Dodaj do ulubionych

Kontrakt z BT

15.03.11, 13:01
Mija mi jakos teraz 2 lata od zalozenia linii w BT tylko w celach uzywania internetu bo stacjonarnego nie uzywam (internet jest z innej firmy) Wczesniej nie mialam z tym do czynienia bo internet mialam "od kogos" wiec umowa nie byla na mnie a ja jedynie placilam swoja czesc.Chcialam teraz przejrzec papiery kiedy dokladnie uplywa ta data zalozenia i stwierdzilam ze nie przyslali mi zadnej umowy (wszystko bylo zalatwiane oczywiscie przez internet jak to w uk)jedynie jakies info z nr telefonu i direct debit, nie wiem nawet czy kontrakt byl na 12 miesieczy czy 24 (dlaczego tego nie napisali??), nigdy tez nie dostalam zadnego przedluzenia umowy jesli bylo to na 12 miesiecy. Wiem, sama jestem sobie winna ze o to wczesniej nie zadbalam ale mialam wtedy duzo innych spraw na glowie i jakos mi to umknelo. Uzywalam internet, placilam i nie wnikalam w szczegoly ale teraz mysle o przejsciu do innej firmy i tu mam problem. Czy jesli juz minely mi 24 miesiace i zaczeli naliczac kolejne 12 (bo nie wiem kiedy to dokladnie bylo) to czy mam prawo bez zadnych kar zrezygnowac tlumaczuc sie np tym ze nie mialam przyslanej zadnej umowy renewal itp?
Obserwuj wątek
    • spiderk0 Re: Kontrakt z BT 15.03.11, 13:04
      Nie lepiej zadzwonić i zapytać?
      • under.fire Re: Kontrakt z BT 15.03.11, 13:15

> Nie lepiej zadzwonić i zapytać?

Jasne ze lepiej ale nie przepadam dzwonic na te infolinie bo niektorzy maja tam taki akcent ze ciezko ich zrozumiec, do tego nie sluchaja co sie do nich mowi i odpowiadaja zupelnie co innego dlatego chcialam zapytac najpierw tutaj
      • starababcia1 Re: Kontrakt z BT 15.03.11, 13:17
        zadzwon do Bt do customer service i zapytaj ? do kiedy jest twoj kontrakt ? oni oczywiscie nie beda chetni , aby ci na to pytanie odpowiedziec a co gorsza wypuscic cie z rak , ja mialam z mezem podobnie chyba z 20 min bylismy na lini za nim dowiedzielismy sie informacji , przelaczali nas od kajfasza do iwasza , ale udalo sie a potem mordowali meza, zeby zostal dajac mu rzekomo fantastyczna oferte za 3 funty mniej , badz przygotowana na to !
    • drosophila.melanogaster Re: Kontrakt z BT 15.03.11, 13:26
      Najczesciej jest tak,ze jesli umowa na 12mcy(lub 24)konczy sie,to przedluzaja ja automatycznie ale to nie znaczy,ze musisz zostac kolejne 12mcy.Po tym okresie mozesz juz zrezygnowac kiedy chcesz,dajesz tylko jakis tam okres wypowiedzenia.Musisz sie upewnic jak jest w twoim przypadku.Niestey bez telefonu do BT raczej sie nie obedzie.Wiem co czujesz bo mamy problem z internetem i co chwile do nich dzwonimy spedzajac nieraz godzine na telefonie:/Najlepiej zapisz sobie pytania do nich na kartce i nie pozwol sie zagadac;)Aaaa i koniecznie zapisuj sobie z kim rozmawialas,date i godzine-pare razy juz mi sie przydalo gdy sie z czegos nie wywiazali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka