więc posądzałam o to retinol( w formie pochodnej:))
          Tym bardziej,że moja skóra nie jest specjalnie wrażliwa. Kwasy AHA i BHA znoszę
          świetnie, a PHA (najłagodniejsze z nich, prawda?)mi nie służą. Zrobię jeszcze
          jedno podejście.
          • Gość: ula Re: Renewal+ Neotsraty IP: *.rasserver.net 12.03.03, 22:32
            Jeszcze sa kwasy AFA takze lagodne, ale u nas malo popularne, jesli ci sluza
            AHA i BHA to moim skromnym zdaniem powinnas sie ich trzymac, ich dzialanie
            jest duzo lepiej udokumentowane i potwierdzona maja skutecznosc. Jesli
            tolerujesz AHA to byc moze nie odpowiada ci inny skladnik tego kremu, a jak
            sie objawia twoja nietolerancja , masz podrazniona skore, szczypie cie czy tez
            zatykaja cie sie pory??
            • coralin Re: Renewal+ Neotsraty 12.03.03, 22:38
              Gość portalu: ula napisał(a):

> a jak
              > sie objawia twoja nietolerancja , masz podrazniona skore, szczypie cie czy
              tez
              > zatykaja cie sie pory??

Po nałożeniu nie ma żadnego podrażnienia, żadnego szczypania,ale rano po
              drugiej aplikacji dostałam takie maleńkie uczuleniowe krosteczki(raczej
              wyczuwalne przy dotknięciu niż widoczne).Nie mogę sobie przypomnieć co używałam
              przed kremem , może jakaś maseczka użyta wcześniej weszła w reakcję? Dlatego
              jeszcze tego kremu nie skreśliłam i zrobię kolejne podejście.Proszę o sugestię:)
              • coralin Re: Renewal+ Neotsraty 12.03.03, 22:42
                A i jeszcze jedno .To uczulenie pojawiło się wyłącznie w bardziej suchych
                partiach twarzy(bok policzków i czoła).Cerę mam mieszaną i rejony bardziej
                tłuste zniosły ten krem znakomicie.
              • Gość: ula Re: Renewal+ Neotsraty IP: *.rasserver.net 12.03.03, 22:42
                coralin napisała:

> Po nałożeniu nie ma żadnego podrażnienia, żadnego szczypania,ale rano po
                > drugiej aplikacji dostałam takie maleńkie uczuleniowe krosteczki(raczej
                > wyczuwalne przy dotknięciu niż widoczne).Nie mogę sobie przypomnieć co
                używałam
                >
                > przed kremem , może jakaś maseczka użyta wcześniej weszła w reakcję? Dlatego
                > jeszcze tego kremu nie skreśliłam i zrobię kolejne podejście.Proszę o
                sugestię:
                > )

Możliwe, ze to nie posłuzył ci inny produkt, żeby się przekonać tak jak
                piszesz musisz zrobić drugie podejście i np nałożyć ten krem samodzielnie na
                noc, wtedy sie przekonasz. Na twoim miejscu dalabym mu jeszcze szansę:))
                • coralin Re: Renewal+ Neotsraty 12.03.03, 22:44
                  Gość portalu: ula napisał(a):

>
                  > Możliwe, ze to nie posłuzył ci inny produkt, żeby się przekonać tak jak
                  > piszesz musisz zrobić drugie podejście i np nałożyć ten krem samodzielnie na
                  > noc, wtedy sie przekonasz. Na twoim miejscu dalabym mu jeszcze szansę:))

Bardzo dziękuję:)) Pozdrawiam:)
                  • Gość: mada Re: Renewal+ Neotsraty IP: *.chello.pl 12.03.03, 23:07
                    Dzięki śliczne za info.Weszłam już jakiś czas temu na strone biomedu. Ale tam
                    oczywiście opisują te wszystkie cuda, jakie Neostrata zrobi na mojej skórze;) A
                    w kilku postach przeczytałam, że bywało drastycznie. Czyli mam rozumieć, że
                    Renewal+ jest łagodniejszy i nie złuszczy mi płatów skóry? Używałam już (i
                    używam) kosmetyków z kwasami: EffeclarK, Neutrogena, Luminese Vichy (chociaż w
                    tym ostatnim kwasów jest pewnie tyle, co kot napłakał). Ale ta Neostrata trochę
                    mnie stresuje;) Z drugiej strony mam OGROMNĄ ochotę spróbować, może sie trochę
                    polepszy.
                    Pozdrowionka
    • Gość: iza Re: AHA 8% Daytime Smoothing IP: *.3miasto.net 13.03.03, 08:50
      Uwaga!! - mnie podrażnił . Też kupiłam zachęcona postami na forum i dostałam wysypu. Także zamiast
      polepszenia - maksymalne pogorszenie - dlatego piszę - uwaga!
      Jesli jest ktos z Trojmiasta komu on sluzy to chetnie oddam za pol ceny ( swiezy , 2 tyg. temu kupiony, 2
      razy uzyty ) - oddam za 50,00 zl .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka